Bulancak LTD,ürün çeşitliliğini artırdı…

Tarım makineleri, tarımsal mekanizasyon ve sulama konularında Adana’da faaliyet yürüten Bulancak LTD., AR-GE çalışmalarını tamamlayarak, ağır tip yaylı kültivatör üretimiyle, ürün çeşitliğini artırdı.

KKTC’de 1978’de kurulan Bulancak LTD., 2004’te Adana’da faaliyette başlayarak tarım mekanizasyonu, sulama projeleri ve tarım ürünleri, imalatında öncü kuruluşlar arasına girdi. Firma şu anda, AR-GE çalışmaları sayesinde yeni ve özel tasarımlı ürünleriyle bölgede ve Türkiye geneli tarım sektöründe önemli projeler gerçekleştiriyor. Ceyhan karayoluna yakın, Demirciler Sitesi’ndeki tesisinde çalışmalarını yürüten firma, konusunda deneyimli teknik bir kadroyla nitelikli hizmet veriyor.

Aynı zamanda tarım makineleri sektöründe uluslar rası düzeyde markalaşmış RİNİERİ ve BAVER firmalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Bulancak LTD., İtalyan ve Avusturya teknolojisi olan bu firmaların ürünlerini işletmenin şartlarına uygun bir şekilde projelendirerek, Türk çiftçisinin hizmetine sunmanın ayrıcalığını yaşıyor. Diğer taraftan KOSEGEB başta olmak üzere, TÜBİTAK ve Çukurova Kalkınma ajansı gibi kurumlarla önemli projeler geliştiren firma, özel tasarım, tarım makineleri üretimiyle sektörde kendisini kanıtlıyor.

YELPAZE ÇOK GENİŞ

Tarım sektöründe uyguladıkları projelerle Türk çiftçisine hizmet verdiklerini ifade eden Bulancak LTD. Teknik Müdürü Makine Yüksek Mühendis Salih Bulancak “Sulama sistemleri projelendirilmesi, sulamayla ilgili tüm altyapı malzemesi ile yedek parçanın stoku, dalgıç pompaların bakım ve onarımı, ayrıca tüm mekanizasyon sistemlerinin yedek parça bakım ve onarımı ile birlikte tarım makineleri imalat bölümümüzle geniş bir yelpazede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konusunda deneyimli teknik bir kadroyla en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şirketimizin bölgede ve Türkiye genelinde tarım sektöründe önemli bir yol aldığını düşünüyoruz” dedi.

SULAMADA ENERJİ TASARUFU

Türkiye genelinde birçok sulama projesini devreye alarak çiftçiye önemli avantajlar sağladıklarını kaydeden Salih Bulancak şöyle devam etti: “Yine Çukurova bölgesinde yeni sulama teknolojisi olan, kanaldan beslenmeli ve doğrusal hareketlilik özeliği taşıyan makineyi Bauer firmasından ithalatını yaparak Adana’da kurulumunu gerçekleştirdik. Bu yeni teknolojik makineyle çiftçilerimizin 500 dekarlık mısır arazisinin rahatlıkla sulamasını sağlamış olduk. Geliştirdiğimiz ve uygulamaya aldığımız mühendislik eserleriyle sektörde önemli başarılara imzamızı attık. Sulamada projelendirmenin, ölçülebilirliğin ve enerji tasarrufunun öncüsü olduk. Tamamlamış olduğumuz projelerin takibini yaparak, müşterilerimizi satış sonrasında da destekleyip gerekli olan tüm eğitimleri de teknik ekibimizle birlikte en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz.”

