LEDİSAN’la yüzde 80 enerji tasarrufu

IMG_3030

Elektronik sektörünün Adana’daki önemli temsilcilerinden LEDİSAN Ltd., LED aydınlatma sistemiyle yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

Elektronik sektöründe faaliyet yürüten LEDİSAN Ltd. Şti., LED aydınlatma konusunda gerçekleştirdiği projelerle büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere, pek çok işletmeye sağladığı yüzde 80’lere varan enerji tasarrufu nedeniyle tercih ediliyor. Firma sektörde sürekli büyüyor. Bundan 35 yıl önce elektronik malzemeleri ve yedek parça satışıyla sektörde faaliyet yürüterek bugünlere geldiklerini ifade eden Genel Müdür Mehmet Bozbıyık, yaklaşık 5 yıldır LED sektöründe faaliyet yürüttüklerini söyledi.

ELEKTROSER’LE GÜÇBİRLİĞİ

IMG_3066

Gelinen noktada sanayi firmalarından aldıkları talepler doğrultusunda LED armatürleri üretimine başlayan firma, 2013 yılı başlarından itibaren Adana merkezde faaliyet yürüten 56 yıllık bir özgeçmişe sahip ve elektrik sektöründe söz sahibi olan ELEKTROSER Ltd. Şti. ile güç birliği yapıyor. İşbirliği sayesinde önemli projelere imzaı atan ELEKTROSER ve LEDİSAN’ın genel müdürleri Serdar Çelik ve Mehmet Bozbıyık, Türkiye’de LED aydınlatma sektöründe bir ilk olan LED TECHNOLOGY CAR tanıtım aracını devreye alıyor. Teknolojik altyapı ve son sistemle donatılmış olan bu araçla ELEKTROSER ve LEDİSAN, müşteri odaklı çalışmalar yürüterek LED aydınlatma sektörde söz sahibi olmayı amaçlıyor.

DÜNYA DEVİYLE PARTNER OLDU

LEDİSAN Aydınlatma LTD, Genel Müdürü Mehmet Bozbıyık şunları söyledi: “Elektronik ve yedek parça teminiyle hizmet verdiğimiz sanayi firmalarından gelen talep üzerine LED aydınlatma sektörüne giriş yaptık. Bölgemizde faaliyet gösteren, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kuruluşlarından olan bir tekstil firmasından gelen taleple birlikte LED üretimine başlamış olduk. Üretim ve uygulamalarımızda LED projektör, LED endüstriyel, LED cadde-sokak aydınlatma, LED kanopi, LED 12V, LED 24V ve LED spot olmak üzere, yüksek ve güçlü LED uygulamalarını üretiyoruz. Yine bu ürünlerde 10W ve 500 W arasında değişen güçlerde LEDİSAN olarak kendi montaj hattımızda oluşturmaktayız. Ayrıca dünyada LED teknolojisinde ilk 3’e girmeyi başarmış olan OSRAM LED’lerini de kullanmaya başladık. 2014 yılı içerisinde OSRAM firmasıyla partner firma antlaşması imzaladık. OSRAM ile yaptığımız bu antlaşmayla marka bütünlüğünü sağlamış olduk.”

KOŞULSUZ 5 YIL GARANTİ

IMG_2908

Tüm ürünlerde koşulsuz 5 yıl garantili anahtar teslimi projeler gerçekleştirdiklerini özellikle ifade eden Mehmet Bozbıyık şöyle devam etti: “Bölgemizde faaliyet yürüten büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere pek çok işletmeye LED teknolojisi sistemlerini başarılı bir şekilde uygulayarak anahtar teslimi projeler gerçekleştirdik. Yaptığımız tüm projelerde koşulsuz 5 yıl vermiş olduğumuz garanti uygulamalarının yanı sıra benzer ömür test raporlarının OSRAM tarafından LM80 belgesiyle kayıt altına almış oluyoruz. Yine sürücülerde kullandığımız Amerikan MEANWELL firmasının verdiği garantilerle pekiştiriyoruz. Diğer bir avantajımız ise yine tüm ürünlerimizde kullandığımız alüminyum kasaların dünya çapında üretim yapan SARNİKON firmasının ürettiği ekstirüzyon (döküm olmayan) kasalardan oluşudur. Uygulamaya aldığımız tüm projelerde sanayi kuruluşlarına ve işletmeler garantili, yüzde 80 varan enerji tasarrufunu da sağlamış oluyoruz.”

