Astaş Isıl İşlem’in yatırımları durmuyor….

Merkezi Adana’da bulunan Astaş Isıl İşlem, devreye aldığı indiksiyon sertleştirme tezgahı ile üç bin milimetre boyunda ve üç bin milimetre çapında parçaların tek seferde yüzey setleştirme işlemini kısa zamanda yapıyor.

Astaş Isıl İşlem Mühendislik Metalurji San. Tic. Ltd. Şirket Müdürü Hasan Ayazseven cihazın 145 KVA gücünde İGBT teknolojisiyle çalıştığını, PLC control system son teknoloji indüksiyon sertleştirme makinesini bölgedeki sanayicinin hizmetine sunduklarını söyledi. Ayazseven, “İnductotherm firması, dünyada bilinirliği olan ve alanında bir numara olan, yaklaşık 25 ülkede faaliyet gösteren, indüksiyon makine üreticisidir. Bu teknolojiyi başta Adana olmak üzere bölgedeki sanayicilerin hizmetine sunmuş bulunmaktayız.  işlenmiş parçaların yüzey sertleşmesini yaparak, ürünün uzun süre dayanmasını sağlamış olacağız” dedi.

SON TEKNOLOJİ VAR

1989 yılında Adana’da Yüksek Metalurji Mühendisi Rıfkı Bayram ve Hasan Ayazseven, yönetiminde kurulan Astaş Isıl İşlem Mühendislik Metalurji San. Tic. Ltd. Şti., bölgedeki makine imalat sanayinin sorun ve ihtiyaçlarına çözüm olmak amacı ile Çukurova bölgesinin ilk profesyonel ısıl işlem tesisi olarak kuruldu. Adana Seyhan Sanayi Sitesi’nde 1500 metrekarelik kapalı bir alanda son teknoloji makine ve ekipmanla büyümesini sürdürüyor.

TİTİZ ÇALIŞMA ANLAYIŞI

Bölgenin en büyük ısıl işlem fırın kapasitesine sahip olduklarını bildiren Şirket Müdürü Hasan Ayazseven, “Yıllık 2 bin 500 ton ısıl işlem kapasitemizle, bölgemizdeki makine yan sanayinin gelişmesinde motor rolünü üstlenmekteyiz. Tesisimizde atmosfer kontrollü fırınlarda sementasyon,ıslah normalizasyon, gerilim giderme, yaşlandırma ve komple sertleştirme işlemlerini yapmaktayız. Konusunda uzman iki metalurji mühendisi uzman teknisyenler ve kalifiye personelimizle büyük bir titizlikle çalışmalarımızı günün 24 saati sürdürüyoruz. Yine soğuk ve sıcak iş takımı çelikleri,sade karbonlu çelikler,alaşımlı çelikler, sementasyon çelikleri, yüksek hız çelikleri, paslanmaz çelikler ve alüminyum ısıl işleme tabi tutulabiliyor” diye konuştu.

ANA KURAL KALİTE ve GÜVEN

“Güç ve dayanıklılık bizim işimizdir” diyen Şirket Müdürü Hasan Ayazseven, “ISO 9001:2000 kalite sistemiyle üretim yapmaktayız. Isıl işlem fırınları bilgisayar kontrollü olup,proses ve kontrol sonuçları sürekli olarak her aşması kayıt altına alınmaktadır. Kaliteyi ve müşteri memnuniyetini hep ön planda tutarız. Yaşamın her alanında kullanılan bir çok makine de Astaş Isıl İşlem tarafından kalitesi yükseltilmiş bir veya daha fazla makine elemanı mevcuttur. Endüstriye olan katkımız gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında artarak devam etmektedir” şeklinde konuştu..