OZKAR FİBERGLAS,üretim altyapısını güçlendirdi…

2019 yılından bu yana Adana’da fiberglas üretimi yapan OZKAR FİBERGLAS, yaptığı yeni yatırımlarla birlikte üretim altyapısını güçlü bir konuma ulaştırdı.

Sektörde 1989 yılından bu yana babadan ikinci kuşağa geçen bir süreçten gelen Gülsüm Kar, 2019 yılından itibaren kendi şirketini kurarak sektördeki faaliyetlerini devam ettiriyor. 2005 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Gülsüm Kar, 14 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra, 2019 yılından bu yana baba mesleği olan sanayiciliğe devam etme kararı aldı. Adana-Mersin Karayolu üzerinde 12 bin metrekarelik alandan oluşan tesisinde üretimlerine hız kesmeden devam eden OZKAR FİBERGLAS; otomotiv, iş makineleri sektörleri başta olmak üzere, denizcilik, sağlık, yapı-inşaat ve tarım sektörlerine de hitap ediyor. Yurt içi piyasanın yanı sıra, ihracat ağırlıklı çalışmalarına da önem veren işletme, önümüzdeki dönemlerde ihracat yapmayı da hedefliyor.

ÜRETİM HATLARINI TEKNOLOJİK ROBOT MAKİNELERLE GÜÇLENDİRDİ

12 bin metrekarelik alandan oluşan işletmelerinin 7 bin metrekaresinin kapalı olduğunu ve üretim hatlarını son sistem teknolojik robot makinelerle güçlendirdiklerini belirten OZKAR Plastik, Otomotiv, Enerji, Müh. Ltd. Şti. İşletme Sahibi ve Genel Müdürü Gülsüm Kar, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. OZKAR FİBERGLAS olarak 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ifade eden Gülsüm Kar, “Üretim hatlarımızı ileri teknolojik robot makine yatırımlarıyla güçlü bir konuma ulaştırdık. Türkiye’de olmayan özel bir malzeme ve el işçiliği kullanılan üretimimizi kendi tasarımımız olan robot hattımızda üretiyoruz. Milimetrik kesim işlerini sıfır hata oranıyla robot teknolojisiyle gerçekleştiriyoruz. Ayrıca üretimin tasarım, kalıp, ölçülendirme gibi tüm aşamalarını üretim hatlarımızda kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan robot teknolojisinin yanı sıra, CNC ve muhtelif tezgahlarımızla birlikte, üretim altyapımızı daha güçlü bir konuma ulaştırdık” dedi.

BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARINA HİTAP EDİYOR

Otomotiv, iş makineleri, denizcilik, sağlık, yapı-inşaat ve tarım-hayvancılık sektörleri başta olmak üzere geniş bir sanayi kesimine hitap ettiklerinin bilgisini veren Gülsüm Kar, açıklamalarının devamında, “Üretim tesisimizde CTP (cam takviyeli plastik) esaslı pek çok parça üretimlerimizle otomotiv, iş makineleri, denizcilik, sağlık, yapı-inşaat ve tarım-hayvancılık sektörleri başta olmak üzere, büyük sanayi kuruluşlarına hizmet vermekteyiz. TEMSA, SANKO ve CEYTECH gibi büyük sanayi kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Ayrıca kompozit panel üretimiyle ilgili müşterilerimizden ciddi talepler almaya başladık. Bu yöndeki çalışmalarımızı bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE birimimizle birlikte titizlikle sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte bu doğrultuda birtakım yatırımlar yapmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AVUKATLIKTAN SANAYİCİLİĞE

2005 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü’nü bitiren ve 14 yıl serbest avukatlık yaptığını da ifade eden Gülsüm Kar, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “2019 yılından bu yana kendi şirketimi kurarak baba mesleği olan sanayiciliğe başlamış odum. Avukat ve sanayici bir iş kadını olarak üretim yapmış olduğumuz sektörde başarılı olmak istiyorum. İşimi severek ve büyük bir keyifle devam ettiriyorum. AR-GE birimimiz dahil olmak üzere mühendis ve teknik kadromuzla birlikte 40’a yakın bir personel kadrosuyla hizmet vermekteyiz. Yine ilerleyen dönemde ihracat odaklı çalışmalarımız ve yeni yatırımlarımızla birlikte daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu açıdan, dolaylı olarak yapmış olduğumuz ihracatımızı direkt olarak yapmayı planlıyoruz.”

Öte yandan, bir hukukçu olarak sanayi sektöründe başarılı olmayı hedeflediğini dile getiren Gülsüm Kar, hukukçu olmanın, bir işletmede önemli olduğunu vurgulayarak, “Özellikle sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin denetim ve kontrol birimlerinde bir hukukçunun olmasının önemli olduğu kanısındayım. Bu açıdan her şeyi yasalara uygun, sağlam temeller üzerine inşa etmenin gereğini yapıyorsunuz. Yönetim, finans, idari ve diğer pek çok alanlarda yasalara uygun tecrübelerinizle zaman ve çözüm odaklı çalışmalarınızla birlikte şirketlere ciddi avantajlar sağlamış oluyorsunuz. Ben de bu çerçevede bir hukukçu ve sanayici olarak baba mesleği olan sanayi sektöründe başarılı olmak istiyorum. Bu doğrultuda sanayi sektöründe önemli projelere imza atarak ekonomik katma değerler yaratmayı ve yeni istihdam alanları oluşturmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.