Altek Yapı Market,faaliyetlerine tam kapasiteyle hız verdi…

Altek Yapı Market, tam kapasite hizmet verdiği, Adana-Ceyhan karayolu üzerindeki yapı marketle faaliyetlerini hızlandırdı.

Altek Yapı Market, Adana-Ceyhan karayolu üzerinde kurduğu endüstriyel yapı marketinin her aşamasında yapılanmasını tamamlayarak faaliyetlerine önemli oranda hız vermeye başladı. Firma, 10 bin metrekarelik alandan oluşan yapı markette binlerce çeşit ürün yelpazesiyle tam kapasite hizmet veriyor.

36 YIL ÖNCE KURULDU

1987 yılında Adana’da Tekdemir ailesi tarafından kurulan Altek Yapı Market, ilk etapta küçük bir işletme olarak faaliyetlerine başlıyor. 1997 yılında Altek Makine olarak şirketleşen firma,2000 yılında hırdavatın merkezi olarak bilinen Adana Kızılay caddesinde ki üç katlı işletmesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Süreç içerisinde artan iş hacmiyle yatırım yapmaya yöneliyor. Bugün geldiği noktada, Türkiye’de ilk ve tek olan yeni bir konspetiyle, en büyük endüstriyel  yapı marketini devreye alıyor. Altek Yapı Market olarak, Adana başta olmak üzere, bölgenin tamamına gerek kurumsal, gerekse bireysel müşterilerinin endüstriyel yapı ürünleri ihtiyacını karşılayabiliyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VAR

İnşaat sektörü başta olmak üzere, endüstriyel yapı, çelik yapı, enerji sektörü ve HES inşaatı yapan firmalar ve KOBİ’lerin tüm yapı ürünü ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, talep edilen yönde danışmanlık hizmeti de veriyor. Adana-Ceyhan karayolu üzerinde 10 bin metrekarelik alandan oluşan Altek Endüstriyel Yapı Market, mimari yapısı, içyapısı, oto parkıyla birlikte müşterinin rahat ve nezih bir ortamda alışveriş yapabileceği bir yapıda binlerce ürün çeşidiyle tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor.

ÜRÜN YELPAZESİ ÇOK ÇEŞİTLİ

Binlerce çeşit ürün gurubuyla hizmet veren Altek Yapı Market LTD Genel Müdürü Ömer Tekdemir, ürün gurupları hakkında şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 100 bin kalem ürün bulunan mağazamızdaki genel ürün grupları arasında hırdavat grupları, elektrikli ve mekanik el aletleri, iş güvenliği malzemeleri, yapı kimyasalları, endüstriyel yapı malzeme ve makineleri, kaldırma ekipmanları, inşaat sektörünün bütün malzeme grupları, çemberleme-bağlama malzemeleri, ofis-kırtasiye ürünleri yer almaktadır. Yine kendi bünyemizde imalatını yaptığımız çelik halat, sapan ve mermer kapma gibi mamuller de ürün yelpazemizde bulunmaktadır. Şu an mevcut olan ürün gruplarımızın yanı sıra inşaat sektörünün talep ettiği bazı ürün gruplarını da bünyemizde toplayıp hem kurumsal hem de bireysel müşterilerimizin tüm yapı market ihtiyaçlarına cevap vermek planlarımız arasındadır. Bu ürün grupları arasında armatürler, ev dekorasyonu yelpazesinde yer alan tüm ürün grupları ve ‘Do it yourself’ olarak adlandırılan, yurtdışında hayli geniş bir piyasası olan ürün konseptlerini de bünyemizde toplayacağız.”

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EN ÜST SEVİYEDE

Müşteri memnuniyetini çok önemsediklerini özelikle vurgulayan Ömer Tekdemir, buna yönelik alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Tekdemir şöyle devam etti: “Sorumluluğumuzun ürün satışından sonra da devam ettiğinin bilinci ile alt yapımızı oluşturduk. Buna yönelik bünyemizde birimler oluşturarak müşteri memnuniyetini en seviyeye çıkardık. Öncelikli satış sonrası hizmetler, firmaya özel müşteri temsilcisi, proje bazlı hırdavat ve makine çözümleri ve hırdavat makine danışma hattı gibi hizmetlerimizle de satışlarımızı destekleyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Satışı yapılan tüm ürünlerde kullanım ve ihtiyaca uygun çözüm danışmanlıkları desteği, veya müşterilerimizin belirleyecekleri aralıklarla düzenli sipariş, teslimat ve kurulum desteği gibi bir çok alanda hizmet danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Yine bunun yanı sıra, ürünleri inceleme, deneme, ürünler hakkındaki ayrıntıları ve fırsatları keşfetme imkanı, yeni ürün ve fırsat bilgilendirme sistemi sayesinde daha avantajlı alışverişleri sağlama gibi pek çok konuda Altek bünyesinde oluşturduğumuz kurumsal müşteri danışmanı sistemiyle en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra,  müşterilerimizin kendi danışmanlarına istediği zaman ulaşabilme imkanı, satışını yaptığımız ürünlerin garantisi kapsamında tamiratı ve satış sonrası gerekli tüm hizmetleri de tarafımızdan sağlamaktayız.”

ŞUBE SAYISINI ARTIRACAK

Adana-Ceyhan yolu 5’inci kilometrede bulunan Altek Yapı Market’in haricinde 24 yıllık müşterilerin uğrak yeri olmaya devam eden Kızılay Caddesi Şubesi’nde de faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Ömer Tekdemir şöyle konuştu: “Sadece Adana içerisinde değil tüm Çukurova ve Akdeniz bölgesindeki müşterilerimizin bize hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmesinin alt yapısını tamamlamış olduk.  Ayrıca Ankara ve Kütahya’da da var olan şubelerimiz ile İç Anadolu ve Ege bölgelerimize de hizmet vermekteyiz. 2014 planlarımız arasında şubeleşerek büyümek de yer almaktadır. Hedefimiz İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük illerinden başlayarak Adana’daki mağazamız konseptinde mağazalar açmaktır. Ayrıca şu anda bünyemizde yapılan üretimimizi de fabrika ortamına taşıyarak artan talebi karşılamayı ve üretim potansiyelimizi büyütmeyi planlıyoruz. Genel olarak bölgede ciddi bir hakimiyetimiz olmakla beraber Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş yoğun olarak çalıştığımız illerdir. Ancak bunun dışında da Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere tüm diğer bölgeler çalıştığımız, hatta büyük projelerde yer aldığımız alanlardır. Ayrıca yurtdışı satışlarımız da var. Önümüzdeki dönemlerde yapacağımız çalışmalarla ihracatımızı ve şube sayımızı artırmayı istiyoruz.”