Mazlum Boru’dan görkemli bir açılış…

Mazlum Boru’nun Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (AOSB) yeni tesisin açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coşu’un da aralarında olduğu kalabalık bir davetli topluluğu yaptı.

Mazlum Boru’nun açılış törenine milletvekilleri, oda başkanları, dernek başkanları ve işadamları da büyük ilgi gösterdi. Mazlum Mangtay A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mangtay’ın açılış konuşması ile başlayan tören, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın konuşması ile devam etti. Ekonomi Bakanın Zafer Çğlayan: “Sanayinin içinden gelen bir arkadaşınız olarak, her bir yeni fabrika, yeni bir tesis, yeni bir üretim, yeni ihracat, ilave ek istihdam getirmesi açısından son derece önemlidir. Türkiye’de çelik boru üretimi benim doğduğum sene 1957’de başlamıştır. Bugün gelmiş olduğumuz noktada sektörde 30 firma ve 8 binden fazla çalışan vardır. Türkiye’de net ihracatın olduğu bir sektördür. Çelik boru sektörü ülkemiz açısından son derece önemli bir sektördür. 2010 yılında 3.5 milyon ton üretim yapan sektör bir sonraki yıl büyümesini sürdürerek 3.76 milyon ton üretim gerçekleştirmiştir. Sektörde dünyada beşinci olduk. Çin, Rusya, Japonya ve Güney Kore’nin arkasından Türkiye 5’inci oldu” dedi.

GURURUMUZ SONSUZ

Babası Mazlum Mangtay’ı rahmetle andıklarını söyleyen Şahin Mangtay ise “Uzun yıllar sabırla zorluklar karşısında yılmadan çalışmalarını sürdüren babamız Mazlum Mangtay, dürüstlüğü ile bizler için önder oldu. Bu çok önemli. Bugün babamızın da aramızda olmasını çok isterdik” dedi. Şahin Mangtay şöyle devam etti: “Babamızın 1950’li yıllarda bin bir zorluklar ve imkansızlıklar içinde başlatmış olduğu sondajcılık faaliyetlerini, bugün bizler Mazlum Boru olarak sipiral kaynaklı çelik boru üretimi ile sürdürmekteyiz. Yatırım yapma güçlükleri ve dünyadaki acımasız rekabet koşullarına rağmen, kaynaklarımızı gerekli teknolojik yatırımlara dönüştürerek, açılışını yapmış olduğumuz yeni fabrikamızı gerek teknolojik alt yapısı ile çevre düzenlemesi ile ve idari binası ile entegre bir konuma getirdik. Buna paralel olarak 6 milyon dolar ihracat performansımızla aynı zamanda ülkemiz ekonomisine ve istihdama sağlamış olduğumuz katkı ile gururumuz sonsuzdur.”

KULLANIM ALANI GENİŞ

Konuşmasında, 1995-2009 Yılları arasında Adana merkezde bulunan 12 bin metrekarelik fabrikalarında üretim yaptıklarını kaydeden Şahin Mangtay, zaman içinde yaptıkları yatırımlarla üretim kapasitesini geliştirdiklerini söyledi. Ancak bu yatırımlar sonucunda mevcut yerlerinin yetersiz kaldığını vurgulayan Mangtay, “Bunun üzerine 2009 yıllında AOSB’de modern bir fabrika yapma kararını aldık. Yaptığımız yatırımlarla üretim hatlarımız, ofislerimiz, idari bölümlerimiz ve çevre düzenlemesi ile bu hedefimize başarıyla ulaşmış bulunuyoruz. Politilen kaplama tesisimizi Çukurova Kalkınma Ajansı’nın çok değerli katkıları geliştirdik. Çelik boruları dış etkenlere karşı koruma ve garanti sürelerini artırmak amacı ile ulusal ve uluslararası standartlara uygun tüm kaplama çeşitlerini ve ürünlerini başarı ile ürete biliyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz çelik borular, çok geniş ve yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Su, atık su, buhar, petrol ve doğal gaz sektörlerinde sıvı aktarımlarında kullanıldığı gibi, çelik yapı inşaatlarında kazık borusu olarak da geniş bir alanda kullanılmaktadır” dedi

İHRACATTA BÜYÜYORUZ

Spiral kaynaklı boru üretimlerinin ulusal ve uluslararası standartların şartlarını karşılayacak düzeyde olduğunu vurgulayan Şahin Mangtay, üretim hatlarının 100 bin ton sac işleme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Mangtay, “Üretimini yaptığımız borular, tüm dünyaca kabul edilen ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusundadır. Üretimini yaptığımız boruların kailte kontrolleri yapıldıktan sonra müşterilerimize sunulmaktadır. Her şeyden önce Mazlum Mangtay ailesi olarak yıllar boyu dürüst çalışma anlayışımızla sağladığımız güven duygusunun en sağlam garanti belgesi özeliğini taşımaktayız. Dış pazarda da gücümüzü artırdık. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Fransa, Portekiz, İtalya, Romanya, Türkmenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Libya, Suriye, Gürcistan, Komar adaları ve Irak mevcuttur. Mazlum Boru olarak yaptığımız yatırımlarla sektörün öncü firmalarından biri olarak, ürün kalitemize büyük önem vermekteyiz. Yapacağımız yatırımlarla yurtdışı pazarda daha da güçleneceğiz” diye konuştu.