ÖZEL TASARIMLI KÜLTİVATÖR

Tarımsal mekanizasyon ve sulama konularında projeler üretmenin yansıra, ağır tip yaylı kültivatörler imalatı da yaptıklarını söyleyen Salih Bulancak şunları söyledi: “Geliştirdiğimiz projeyle birlikte, ağır tip yaylı kültivatör imalatında önemli aşmalar kaydettik. Bulancak Ağır Tip Yaylı Kültivatörler, 1N’den 3’e kadar (1N,1,2 ve3) değişik traktör bağlantı kategorilerine uyumludur. 20HP-115HP gibi tüm modeller en az iki kategori traktöre ve uluslar arası standartlara ait ölçülerde bağlanabilmektedir. Bunun için her modelde iki tip standart bağlantı yüksekliği, bağlantı genişliği ve bağlantı delik çapları tasarlayarak üretim yapıyoruz. Ayrıca şaraplık bağlardaki ara işlemlerden meyve ve zeytinliklerin ara sürümlerine kadar değişik modellerde üretim yapmaktayız. Yine açık arazi ikincil toprak işlemleri içinde uygun modellerde üretim yapmaktayız. Ağır Tip Yaylı Kültivatörlerin, bacakları özel alaşımlı çelikten dövülerek üretilmektedir. Çok yüksek dayanım ve elastisiteye sahip bu bacaklar, daha hafif yapı, daha az toprak direnci, dolayısı ile daha az yakıt sarfiyatı avantajlarının yanında, daha kaliteli ince sürüm imkanı da sunmaktadır. Ayrıca tüm gövde elemanları ve bağlantı sistemleri yüksek efsaflı çelikten üretiyoruz.”

DEV FİRMALARIN TEMSİLCİSİ

Bulancak LTD., damlama ve sulamanın dışında çok büyük alanların minimum işçilik ve yatırım maliyetiyle sulanmasında kullanılan piyot, lineer ve tamburlu tip hareketli sulama sistemleri konusunda 1986 yılından bu yana Avusturya’nın Bauer firmasının Türkiye temsilciğini de yürütüyor. Bauer’in 80 yılık bir Avrupa firması olduğunu söyleyen Salih Bulancak, “1986 yılından  Bauer’in Türkiye temsilciliğiyle  uzun yıların deneyimi ile, bu teknolojiyi de Türk çiftçisinin hizmetine sunmaktayız. Bu firmadan ital ettiğimiz tamburlu sulama makineleri,center pivot ve linier sulama makinelerini işletme şartlarına uygun bir şekilde seçerek kurulumlarını gerçekleştiriyoruz” dedi. Ayrıca İtalya Rinieri firmasının da Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini kaydeden Salih Bulancak, “Bağ bahçe mekanizasyonuna yönelik makine üretimi gerçekleştiren Rinieri teknolojisini de 2010 yılından bu yana çiftçilerimizin hizmetine sunmaktayız. Yine sulama ve gübreleme otomasyonu konusunda İspanyol Progres firmasını temsil etmekteyiz. Gerek kendimizin tasarlayıp uyguladığı ve gerekse hali hazırda mevcut sulama sistemlerini kurmakta çalıştırmakta ve gerekli olan tüm eğitim desteklerini de yine kendi bünyemizde vermekteyiz.”

PAZAR PAYI SÜREKLİ ARTIYOR

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Bulancak LTD’nin yurtiçinde bir çok ilde projelerinin olduğunu bildiren Salih Bulancak, “Tüm yurt geneline hitap ediyoruz. Kırklareli’den Iğdır’a, Ordu’dan Urfa’ya, İçanadaolu’dan ve Ege’ye bir çok ilde projeler gerçekleştirdik. Yurtdışında Azerbeycan ve Kıbrıs’da sulama projelerine devreye aldık. Bu anlamda ihracat odaklı çalışmalarımıza büyük ölçüde ağırlık vereceğiz. AR-GE çalışmalarımızı devam ettirerek sektörde yenilikler yapmaya çaba harcayacağız. KOSGEB, TÜBİTAK ve Çukurova Kalkınma ajansıyla devam eden projelerimizi geliştirerek, sektörde en kaliteli hizmeti çiftçilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi