PANAS Yapı,Dış pazarda projeleriyle hızlı gelişiyor…

Metal asma tavan plakaları üretiminde hızlı bir büyüme kaydeden PANAS Yapı Sistemleri LTD., geniş ürün yelpazesiyle proje bazlı çalışmalarına ağırlık veriyor. Firmanın ihracatı her geçen gün artıyor.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) 2008’de sektöre giriş yapan PANAS Yapı, son teknolji ürünü makine ve donanım ile metal asma tavan plakaları üretimini gerçekleştiriyor. Konusunda deneyimli teknik bir kadroya sahip olan PANAS Yapı Sistemleri LTD, bünyesinde yaklaşık 70 kişiye istihdam sağlıyor. Metal asma tavan sektöründe sürekli büyüme kaydeden firma, 5 yıllık bir süre içerisinde hem yurtiçi pazarda, hemde yurtdışı pazarlarda aranan bir marka konumuna geldi. PANAS LTD, 2013 yılı başlarında Avrupa’da Toplam Kalite Yönetimi konusunda en iyi firma unvanını aldı. AOSB’de 18 bin 500 metrekarelik alan üzerinde oluşan 4 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet yürüten firma ihracatını sürekli artırıyor.

5 YILDA 5 KAT BÜYÜDÜ

PANAS Yapı Sistemleri Mühendislik LTD Genel Müdürü Vahit Enç, alüminyum ve galvaniz sacdan istenilen renk, ebat ve perforasyon seçenekleri ile metal asma tavan sistemleri üretiminde plaka ve taşıyıcı sistemlerini tamamen kendi bünyelerinde ürettiklerini söyledi. Enç, Kobigündem Dergisine açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Kaliteyi öncelikli sayarak, metal asma tavan plakaların yanı sıra gizli taşıyıcı sistem ve T-24 taşıyıcı sistem üretiminde de önemli ölçüde büyüme kaydettik. 70 kişilik teknik bilgi ve tecrübeye sahip kadromuzla, geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet sunuyoruz. Modern teknoloji ile donattığımız tesisimizde clip-in (gizli taşıyıcılı), tegular (sarkmalı) flat (oturmalı),hook on (kancalı), petek asma tavan ve T-24 taşıyıcı sitem üretimiyle ürün çeşidini artırma yolunda çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Bununla birlikte müşteri portföyümüzü daha da genişletmeye çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana pazarda ilk sıraları hedefledik ve bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarla da bunu başardığımıza inanıyorum. 5 yıl gibi kısa bir sürede, dünyada yaşanan mali krize rağmen her alanda 5 kat büyüdük” dedi.

KALİTE VE MEMNUNİYET

T-24 taşıyıcı sistemlerinin özelliklerine ilişkin bilgi veren Vahit Enç, şu açıklamalarda bulundu: “Yüksek yük taşıma kapasitesi ve sağlam yangın dayanım performansı ile güvenli; kot farkı oluşturmayan taşıyıcıların birleşme noktalarındaki özel şekli ile de estetik görünümlü T24 profilleri, sıcak daldırma galvanize çelik malzemeden, zengin RAL renk seçenekleriyle üretiliyor Ar-Ge birimimizle araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı sündürüyoruz. Yaptığımız yeni yatırımlarla birlikte bütün asma tavan tiplerini ve taşıyıcı sistemlerin tamamını kendi bünyemizde ürete bilir bir konuma getirdik. Son teknolojik makinalarımızla standart ölçülerin dışında istenilen tüm ebatlarda üretim yapma kapasitesine sahibiz.”Son teknoloji laminasyon preslerde hazırlanan panelleri tam otomatik toz boya ünitesinde el değmeden boyadıklarını ve TSE , ISO ve CE kalite standartlarına uygun olarak üretim yaptıklarını dile getiren Enç, “Hedefimiz, kalite, çeşitlilik ve üretim miktarı açısından, Türkiye pazarında liderliğe  yerleşmek. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz. Üretim ve pazarlama teknikleri konusunda sürekli eğitilen, dinamik bir kadro ile hizmetlerimizin yüksek kalitede olmasını sağlıyoruz. Bizim için hizmet kalitesi kadar önemli olan bir diğer ilke de müşteri memnuniyetidir” diye konuştu.

AVRUPA’DA EN İYİ FİRMA SEÇİLDİ

Pazarda önde gelen oyuncular arasında önemli bir yer aldıklarını ifade eden Enç, amaçlarının PANAS markasını hem iç, hem de dış pazarda iyi bir noktaya taşımak olduğunu belirtti. Metal asma tavan konusunda yurtiçinde en büyük pazar payına sahip olduklarını ve yurtdışı pazarlarda projelerinin devam ettiğini açıklayan Vahit Enç şöyle devam etti: “Yurtdışı pazarda daha çok proje bazlı çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Uluslararası projeli işlerde yer alarak ihracat yapıyoruz. Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve Kuzey Irak’ta projelerimiz devam etmektedir. Avrupa ülkeleri ve ABD’de araştırmalarımız devam ediyor. Özelikle büyük inşaat firmaları ve uluslararası tanınmış firmaların, metal asma tavan sektöründe tercih ettiği firmalar arasındayız. Bununla bağlantılı olarak,2013 yılı başlarında Avrupa’da Toplam Kalite Yönetim’ini uygulayan en iyi firma seçildik.118 farklı ülkenin temsilcilerinden oluşan, seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda BID ödülü firmamıza verildi.”