Merkezi Adana’da bulunan Astaş Isıl İşlem, yaptığı yeni teknoloji makine yatırımlarıyla birlikte, sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Astaş Isıl İşlem Mühendislik Metalurji San.Tic Ltd Şti., 1989 yılında bölgedeki makine imalat sanayinin ısıl işlem problemlerine çözüm olmak amacıyla, Yüksek Metalurji Mühendisi Rıfkı Bayram ve Hasan Ayazseven,tarafından Çukurova bölgesinin ilk ısıl işlem tesisi olarak kuruldu. Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde, son teknolojiye sahip ısıl işlem merkezinde, yıllık 2 bin beş yüz ton ısıl işlem kapasitesine sahip olan firma, bin beş yüz metrekarelik kapalı alandan oluşan tesisinde faaliyet yürütüyor. İndüksiyonla yüzey sertleştirme ve yüksek kapasiteli atmosfer kontrollü fırınlarla bölgenin ısıl işlem merkezi olarak sanayiciye hizmet veriyor.
YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Astaş tesislerinde, indüksiyon sertleştirme tezgahı ile 3 bin milimetre boyunda ve 3 bin milimetre çapında parçaların tek seferde yüzey setleştirme işlemini kısa zamanda yapıyor. Ayrıca atmosfer kontrollü ısıl işlem yatırımlarıyla birlikte firma, bölgenin en büyük ısıl işlem tesisine sahip oldu. Atmosfer kontrollü fırınlarda 2100 x 1100 x 600 ebatlarında ısıl işlem yapma kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Astaş Isıl İşlem Ltd. Şirket Müdürü Hasan Ayazseven, Kobigündem Dergisi’ne açıklama yaparken şöyle konuştu: “Özelikle son dönemlerde önemli yatırımlar yaptık. 150 KVA gücünde orta frekanslı İGBT teknolojisiyle çalışan PLC kontrol sistem son teknoloji indüksiyon sertleştirme makinesini bölgedeki sanayicinin hizmetine sunduk. Sertleştirme tesisiyle 4000 x 300 boylarında milleri, yüzeysel olarak sertleştirme işlemlerinin yanı sıra, 3.bin beş yüz çaplarına kadar dişli ve makaraların da indiksiyon ile yüzeysel sertleştirmesini yapıyoruz. İnductotherm firması dünyada bilinirliği olan ve alanında bir numara olan indüksiyon makine üreticisidir. Bu teknolojiyi başta Adana olmak üzere bölgedeki sanayicilerin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bu teknolojiyle işlenmiş parçaların yüzey sertleşmesini yaparak, ürünün uzun süre dayanmasını sağlamış oluyoruz.”
SANAYİNİN MOTOR GÜCÜ
Atmosfer kontrollü ısıl işlem yatırımlarıyla bölgenin en büyük ısıl işlem fırın kapasitesine sahip olduklarını bildiren Şirket Müdürü Hasan Ayazseven, “Yıllık 2 bin 500 ton ısıl işlem kapasitemizle, bölgemizdeki makine yan sanayinin gelişmesinde motor rolünü üstlenmekteyiz. Tesisimizde atmosfer kontrollü fırınlarda sementasyon, ıslah normalizasyon, gerilim giderme, yaşlandırma ve komple sertleştirme işlemlerini yapmaktayız. Konusunda uzman iki metalurji mühendisi, uzman teknisyenler ve kalifiye personelimizle büyük bir titizlikle çalışmalarımızı günün 24 saati sürdürüyoruz. Yine soğuk ve sıcak iş takımı çelikleri, sade karbonlu çelikler, alaşımlı çelikler, sementasyon çelikleri, mangan çelikleri, paslanmaz çelikler, büyük haddahane dişlileri, cıvata, saplama pernopim gibi yedek parçların ısıl işlemini yapmaktayız. Isıl işlem yaptığımız ürünlerin büyük bir bölümü, ilgili firmalar tarafından ihraç edilmektedir” dedi.
KALİTE ÖN PLANDA
“Güç ve dayanıklılık bizim işimizdir” diyen Şirket Müdürü Hasan Ayazseven şunları söyledi: “ISO 9001:2000 kalite sistemiyle üretim yapmaktayız. Isıl işlem fırınları bilgisayar kontrollü olup,proses ve kontrol sonuçları sürekli olarak her aşaması kayıt altına alınmaktadır. Kaliteyi ve müşteri memnuniyetini hep ön planda tutarız. Bu doğrultuda kendi bünyemizde oluşturduğumuz metalurji labaraturımızda ısıl işlem görmüş metal parçaların mikro yapısına bakılmaktadır. Mikro sertlikleri, vikers v.b. mikro sertlikleri ölçülüp resimleri çekilebilmektedir. Çekilen resimler müşteriye mail olarak gönderilmektedir. Yine Isıl işlemde sıcaklık kontrolü, atmosfer kontrolü ve tüm ıslı işlem prosesi LCD kontrol panelinde veya bilgisayardan programlanarak, prosesin tüm aşmaları izlenip kaydedile bilmektedir. Dolaysıyla müşterilerimiz ısıl işlemde yaptığımız tüm aşmaları internetten izleye bilecek duruma gelecektir. Yaşamın her alanında kullanılan birçok makine de Astaş Isıl İşlem, tarafından kalitesi yükseltilmiş bir veya daha fazla makine elemanı mevcuttur. Bu doğrultuda faaliyetlerimizle endüstriye olan katkılarımızı gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında artırarak devam ettirmeyi sürdüreceğiz.”dedi.