Yılbor Plastik Boru’nun odak noktası ihracat…

Sektörünün öncü kuruluşlarından Yılbor Plastik Boru, yurtdışında katıldığı fuarlarla ihracatını artırmaya yoğunlaştı. Mart başında Irak’ta fuara katılan firma, Mayıs ayında da Suriye’de ürünlerini tanıtacak.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren  ve tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan Yılbor Plastik Boru, 03-06 Mart arasında Irak’ın Erbil kentinde gerçekleştirilen fuara katıldı. Firmanın Genel Koordinatörü Hasan Yıldırım, yurtdışında sektörel fuarlara katılarak ihracata ağırlık vereceklerini söyledi. Yıldırım, “Erbil’deki fuarda olumlu sonuçlar aldık. Bağlantılarımız oldu. Yine 12-16 Mayıs arası Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenecek olan fuara katılacağız. Bu vesileyle ihracat payımızı artırmayı öngörüyoruz” dedi.

 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Kurulum aşamasını Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde 2008’de tamamlayan firma, 45 bin metrekarelik alan üzerinde 25 bin metrekarelik kapalı alanda, son teknoloji ve modern entegre tesiste üretim gerçekleştiriyor. Gurup şirketi olduklarını vurgulayan Yılbor Plastik Sanayi A.Ş Genel Koordinatörü Hasan Yıldırım, “Gurup olarak tekstil, mağazacılık, inşaat ve beyaz eşya sektörlerinde de faaliyet gösteriyoruz. Gurubumuzun bünyesinde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.

 ÜRÜN GURUPLARI

Başlangıçta tarımsal sulama boruları üretimine başlayan Yılbor Plastik Boru San.A.Ş, ardından içme suyu götürme ve yenileme projelerinin hızlandırılmasıyla Yılbor Plastik PVC basınçlı içme suyu boruları üretimine başlayarak yurtiçi ve yurtdışı pazarda aranan bir marka haline geldi. Alt yapı boruları, üst yapı boruları, tarımsal grup boruları ve ek parçaları olmak üzere 3 temel gurupta üretim yapıyor. 20 milimetreden 800 milimetreye kadar polietilen, 50 milimetreden 400 milimetreye kadar pvc, 20 milimetreden 125 milimetreye kadar pprc, 20 milimetreden 63 milimetreye kadar cam elyaflı pprc, 75 milimetreden 160 milimetreye kadar tarımsal sulama hatları ve ek parçaları üniteleriyle üretim yaptıklarını açıklayan İşletme Müdürü Güven Güneş, “2011 yılı içerisinde makine parkurumuza ekleyeceğimiz 100 milimetreden 800 milimetreye kadar korige hattıyla ülke genelinde iddialı ve yeniliklere açık bir firma olarak sektörde yerimizi alacağız” dedi.

 YURTİÇİ VE YURTDIŞI PAZAR

Üretimin yüzde 50’sini yurtiçi ve yüzde 50’sini de yurtdışına ihracat yaptıklarının bilgisini veren Genel Koordinatör Hasan Yıldırım, “Yurtiçinde ana bayilerimiz ve bunlara bağlı alt bayilikler aracılığıyla satış ağımızı güçlendirdik. Ayrıca resmi kurumların ihalelerine giriyoruz. Özel idareler, belediyeler ve resmi kurumlara ürün satışı yapıyoruz. Dış pazarda özelikle Kuzey Irak’ta çok güçlüyüz. Süleymaniye, Erbil ve Duhok’ta ana bayilikler oluşturduk. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Rusya pazarına da girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 KURUMSALLAŞMAYA ÖNEM VERİYOR

Kurumsallaşmaya da çok önem verdiklerini vurgulayan Hasan Yıldırım, “Kurumsallaşma yolunda olan şirketimiz müşteri odaklı kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeden sürekli gelişen ve kendini yenileyen dinamik yapısıyla istihdam ve verimliliği en üst seviyeye çıkarmaktır. Sahip olunan teknik bilgi tecrübe ve son teknoloji ekipmanlarımızla çalışanların etkin katılımını sağlayarak uluslar arası standartlarda üretim yapmak ve kalitesini sürekli yenileyen bir anlayışla müşteri memnuniyetini sağlamaktır” dedi.