LED AYDINLATMA HIZLA YAYGINLAŞIYOR

2

Dünyada LED aydınlatma ve LED teknolojisiyle ilgili açıklamalarda da bulunan LEDİSAN Genel Müdürü şunları söyledi: “Aslında LED’in tarihi dünya çapında 70 yıla dayanan bir geçmişi bulunmaktadır. Ancak aydınlatma sektörüne girişi ve hızla yükselişi son 6-7 yılı kapsamaktadır. LED, aydınlatma pazarındaki payını yüzde 1’lerden, kısa bir dönem içerinde yüzde 40’lara çıkarmıştır. Hiç kuşkusuz bu oran her geçen gün hızlı bir şekilde büyümektedir. Bunu sağlayan en önemli etken ise yüzde 80’lere varan enerji tasarrufunu garanti etmesidir. Tasarrufun boyutları enerjiyle kalmayıp, LED’in sahip olduğu uzun ömür ve bakım gerektirmemesidir. Uzun ömürden kastımız da günde 12 saat yanan bir LED projektörümüzün hiçbir değişim göstermeden yaklaşık 15 yıl boyunca aynı aydınlığı korumasıdır. Bilinen klasik aydınlatma ürünler ise en fazla 5 yıla yakın bir süreç içerisinde aydınlatma ömrünü tamamlamaktadır. Doğal olarak LED teknolojisi hızlı bir büyümesini sürdürmektedir. Aynı zamanda çevreye duyarlı olan LED ürünler aydınlatma esnasında herhangi bir gaz salım yapmadığı gibi insan sağlığı açısından da ispatlanmış hiçbir zararı ve tehlikesi bulunmamaktadır. Yine LED aydınlatmanın göz sağlığına zarar vermediği de dünyaca ünlü kuruluşlar tarafından test edilerek onaylanmıştır. Tüm bu olumlu gelişmeler LED teknolojisinin dünyada hızla gelişmesine vesile olacaktır. Biz de LEDİSAN olarak, AR-GE çalışmalarımızla birlikte LED aydınlatmada altyapımızı güçlendirerek çalışmalarımızda yoğunlaşacağız.”

MÜŞTERİ ODAKLI FAALİYET YÜRÜTÜYOR

Diğer taraftan ELEKTROSER LTD Genel Müdürü Serdar Çelik ise güç birlikteliği oluşturdukları LEDİSAN’la ilgili LED aydınlatma konusundaki başarılı uygulamaları ve pazar durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bölgede ve Türkiye genelinde hızla büyüyen bir pazar payımız bulunmaktadır. Buna yönelik oluşturduğumuz ve Türkiye’de bir ilk olan LED TECHNOLOGY CAR, tanıtım aracımızla müşteri odaklı çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. LED aydınlatma sistemiyle donattığımız test laboratuar  cihazları ve uygulama bölümlerinden oluşan LED TECHNOLOGY CAR arcımızla  müşterilerimize yerinde görsel ve uygulamalı olarak, ürün tanıtımını yapmış oluyoruz. Dolayısı ile geliştirdiğimiz bu teknolojik sistemle hem ürün portföyümüzü hem de uygulama aşamalarını yerinde direkt kullanıcıya sunmuş oluyoruz. Yakın bir dönem içerisinde başlatmış olduğumuz bu LED TECHNOLOGY CAR tanıtım aracımızla tüm bölgelere girmiş olacağız. Bölgede ve Türkiye genelinde sürekli artan bir iş hacmimiz var. Adana başta olmak üzere Mersin-Tarsus, Osmaniye ve İskenderun organize sanayi bölgelerinde faaliyet yürüten birçok sanayi kuruluşuna LED aydınlatma uygulama projelerini başarıyla uygulayarak devreye aldık. Yine dünyanın üçüncü büyük demir çelik haddehanesi olan ve bölgemizde faaliyet gösteren YOLBULAN-BAŞTUĞ A.Ş., BOSSA T.A.Ş., TOSÇELİK, ŞARA, ADANA ÇİMENTO, AMYLUM NİŞASTA ve YUMTA A.Ş. gibi pek çok işletmeye LED aydınlatma sistemlerini uygulamaya aldık. Ayrıca İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Kayseri ve Şırnak illerinde devam eden projelerimizle birlikte, LED aydınlatma sektöründe söz sahibi olmayı amaçlıyoruz.”