FEYDAŞ Makine, Almanya’da sektörün devleriyle ikinci kez buluştu…

KAPAK MANŞET

FEYDAŞ Makine, Almanya’da üç yılda bir düzenlenen ve uluslararası en üst seviyede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen K.2019 Duesseldorf Fuarı’nda, dev markalarla ikinci kez bir araya geldi.

20191022_101817

Uzun yıllardan bu yana Adana’da plastik geri dönüşüm makineleri imalatında sektördeki başarısını arttırarak devam ettiren FEYDAŞ Makine Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti., plastik geri dönüşüm makine imalatında hep ilkleri gerçekleştirmenin onurunu yaşıyor. Sürekli yeni projelerle ve yeni tasarım plastik geri dönüşüm makineleriyle birlikte, alanında ciddi bir marka olduğunu gösteriyor. Sürekli kendini geliştiren firma, yaptığı çalışmalar ve yeni projeleriyle, plastik geri dönüşüm makine üretiminde yeni buluşlara FEYDAŞ imzasını atıyor. Geliştirdiği yeni projelerle, ulusal ve uluslararası sektörle fuarlarda ürünlerini sergileyen firma, üç yılda bir Almanya’da gerçekleştirilen K.2016 ve K.2019 Duesseldorf Fuarları’nda, sektörün dev markalarıyla bir arada olmanın haklı gururunu yaşıyor.

İKİNCİ KEZ DEVLERLE BULUŞTU

20191020_154059

Dünya pazarlarında isim yapmış dev markaların katılım sağladıkları ve Almanya’nın Duesseldorf kentinde üç yılda bir organize edilen fuara FEYDAŞ Makine olarak ikinci kez katılım sağladıklarını belirten FEYDAŞ Makine Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada; fuarda, çok yüksek düzeyde uluslararası boyutta faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarıyla bir arada olduklarını, sektörün devleriyle bir arada olmanın mutluluğunu ikinci kez yaşamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yoldaş, “Sekiz gün süren K.2019 Duesseldorf Fuarı’na ilk üç gün içerisinde resmi kayıtlara göre, 90 bin kişinin giriş yaptığı duyumunu yetkililer tarafından öğrendik. Dolayısıyla bir önceki fuar dönemine oranla çok daha verimli geçen K.2019 Duesseldorf Fuarı sürecimizi olumlu sonuçlarla geride bırakmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

YENİ TASARIM VE YENİ PROJESİNİ SERGİLEDİ

20191019_124635
20191019_113807

Plastik geri dönüşüm sektöründe yaklaşık 35 yıllık bir öz geçmişe sahip olduklarını ve sürekli AR-GE çalışmalarıyla birlikte plastik geri dönüşüm makinelerinde yeni projelere FEYDAŞ imzasını atıklarını söyleyen Gökhan Yoldaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “K2019 Duesseldorf Fuarı’nda, yeni geliştirmiş olduğumuz tarsım ve yeni projemizle yer aldık. AGROMER makinesinin yerine yeni bir patentli proje ürettik. Dünyada benzeri olmayan bu projemizin tanıtımını yapmış olduk. K2019 Duesseldorf Fuarı’nda çok yoğun ilgi gören bu projemiz, uluslararası faaliyet gösteren markaların ilgi odağı haline dönüştü. Yeni patentli geri dönüşüm projemizin, enerji tasarrufu başta olmak üzere, işçilik maliyetlerinde olağanüstü bir verim alınabilineceğini kanıtlamış olduk. Yine bu projemizle, aynı zamanda ürün kalitesi ve yoğunlama kabiliyetiyle birlikte çok yüksek bir seviyede mamul elde edilmesini sağladık. Bu çerçevede yeni projemizin tanıtımını uluslararası boyutta sektörün dev markalarına sunmuş olduk. Önemli derecede dikkat çeken bu projemizin, fuar süresince ilgi odağı haline dönüşmesi, olumlu sonuçlar almamızı da beraberinde getirdi.”

ULUSLARARASI BİR MARKA OLDU

Plastik geri dönüşüm sektöründe makine imalatlıyla geri dönüşüme katkı sağladıklarını dile getiren Gökhan Yoldaş, açıklamalarında, “FEYDAŞ Makine olarak ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Sektördeki uzun yıllara dayanan birikimlerimizle sürekli yenilikler yaratarak müşterilerimize hizmet veriyoruz. İmalatını yapmış olduğumuz geri dönüşüm makinelerinde sürekli teknolojiyi ve yenilenmeyi esas alan bir anlayışla makine imalatlarımızı gerçekleştriyoruz. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası fuarlara katılım göstererek firmamızı hak ettiği konuma taşımayı amaçlıyoruz. Başladığımız bu yolda geri dönüşüme olan katkılarımızı büyüterek sürdürüyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz geri dönüşüm tesislerimizi başta ülkemiz dahil olmak üzere, pek çok ülkede faaliyet gösteren işletmelerin hizmetine sunmuş olduk” ifadelerine yer verdi.

20191018_142910

SON 10 YILIN EN BAŞARILI İHARACATINI YAPTI

Türkiye geneli plastik geri dönüşüm sektörünün tamamına hitap ettiklerini ve yurt dışı pazarlara da son 10 yılın en başarılı ihracatını yaptıklarını belirten Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Türkiye’de plastik geri dönüşüm sektöründe pek çok önemli projelere FEYDAŞ imzasını attık. Dolayısıyla yurt içi piyasada Türkiye genelinin tamamına hitap etmekteyiz. Yurt dışı piyasada ise Amerika Birleşik Devletleri, Sudan, Fas, Cezayir, Polonya, Azerbaycan, Irak, İran ve Bahreyn gibi ülkelerde çok önemli noktalarda ihracat gerçekleştirdik. Bu da son 10 yılın en büyük ihracatını yapmamızı sağlamış oldu. Bu çerçevede firmamız, plastik geri dönüşüm sektöründe ülkemiz başta olmak üzere ve pek çok ülkeye üretimini yaptığı geri dönüşüm tesisleriyle birlikte, geri dönüşüme olan katkılarıyla katma değer yaratmaya devam ediyor.”