YIL-KİM Boya, sektörde My Boya markasıyla hızla büyüyor…

Tiner çeşitleri üretimiyle sektöre giriş yapan YIL-KİM Boya, tiner çeşitlerinin yanı sıra, sanayi boyaları üretimiyle sektörde hızlı bir büyüme kaydediyor. My Boya markasıyla Türkiye geneli pazar payını artırıyor.

2001 yılında Mehmet Yılmaz tarafından kurulumu gerçekleştirilen YIL-KİM Kimya Sanayi Ltd. Şti.,ilk etapta tiner çeşitleri üretimiyle faaliyete başlıyor. Süreç içerisinde üretim alt yapısını güçlendiren firma, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) yeni tesis ve makine yatırımı gerçekleştiriyor. 11 bin metrekarelik fabrika sahası üzerinde 5 bin metrekaresi kapalı olan yeni tesisini devreye alarak, sanayide kullanılan endüstriyel boya çeşitlerinin üretimine de giriş yapıyor. Bünyesinde geliştirdiği YIL-KİM ve My Boya markasıyla Türkiye geneli pazar payını artıran firma, sektörde güçlenerek büyümesini sürdürüyor.

GÜNLÜK ÜRETİM KAPASİTESİ 35 TON

Teknik altyapı ve makine parkuruyla günlük 35 ton boya üretim kapasitesine sahip olduklarını ifade eden YIL-KİM Kimya Sanayi Ltd. Şti. işletme sahibi ve aynı zamanda Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, Kobigündem Dergisi’ne şu şekilde açıklamalarda bulundu: “2001 yılında başladığımız ticari faaliyetlerimize tiner çeşitleri üretimiyle başladık. Artan iş hacmimiz ve gelen talepler doğrultusunda yeni yatırımlara yöneldik. Alta yapımızı ve teknik kadromuzu daha güçlü bir konuma getirdik. Bununla birlikte 2011 yılı başlarında sanayi boyaları imalatına başladık. Sanayide kullanılan tüm boya çeşitlerini üretiyoruz. Ayrıca özel amaçlı gelen talepler doğrultusunda da istenilen renk ve özeliklerde de üretim gerçekleştiriyoruz. My Boya ve YIL-KİM boya markalarımızla 35 ton kapasiteli tesisimizde günlük 10 ton sanayi boyaları imalatı gerçekleştiriyoruz. 1/1 den 200/1 kadar ambalajlarda satışa sunuyoruz.”

SU BAZLI SANAYİ BOYALARI DA ÜRETİYOR

Bölgede ilk defa su bazlı sanayi boyaları imalatı yapan bir firma olduklarını söyleyen Mehmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Boya sektöründe Avrupa Birliği kriterlerini göz önünde bulundurarak su bazlı sanayi boyaları imalatına başladık. Avrupa Birliği, solvent ve solvent bazlı boyalarda sağlık açısından sakınca görmektedir. Boyalarda kullanılan organik incelticiler ve sertleştiriciler çevreyi kirlettikleri ve insan sağlığına zararlı oldukları için bunların yerine inceltici olarak sadece su içeren ürün çalışmalarımızı tamamlayarak, kurşun içermeyen ve sağlık açısından oldukça önem arzeden su bazlı sanayi boyaları imalatına başlamış olduk. 600 derece ısıya dayanıklı su bazlı boyaları bölgede üreten tek firmayız. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde irili ufaklı imalat yapan, makine ve yedek parça imalatçıları, traktör parçası imalatçıları, tarım makineleri imalatçısı, çelik konstrüksiyon imalatçıları ve sanayi de pek çok alanda kullanılan sanayi boyalarımızla geniş bir kesime hitap ediyoruz.”

SANAYİYE HİTAP EDİYOR

Yurtiçi ve yurtdışı her bölgeye dağıtım yapabilecek satış ve pazarlama ağıyla geniş bir kesimde var olduklarını ve sanayi gurubuna hitap etiklerini vurgulayan Mehmet Yılmaz, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Hedefimiz müşterilerimizle oluşan birlikteliğimizi sürekli bir hale getirmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkarmaktır. Bu paralelde kaliteyi öncelikli hedeflerimiz arasına alarak, son teknoloji ar-ge laboratuarımızı devreye aldık. Laboratuarımızda, renk spektrofotometresi, gloos metre, film çizilme direnci ölçen alet, film kalınlığını ve darbe dayanaklığını ölçen aletlerle gerekli testler yapılarak üretim yapıyoruz. Bu da bizi sektörde bir adım öne çıkararak müşteri taleplerinin artmasına vesile oluyor. Üretimini yapmış olduğumuz sanayi boya çeşitlerini Türkiye geneli oluşturduğumuz satış ve pazarlama koordinasyonu ile Türkiye’nin muhtelif tüm yerlerinde ki bulunan imalatçılara satışını gerçekleştiriyoruz. Yine kendi bünyemizde oluşturduğumuz Ankara Bölge Müdürlüğümüzü devreye aldık. Ürün guruplarımız içerisinde ana hatlarıyla, endüstriyel sanayi boya gurubu, epoxy ve 2k akrilik gurubu, sentetik ve vernik gurubu, yıl-kim boya gurubu, my boya gurubu ve yıl-kim plus gurubu olmak üzere, ürün guruplarımız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, tiner gurubu olarak da sentetik tiner, akrilik tiner, selülozik tiner, epoxy tiner ve endüstriyel tiner çeşitlerimizle de sanayicilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.”