ADAPAN Endüstriyel Otomasyon, 2021 yılı cirosunu yüzde 50 artırdı…

ADAPAN Endüstriyel Otomasyon; SIEMENS, CONTROL TECHNIQUES ve VIPA teknolojileri alt yapısıyla endüstriyel otomasyon sektöründe 2021 yılı cirosunu yüzde 50 artırdı.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisi olan Mehmet Emin Işıl tarafından 2016 yılında kurulan ADAPAN Endüstriyel Otomasyon, Adana Metal Sanayi Sitesi Arslandamı İş Merkezi’nde endüstriyel otomasyon çözümlerinin yanı sıra, pano üretimiyle birlikte sektörde ilerleme gösteriyor. Büyük projelere imzasını atan işletme, 2021 yılı cirosunda yüzde 50 büyüme göstererek başarısıyla ön plana çıkıyor. ADAPAN Endüstriyel Otomasyon; sektöründe anahtar teslim projeler ve taahhüt faaliyetleriyle demir çelik, enerji, gıda sektörleri ağırlıkta olmak üzere, üretim yapan pek çok sektöre makine kurulum ve revizyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Mehmet Emin Işıl yönetiminde faaliyet gösteren işletme, Türkiye geneli hizmetlerinin yanı sıra, pek çok yurt dışı projelerini de başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyor.

BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜRETİM YAPAN HER İŞLETMEYE HİTAP EDİYOR

Endüstriyel otomasyon sektöründe dünyaca tanınmış markaların ürün gruplarıyla hizmet verdiklerini ve Türkiye geneli büyük sanayi kuruluşlarıyla çalıştıklarını ifade eden ADAPAN Endüstriyel Otomasyon işletme sahibi Mehmet Emin Işıl, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Endüstriyel otomasyon sektöründe proses otomasyonu, makine otomasyonu, malzeme satışı, PLC, RTU ve MCC pano sistemleri, DCS sistemleri, CNC sistemleri, projelendirme ve taahhüt işlemleri gibi çözümlerle hizmet vermekteyiz. Bu çerçevede Türkiye geneli ve yurt dışında büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere üretim yapan her işletmeye hitap ediyoruz. Dünyaca tanınmış SIEMENS, CONTROL TECHNIQUES ve VIPA markalarının ürün gruplarıyla birlikte müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Proje bazlı ve anahtar teslim faaliyetlerimizle birlikte endüstriyel otomasyon sektöründe Türkiye geneli önemli bir müşteri portföyüne sahip bulunmaktayız. Yine yakın dönem içerisinde Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı’nın 1,5 milyon TL maliyetli endüstriyel otomasyon projesini başarıyla yürütmekteyiz” dedi.

2021 YILI CİROSUNU YÜZDE 50 ARTIRDI

Sektörde 2021 yılı cirosunu yüzde 50 artırdıklarını ve proje bazlı çalışmalarda, pano üretimini de kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Mehmet Emin Işıl, “Endüstriyel otomasyon faaliyetlerimizle birlikte 2021 yılı ciromuzu yüzde 50 artırmayı başardık. Bu çerçevede altyapımıza yaptığımız güçlendirme çalışmalarıyla birlikte her projeye uygun pano üretimlerimizle önemli bir aşama kaydettik. Anahtar teslim projelerimizin tamamı standartlara uygun olup elektrik projesi ve etiketleme gibi işlemleri, son derece hassas ve teknik tüm donanımlara sahip kadromuzla gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her bölgesinde önemli projelerimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. Ağır sanayi grupları, büyük sanayi kuruluşları ve diğer pek çok üretim yapan sektörler olmak üzere, Türkiye genelindeki projelerimizi başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Yine doğal gaz arama gemilerinin hidrolik otomasyon projelerini gerçekleştirerek sektörde geniş bir portföyle faaliyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

AR-GE PROJELERİNE AĞIRLIK VERİYOR

Endüstriyel otomasyon sektöründe AR-GE projelerinin önemine de dikkat çeken Mehmet Emin Işıl, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Endüstriyel otomasyon sektöründe gelişen teknoloji ve AR-GE çalışmaları büyük bir öneme sahip. Bu açıdan AR-GE çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmeye ve geliştirmeye ağırlık veriyoruz. Bu çerçevede KOSGEB destekli Kimyasal Ayrıştırma Projesi olan yeni AR-GE projemiz üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Türkiye’de Çevre Bakanlığı’nın, plastik sektörüne yönelik çıkarmış olduğu yasalar çerçevesinde tüm hususları dikkate aldığımız ve plastik geri dönüşüm sektörüne önemli derecede katkı sunacak olan bu projemizle ekonomiye de katma değer yaratmış olacağız.”