Feydaş Makine,sektörde liderliğe koşuyor

Plastik sektöründe, geri dönüşüm makine imalatı yapan Feydaş Makine ve Mühendislik Ltd. Şti, imalatını yapmış olduğu plastik granül makinelerinde, yenilikler ve bir takım değişiklikler yaratarak sektörde, bilgisayarlı tam otomatik makinelerle birçok projeye imzasını atıyor.

Adana Merkezde 1986 yılında kurulan Feydaş Makine LTD, zaman içerisinde yatırımlar yaparak büyümesini sürdürdü. Adana Seyhan Sanayi Sitesinde 2 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulan, 2 bin metrekarelik kapalı alanda çalışmalarını yürütüyor. Feydaş Makine LTD.ŞTİ, Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, İşletme Müdürlüğünde Can Yoldaş ve Üretim Müdürlüğünde Ali Yoldaş olmak üzere firma, üç kardeş yönetiminde faaliyet yürütüyor. Firma, sektörde ilk sıralarda yer aldığı gibi kendi içinde de branşlaşmaya giderek kurumsallaşma yolunda da önemli aşamalar kaydediyor.

GRANÜL MAKİNESİNDE SON SİSTEM

Plastik sektöründe, geri dönüşüm makine imalatı yaptıklarını söyleyen Feydaş Makine LTD, Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, mevcut imalatını gerçekleştirdikleri plastik granül makinesinde bir takım yenilikler yaptıklarını ve bu sistemle birlikte, enerji tüketiminde yüzde 30 gibi bir avantaj sağladığını söyledi. Gökhan Yoldaş, bilgisayar ekranlı, kontrollü ve tam otomatik geliştirilmiş makineyle ilgili şu bilgileri verdi. “Mevcut imalatını yapmış olduğumuz makineyle ilgili Ar-Ge’ye ağırlık vererek, yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda geri dönüşüm makinelerinde yenilikler yaratarak daha teknolojik, bilgisayar ekranlı ve kontrollü yeni makinemizin imalatını gerçekletirdik. Bunun sonucunda deneme çalışmalarında başarılı bir sonuç elde ettik. Bu makinenin, her hangi bir mamulde ısı ayar kodlarının girilmesiyle ısı ayarlarının düşürülmesi yada yükseltilmesi gibi pek çok konuda avantaj sağladığı gibi mamul, çıkış kalitesinin de en üst seviyelerde olduğunu gördük. Dolayısı ile geliştirmiş olduğumuz tam otomatik, kontrollü ve bilgisayar ekranlı geri dönüşüm makinesi, mamullün kalitesine göre ayarlana bilir özeliğe sahiptir. Ayrıca enerji tüketiminde yüzde 30 bir avantaj sağlayarak ülke ekonomisine önemli bir katkı sunmaktadır. Yine bunun yanı sıra plastik sıkma makinelerinde büyük bir değişiklik yaparak verimliliğini artırmış olduk. Müşterilerimize daha verimli bir hizmet sunmak için yeniliklerimiz devam edecektir”. dedi.

İÇ VE DIŞ PAZARDA GÜÇLENİYOR

Plastik geri dönüşüm sektöründe, iç pazarın tamamına hitap ettiklerini söyleyen Gökhan Yoldaş, özelikle iç pazarda sektörde ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Dış pazarda da sürekli bir büyüme grafiği gösterdiklerini açıklayan Gökhan Yoldaş, “İç ve dış pazarda her geçen gün güçleniyoruz. İç pazarda sektörde ilk sıralarda yer almaktayız. İhracatımız sürekli büyüyor. Mevcut ihracat yaptığımız ülkelerin haricinde, Kuzey Afrika bölgesinde bir yoğunlaşmamız var.Yine Türkmenistan ve Özbekistan’da çalışmalarımız devam ediyor.Yakın zaman içerisinde Türkmenistan’la bir tesis kurulumu anlaşmamız olacak.Avrupa ülkelerindeki yaşanan ekonomik krizin bize olumlu pozisyonlar yaratacağını düşünüyoruz.Buda Avrupa ülkelerine daha çok ihracat yapmamızı sağlamış olacak.Bu çalışmaların neticesinde ihracatımızın büyük oranda artacağını ön görüyoruz” diye konuştu.

KAPASİTE ARTIRDI

Yaptıkları yatırımlarla birlikte makine parkurunu güçlendirdiklerini söyleyen Gökhan Yoldaş, üretim programıyla ilgili de sözlerini şu şekilde bitirdi: “Şuan bulunduğumuz mevcut durumumuzla yüzde 40 kapasite artırdık. Son teknolojik CNC makine parkurumuz ve 30 yakın çalışanlarımızla Hdpe-Ldpe film makineleri,Kafadan kesme garnül makineleri,Aglomer makineleri,Plastik kırma makineleri,Plastik sıkma makineleri,Hdpe kafadan kesme granül makineleri,Plastik boru makinesi,Burgu mil kovan makinesi,Pet yıkama ünitesi ve Geri dönüşüm tesisiyle geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiriyoruz”

LİDER OLMAK ZORDUR, LİDER KALABİLMEK DAHA ZORDUR.

FEYDAŞ, BUNU BAŞARDI.”