Base Mühendislik Ltd,bölgede hızla büyüyor…

Adana-Ceyhan Karayolu üzerinde on bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan tesisinde faaliyet yürüten Base Mühendislik, çelik konstrüksiyon, kaldırma ve iletme makineleri imalatıyla bölgede hızla büyüyor.

2000 yılında Adana’da sektöre giriş yapan Base Mühendislik Ltd. Şti., özel amaçlı kaldırma ve taşıma makineleri, vinç ve transfer sistemleri, çelik konstrüksiyon imalat ve montaj hizmetlerinin yanı sıra, bünyesinde oluşturduğu geniş servis ağıyla bölgede güçleniyor. Yine 2007 yılında bünyesinde oluşturduğu “VİNÇTEK” markasıyla sektörde hızlı bir büyüme sürecine giriyor. ISO 9001, ISO 18001, 14001 ve CE belgeleriyle faaliyet yürüten Base Mühendislik, artan iş hacmine paralel olarak yatırımlarına da devam ediyor. On bin metrekarelik fabrika tesisinin yanı sıra teknik alt yapısını ve makine parkurunu güçlü bir konuma getiren firma, bölgede CE belgeli tek vinç servisi.

“VİNÇTEK” BÖLGEDE GÜÇLENDİ

2007 yılında VİNÇTEK markasını oluşturan Base Mühendislik, kaldırma ve taşıma makineleri imalatında bölgede bir çok projeyi sanayicinin hizmetine sunuyor. Base Kaldırma ve İletme Makineleri Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Genel Müdürü Nail Kızıltaş, 2007 yılında kendi bünyelerinde oluşturdukları ‘VİNÇTEK’ markasıyla hedef büyüttüklerini dile getirdi. Kızıltaş şöyle konuştu: “Bölgede sürekli artan bir iş hacmimiz oldu. Her geçen gün “VİNÇTEK” markasıyla güçlendik. Yine müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için, servis ve yedek parça birimini de devreye almış olduk. Kendi sektörümüzde hem imalat ayağında, hem de geniş servis ağımızla faaliyet yürütüyoruz. Hızlı ve kesintisiz servis organizasyonu ile tüm bölgeye yayıldık. Bu da bizi bir adım öne çıkararak geldiğimiz nokta da bölgede firmamızı lider bir kuruluş haline getirdi. Adana, Mersin Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere, İskenderun, Osmaniye, Kahramanmaraş ve güney illerindeki birçok sanayi kuruluşuna “VİNÇTEK” markamızla birçok projeyi gerçekleştirdik.”

SANAYİCİYE HİZMET VERİYOR

Base Mühendislik, her türlü vinç, transfer sistemleri, özel amaçlı kaldırma ve taşıma makineleri, çelik konstrüksiyon imalat ve montajının yanı sıra, aynı zamanda sanayi yapılarını da temelden başlayarak projelendirerek tamamını yapıyor. Dünya markalarının Türkiye temsilcilikleriyle kapsamlı çözüm ortaklığına girdiklerini ifade eden Nail Kızıltaş, “Yurtdışı ve yurtiçinden ürünlerin satış ve satış sonrası servis hizmetlerini de yürütmekteyiz. Bu sayede güney illerinde oluşan bu açıklık firmamız ile giderilmektedir. Yine Base Mühendislik olarak, çift köprülü büyük bir plazma tezgahı alarak bu alandaki her türlü sac kesme ve açılı kesme ihtiyacını gidermiş olduk” dedi. Açılı kesme olarak bu tezgahın bölgede tek olduğunu vurgulayan Kızıltaş ayrıca 6 metre abkant, 6 metre giyotin tezgahları olduğu için bu boydaki sacların her türlü kesimi ve bükümünü yapabildiklerini anlattı. Kızıltaş, ayrıca tank imalatları sistemlerinin de mevcut olduğunu belirtti.

FİRMANIN 2014 HEDEFLERİ

Yakın zamanda uygulamaya geçecek olan Türk Ticaret Kanunu’nun tüm zorluk ve aşamalarını tamamladıklarını ifade eden Kızıltaş, 2014 yılına hazır bir şekilde gireceklerini ifade etti. Ayrıca bölgemizde iş potansiyelinin yükselmesiyle birlikte, müşterilerinin artan ihtiyaçlarına yönelik kendi bünyelerinde buna doğru orantılı yenilikler yapacaklarını vurgulayan Kızıltaş, “Ar-Ge birimimizle araştırmalarımızda yoğunlaşacağız. Müşteri memnuniyeti öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. 2014 yılında elaman istihdamını artırarak gelişen makine parkurumuza yeni ilaveler yapacağız. Mevcut araç sayımızı artırmanın yanı sıra, var olanların modernizasyonunu sağlayacağız. Yine kalifiye eleman ihtiyacımızı kendi bünyemizde ki iş eğitimlerimizle güçlendireceğiz. Bu doğrultuda sürekli yenilikler yaratarak, sektörümüzle ilgili firmalara iş çözümleri sunmaya ve katkılarımızla birlikte bölgede ‘“VİNÇTEK’ olarak konumumuzu güçlendireceğiz. Bu doğrultuda kurumsallaşmayı sürekli ön plana alarak firmamızı çağdaş yönetim tekniklerine uygun bir şekilde büyüterek kurumsallaşmamızı sürdüreceğiz” dedi.