FEYDAŞ Makine’den geri dönüşümde bir ilk…

GÖKHAN YOLDAŞ,CAN YOLDAŞ

Adana’da plastik geri dönüşüm makineleri üretimi yapan FEYDAŞ MAKİNE LTD., dünyada bir ilki gerçekleştirerek “Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER” sistemli geri dönüşüm makine üretimini gerçekleştirdi.

Uzun yıllardan bu yana Adana’da plastik geri dönüşüm makineleri üretimiyle gündeme damga vuran FEYDAŞ Makine Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti., plastik geri dönüşüm sektöründe ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. Sektördeki tecrübelerini AR-GE çalışmalarıyla geliştiren firma, geri dönüşüm alanında önemli buluşlara imza atıyor. Gerek üretim alt yapısını, gerekse teknik mühendislik hizmetlerini sürekli büyütüp geliştiren firma, yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Gökhan Yoldaş, Ali Yoldaş ve Can Yoldaş kardeşler yönetiminde faaliyet yürüten firma, geri dönüşüm tesislerinde önemli projelerle adından söz ettirmeyi başarıyor. Sektörde Türkiye’nin en büyük SHREDDER parçalayıcı makine üretiminin yanı sıra, “Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER” sistemli geri dönüşüm makine üretimiyle de dünyada bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor.

DÜNYA’DA BİR İLK

KOMPAKTÖR TESİS 3

Yeni üretimini yapmış oldukları “Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER” sistemli geri dönüşüm makinesiyle ilgili Kobigündem Dergisi’ne açıklamalarda bulunan FEYDAŞ Makine Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde çok uzun yıllara dayanan bir öz geçmişe sahip olduklarını belirterek, “Babadan ikinci kuşağa geçen bir süreçten geliyoruz. Bu doğrultuda sektördeki faaliyetlerimizi sürekli bir üst aşamaya çıkarmaya gayret gösterdik. Mühendislik ve teknik kadromuzu daha donanımlı bir hale getirdik. Dolayısıyla çok önem verdiğimiz AR-GE çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeyi hep amaçladık. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde plastik geri dönüşüm sektöründe önemli buluşlar yaratarak daha donanımlı geri dönüşüm makineleri üretimini gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’nin en büyük kapasiteli SHREDDER makinesinin yanı sıra, dünyada bir ilk olan “Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER” sistemli geri dönüşüm makinesi üretimini gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

IMG-20181210-WA0018

MİNİMUM YÜZDE 35 ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR

“Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER” sistemli geri dönüşüm makinesinin işçilik maliyetlerinin yanı sıra, minimum yüzde 35 gibi bir enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Gökhan Yoldaş, “Üretimini yaptığımız Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER sistemli geri dönüşüm makinemizi İstanbul PLAST EURASIA Fuarı’nda görücüye çıkardık. Yoğun bir ilgi ve alakayla karşılaştık. Mühendislik ve teknik kadromuzla birlikte üç yıldan bu yana üzerinde çalıştığımız bu projemize olan yoğun talep, doğru bir işi başardığımızın göstergesi oldu. Dolayısıyla fuarda müşterilerimize teknik tüm detayları sunarak, müşterilerimizi bilgilendirmiş olduk. Geri dönüşümde ürünün ısıtılması ve neminin alınması işlemlerini yapan AGROMEL makinesinin yerine, dünyada bir ilk olan Üçlü KOMPAKT EKSTRÜDER sistemli geri dönüşüm makinemizle, işçilik maliyetini ve enerji tasarrufunu minimum seviyelere çekmiş olduk. Yine ürün çıkış ve malzeme kalitesinde diğer makinelere oranla, yüzde yüz başarı sağlamış olduk” diye konuştu.

SON 10 YILIN EN BÜYÜK İHARACATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

IMG-20181210-WA0013

Türkiye geneli plastik geri dönüşüm sektörünün tamamına hitap ettiklerini ve ihracatta ise son 10 yılın en büyük ihracatını yaptıklarını dile getiren Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Türkiye’de plastik geri dönüşüm sektöründe pek çok önemli projelerde firmamızın ürünleri kullanılmaktadır. Dolayısıyla yurt içi piyasada müşterilerimizden gelen tüm talepleri mühendislik hizmetlerimizle birlikte teknik tüm donanımlara sahip olan kadrolarımızla karşılıyoruz. Yurt dışı piyasada ise Amerika Birleşik Devletleri, Sudan, Fas, Cezayir, Polonya, Azerbaycan, Irak, İran ve Bahreyn gibi ülkelerde çok önemli noktalara ihracat gerçekleştirdik. Bu da son 10 yılın en büyük ihracatını gerçekleştirdiğimiz anlamına geliyor.”

Öte yandan, üretim tesislerini 10 bin metrekareye çıkardıklarının bilgisini de paylaşan Gökhan Yoldaş, “Üretim alanımıza 2 bin metrekare ilave yaparak toplam üretim alanımızı 10 bin metrekareye çıkardık. Yine üretim hatlarımızı, yeni ve tam otomasyonlu CNC tezgâhlarıyla daha güçlü bir konuma ulaştırmış olduk” dedi.