FEYDAŞ Makine, Almanya ihracatıyla sektörde tecrübesini konuşturuyor…

Plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla sektörde tecrübesini konuşturan FEYDAŞ Makine, ABD ve Almanya başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirerek başarısını sürdürüyor.

Adana’da 35 yıldan bu yana plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla sektöre damgasını vuran FEYDAŞ Makine Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti., plastik geri dönüşüm makine üretimiyle sektörde hep ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. Plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla sektördeki tecrübesi ve başarılı faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası pazarlarda pek çok geri dönüşüm tesislerine imza atan işletme, ABD ve Almanya başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye de ihracat yapmaya devam ediyor. Genel Müdür Gökhan Yoldaş, Satın Alma Müdürü Ali Yoldaş ve Üretim Müdürü Can Yoldaş yönetiminde sektörde yatırımlarına devam eden işletme; plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde 35 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.

“AGLOMERSİZ ÜÇLÜ KOMPAKT EKSTRÜDER YENİ SİSTEM” TAMAMLANDI

Plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde 35 yıllık bir süreçten geldiklerini ve sektörde önemli bir tecrübeye sahip olduklarını ifade eden FEYDAŞ Makine Ltd. Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, plastik geri dönüşüm makineleri tasarım ve imalatında FEYDAŞ Makine yönetim kurulu ve mühendislerinin hep ilkleri gerçekleştirmeyi hedeflediğine vurgu yaptı. Gökhan Yoldaş, “Mevcut üretim programımızı sürekli geliştirmeyi esas alarak sektörde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyük kapasiteli SHREDDER (parçalayıcı) makinesinin yanı sıra, saatte 600-900 kg kapasiteli AGLOMERSİZ ÜÇLÜ KOMPAKT EKSTRÜDER sistemli üretimimizi başarıyla tamamlayarak geri dönüşüm sektörüne kazandırdık. Patenti ve üretimi tamamıyla firmamıza ait olan AGLOMERSİZ ÜÇLÜ KOMPAKT EKSTRÜDER sistemliyle yüzde 30 enerji tasarrufu ve iş gücü kaybını da minimum seviyelere indirmeyi sağlamış olduk” dedi.

ABD VE ALMANYA İHRACATI TAM HIZ DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan, COVID-19 pandemisi sürecine rağmen, ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ihracata tüm hızıyla devam ettiklerini belirten FEYDAŞ Makine Satın Alma Müdürü Ali Yoldaş ise, COVID-19’la birlikte tüm dünyada yaşanmakta olan yeni bir süreçten geçildiğini belirterek, “Bizler de FEYDAŞ Makine olarak tüm tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkararak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Ülkemize ve bölgemize olan ekonomik katkılarımızı artırarak katma değer yaratmayı sürdürüyoruz. Bu çerçevede pandemi sürecine rağmen ihracatlarımıza aralıksız devam ediyoruz. ABD, Rusya, Almanya, Polonya, Romanya, Arnavutluk ve İsrail başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VE STOK ALANI 16 BİN METREKAREYE ÇIKTI

Ayrıca, üretim ve stok alanı dahil olmak üzere 16 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini kaydeden FEYDAŞ Makine Üretim Müdürü Can Yoldaş da açıklamalarında şu bilgilere yer verdi: “Plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde uzun yıllara dayanan bir öz geçmişimiz var. Özet olarak babadan, ikinci kuşak biz kardeşlere geçen yarım asra yaklaşan bir süreçten gelmekteyiz. 1986 yılından bu yana plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde sektörde 35’inci yılı tamamlamış bulunmaktayız. Bu çerçevede sürekli yeni yatırımlar ve AR-GE çalışmalarımızla birlikte üretim ve stok alanımızı büyüterek 16 bin metrekareye çıkardık. 2020 ve 2021 yılı içerisinde 5 milyon TL maliyetli bi metal yüzey kaplama kaynak makinesi, mil açma makinesi ve tam otomatik CNC makinelerle üretim alt yapımızı güçlendirdik. AR-GE, üretim, yedek parça, servis, stok alanı ve idari birimlerimizle birlikte entegre bir konumda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.”

YALIN YÖNETİM PROJESİYLE FAALİYET GÖSTERİYOR

KOSGEB, Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansı iş birliği ile yalın yönetim projesiyle faaliyet gösterdiklerini de belirten Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Dünyada TOYOTA üretim sistemi adı altında olan yalın üretim projesiyle üretim yapmaya başladık. KOSGEB, Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansı iş birliği katkılarıyla yalın üretim projesi ile üretimimizin hızlanması ve iş güvenliğinin artırılması gibi hususlar önemli derecede artırılmış oldu. Bu çerçevede personel eğitimleri başta olmak üzere AR-GE ve mühendislik kadrolarımızla sürekli kendini geliştirmeyi esas alan, teknolojiyi yakından takip eden bir yapıya dönüştürmüş olduk. Üretim, kalite ve sevkiyat süreçlerinde sıfır hata hedefine ulaşmak için 2021 yılı başından bu yana ERP sistemine geçiş yaptık. Bu çerçevede plastik geri dönüşüm sektörüne önemli katma değerler yaratan işletmemiz; ulusal ve uluslararası pazarlarda bulunan müşterilerimize en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlamıştır. Öte yandan, bünyemizde oluşturduğumuz yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alandan oluşan barkodlu sorunsuz yedek parça ve teknik servis birimimizi de genişlettik. Sektörde donanımlı mühendis ve teknik kadrolarımızla, müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en hızlı şekilde cevap verebilir bir konuma ulaşmanın yanı sıra; ekonomik bir geri dönüşüm sağlayarak plastik geri dönüşüm sektörüne katma değerler yaratmaya devam edeceğiz.”