Anadolu Arı Çiftliği,yatırımlarına tam hız devam ediyor…

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi bölgesindeki mevcut tesisin yanı sıra, ek tesis yatırımı yapan Anadolu Bal, en kısa sürede yeni tesisini devreye alarak, 7 bin metrekarelik fabrika sahasında ki kapalı alanını,5 bin metrekareye çıkarıyor.

1980 Yılında sektöre giriş yaparak Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten Sanpey Gıda Maddeleri San. Tic. Ltd. Şti, Anadolu Arı çiftliği, markasıyla sektörde önemli ilerleme kaydediyor. Geniş dağıtım ve modern hizmet anlayışıyla, bünyesinde oluşturduğu bölge müdürlükleri ve satış organizasyonları ile Anadolu Arı Çiftliği, ürünlerini tüketiciye sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Diğer yandan yatırımlarına aralıksız devam eden Anadolu Arı Çiftliği, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge’sindeki mevcut 7 bin metrekarelik fabrika sahasındaki kapalı alanını, 5 bin metrekareye çıkarıyor. Yeni tesisle birlikte, bünyesine katacağı lojistik depo merkezi ve kontrol laboratuarıyla birlikte entegre bir tesis konumuna ulaşıyor.

YENİ TESİS BİR MİLYON TL

Yeni tesisin Haziran sonuna kadar tamamlanacağının bilgisini veren Anadolu Arı Çiftliği Genel Müdürü Hasan Özkan, KOBİGÜNDEM Dergisine açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Bal sektöründe binlerce yılık bir mucizeye el değmeden Anadolu Arı Çiftliği ürünlerini tüketiciye ulaştırıyoruz. Müşteri memnuniyetini ve kaliteyi esas alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam kararı aldık. Geldiğimiz noktada Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi bölgesinde 7.bin metrekarelik fabrika sahamıza kurulu olan 2 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan tesisimiz, artan iş hacmimiz nedeniyle yetersiz kaldı. Buda bizi yeni tesis yatırımına yönlendirdi.2012 Yılı içerisinde başlamış olduğumuz yeni tesisi haziran ayı sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyoruz. Bir milyon TL maliyetli yeni tesisimizle birlikte kapalı alanımızı 5 bin metrekareye çıkarcağız. Lojistik depolama merkezi ve kontrol laboratuarıyla birlikte tam entegre bir tesis konumuna ulaşacağız. Haziran sonu yeni sezon alımlarını da bu tesisimizde yapacağız” dedi.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ KURUYOR

TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim sistemi ve BS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim sistemi belgeleriyle üretim yapan Anadolu Arı Çiftliği, kalitenin yanı sıra, satış pazarlama ağını da genişleterek, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda aranan bir marka oldu. Satış grafiğinin her geçen gün daha da yükseldiğini dile getiren Hasan Özkan, “Satış ve pazarlamaya yönelik, Çukurova Bölge Müdürlüğünü oluşturduk. Adana İş Merkezinde iki kattan oluşan ofisimizde satış ve pazarlamaya yönelik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu girişimimizle özelikle bölgemizdeki satış faaliyetlerini hızlandırdık. Yine İzmir merkezli Ege Bölgesi ve Ankara merkezli İç Anadolu Bölgesi olmak üzere müdürlüklerimiz bulunmaktadır. Önümüzde ki dönemde İstanbul Bölge Müdürlüğünü oluşturma hedefimizle birlikte, Anadolu Arı Çiftliği ürünlerinin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

ALTIN ARI ÖDÜLÜ BAŞBAKAN’A

Bal sektöründe, balın tanıtımıyla ilgili sosyal aktiviteler ve organizasyonlar içerisinde de yer alan Hasan Özkan, İstanbul Merkezli BALDERİN Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Adana Merkezli Bal Tanıtım Derneği, Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Bal Tanıtım Derneği faaliyetlerine ilişkin de önemli bilgiler veren Hasan Özkan, açıklamalarını şu şekilde devam etti: “2009’dan bu yana her yıl nisan ayı içerisinde narenciye balı hasat şenliği ve altın arı ödül töreni düzenliyoruz. Türkiye’de yılın ilk balı Adana’da çıkmaktadır. İlk hasada çıkan balı açık artırma usulüyle katılımcılara sunmaktayız. Balın her türlü tanıtım organizasyonunu yapmaktayız. Dolayısı ile son üç yıldan bu yana, balın önemi ve tanıtımıyla alakalı katkı sağlayan kurum veya kişilere altın arı ödülünü vermekteyiz. Bu yıl 2013 Altın Arı ödülünü Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a takdim ettik” dedi.

MARKETLERDE ARANAN MARKA OLDU

Anadolu Arı Çiftliği, marketlerde aranan bir marka olduğunu ifade eden Hasan Özkan, “ Yurtiçi ve yurtdışı pazarda önemli yol aldığımızı düşünüyoruz. Tanıtıma ağırlık vererek markamızı daha da güçlendireceğiz. Geniş bir ürün yelpazesiyle tüketiciye,15gr dan 80 grama kadar piknik bal gurubundan başlayarak,225.450.850.1000.2000 grama kadar ambalajlarda üretim yaparak tüketiciye sunuyoruz. Petekli bal olarak 400,700 gram ambalajlarda ve yine çıtalı bal olarak da satış yapmaktayız. Anadolu Arı Çiftliği ürünlerimizle artık marketlerde aranan bir marka olduk” dedi.