ParPen, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki PVC lambri üretim tesisine yaptığı ilave yatırımlarla birlikte üretim hatlarını arttırmaya devam ediyor.
2006 yılında lambri üretimiyle sektöre giriş yapan ParPen Plastik San. Tic. Ltd. Şti., Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Tahir Yalçın yönetiminde, ParPen markasıyla sektörde önemli aşamalar kaydediyor. İş hacmi sürekli gelişen ve bölgede güçlenen firma, eş zamanlı yatırımlarını da sürdürmeye devam ediyor. 2016 yılı içerisinde tesis yatırımını tamamlayarak Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan yeni tesisinde üretimini sürdürmeye devam eden ParPen Plastik San. Tic. Ltd. Şti., yine ilave yatırımlarla teknik alt yapısını ve makine parkurunu güçlendirerek üretim hatlarını üçe çıkardı. Aylık 180 ton üretim kapasitesine ulaşan işletme, “ParPen” markasıyla sektörde ilerleme gösteriyor.
PARPEN MARKASIYLA ÜRETİYOR
PVC tavan ve duvar lambrileri, kapı pencere pervaz çeşitleri ve yardımcı profiller başta olmak üzere geniş yelpazede üretim yaptıklarını ifade eden ParPen Plastik San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir Yalçın, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Sektöre giriş yaptığımız 2006 yılından itibaren lambri üretimi gerçekleştiriyoruz. Tüm üretimlerimizi bünyemizde oluşturduğumuz “ParPen” markamızla üretiyoruz. Tam otomatik ileri teknolojiyle güçlendirdiğimiz üretim hatlarımızda, 20 cm, 25 cm genişliklerinde fugalı ve düz ürünler olmak üzere, lambri imalatı yapıyoruz. Üretimimiz, desenli ve düz beyaz olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda daha çok desenli ürünler üzerinde çalışmaktayız. Müşteri memnuniyeti ve talepleri doğrultusunda sektörde geniş bir yelpazede üretim yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
AYLIK ÜRETİM KAPASİTESİNİ 180 TONA ÇIKARDI
Özellikle bölgede sektör içerisinde sürekli büyüyen ve gelişen bir iş hacmine sahip olduklarını, bu doğrultuda yeni yatırımlarla birlikte aylık 180 ton hammadde tüketimi yaptıklarını söyleyen Mehmet Tahir Yalçın, açıklamalarında, “Hali hazırda bulunan makine parkurumuza yeni ilave yatırımlar gerçekleştirdik. 2 milyon TL maliyetli yeni ve ileri teknolojik ekstrüzyon makine yatırımlarımızla üretim hatlarımızı üçe çıkardık. Bu da aylık 180 ton hammadde tüketimi yapmamızı sağlamış oldu. Geldiğimiz aşamada toplam yatırım miktarımızı 7 milyon TL’ye çıkardık. Bununla birlikte entegre bir üretim tesisi yaratmış olduk. Bu çerçevede bölgemize ve ülkemiz ekonomisine katma değerler sunmanın yanı sıra, faaliyetlerimizi bir üst aşamaya çıkararak üretim yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE GENELİ BAYİLİK SİSTEMİ OLUŞTURDU
Bölgede ve Türkiye geneli önemli oranda bayilikler oluşturduklarını ve bayilikler aracılığıyla “ParPen” markasıyla satış yaptıklarını söyleyen Mehmet Tahir Yalçın şöyle konuştu: “Türkiye geneli oluşturduğumuz bayilikler ağıyla ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar arsında İskenderun, Hatay, Maraş, Yozgat, Mersin, Ankara ve diğer illerle birlikte toplam 20 civarında bayilik sistemini oluşturmuş olduk. Bu doğrultuda şirketimizin Yönetim Kurulu’nda bulunan ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Mehmet Hanifi Yalçın yönetiminde bayilik çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.”
İlerleyen süreçte bayilik ağlarının çoğaltılması yönünde gelen pek çok talebi değerlendirdiklerini belirten Yalçın, bu alanda yapacakları çalışmalarla birlikte bayilik ağlarının çoğalmasını öngördüklerini sözlerine ekledi.
İHRACAT PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR
Afrika ülkeleri, Irak, Kıbrıs, Suriye ve Filistin’e de ihracat yaptıklarını ifade eden Mehmet Tahir Yalçın, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Önemli hedeflerimizden biri de ihracata ağırlık vermek. Ancak tüm dünyada bulunan bir pandemi sürecini yaşamaktayız. Hiç kuşkusuz ihracat ayağımızda birtakım sıkıntıları bu süreçle yaşamış olduk. Dileğimiz bu sürecin en az hasarla atlatılması. Bu çerçevede ihracat bağlantılarımızı sürdürmeye gayret gösteriyoruz. İhracat yapmış olduğumuz mevcut ülkeler arasına yeni pazar bağlantılarımızı özenle sürdürmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla birlikte ihracat payımızı artırmayı hedefliyoruz. ParPen markamızla sektörde kendi bölgemizde iyi bir noktaya ulaştığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz yurt içinde ve yurt dışında markamız olan ParPen’le güçlü bir konuma ulaşmak. Yaşamış olduğumuz COVID-19 süreciyle birlikte ülkemiz başta olmak üzere, tüm dünyaya sağlıklı günler gelmesini ümit ediyorum.”