IŞIN BORU, 2018 yılı yatırımlarını tamamladı…

IMG_8832Adana merkezde ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesisleri bulunan IŞIN BORU, 2018 yılı içerisinde planladığı yatırımlarını tamamladı.

1990 yılından bu yana plastik sektöründe faaliyetlerini sürdüren IŞIN BORU, süreç içerisinde öz kaynaklarıyla yaptığı ilave yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. PPRC boru ve ek parçaları, PVC atık su borusu ve ek parçaları, KORUGE boru ve sarı metal üretimiyle adından söz ettiren IŞIN BORU, 2018 yılı içerisindeki ilave yatırımlarını tamamlamanın gururunu yaşıyor. Beş milyon dolarlık bir ek yatırımla üretim hatlarını son sistem otomasyonla donatan firma, entegre bir kuruluş haline dönüşmeyi başardı. IŞIN BORU Genel Müdürü Muzaffer Onatça yönetiminde faaliyetlerini sürdüren firma, üretim alanını 100 bin metrekareye çıkardı.

FOTO 1YENİ YATIRIM MALİYETİ BEŞ MİLYON DOLAR

Adana merkez ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesislerinin tam kapasite çalıştığını söyleyen IŞIN BORU Genel Müdürü Muzaffer Onatça, Kobigündem Dergisi’ne yatırımlar konusunda bilgi verdi. Onatça, “Üretim tesislerimizde PPRC boru, PVC atık su borusu, KORUGE boru ve sarı metal üretim programımızla birlikte ek parçalar da dahil olmak üzere üretim yapıyoruz. Kısacası Adana’da üretiyor, dünyaya satışını yapıyoruz. Süreç içerisinde öz kaynaklarımızla yatırımlarımızı sürdürmeye çalıştık. Yine işimizle orantılı 2018 yılı içerisinde planlamış olduğumuz 5 milyon dolar maliyetli ek yatırımımızı tamamlamış olduk. Bu yatırımlarımızla birlikte, mevcut üretim kapasitemizi artırmanın yanı sıra, hem 2017 yılı çalışan tüm kadrolarımızı koruduk hem de yeni istihdam alanları açmış olduk. Bu doğrultuda yaptığımız girişimlerle bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

FOTO 2ÜRETİM ALANI YÜZ BİN METREKARE OLDU

Özellikle Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim tesisinde genişletmeye giderek üretim alanını büyüttüklerinin bilgisini de veren Muzaffer Onatça, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Toplam üretim alanımızı 100 bin metrekareye çıkardık. Yaptığımız yatırımlarla tesisimizi entegre üretim yapabilir bir konuma ulaştırdık. Üretim hatlarımız dört ayrı gruptan oluşuyor. Ayrıca 2019 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız yeni idari binamızın çalışmaları da devam ediyor. 5 katan oluşan idari binamızın her katı 700 metrekareden oluşacak. Modern, çağdaş ve en iyi donatılarla oluşturacağımız idari binamızı, örnek teşkil edecek bir konuma ulaştırmayı amaçlıyoruz.”

Untitled-1KORUGE’DE TÜM ÖLÇÜLERDE ÜRETİM YAPIYOR

KORUGE boru üretim hatlarında tüm ölçülerde üretim yaptıklarını ifade eden Muzaffer Onatça, “KORUGE boru üretim hatlarımızı en yeni teknolojik makine parkuruyla güçlendirdik. Yaptığımız bu yatırımla, KORUGE boru üretiminde kapasite artırmanın yanı sıra, tüm ölçülerde üretim yapabilir bir aşamaya geçiş yaptık. Bu da KORUGE boru imalatında gelen tüm talepleri rahatlıkla karşılamada önemli bir avantajı sağlamış oldu” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GENELİ SATIŞ NOKTASI YEDİ YÜZÜN ÜZERİNDE

Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda IŞIN BORU markasıyla her yerde olduklarının altını çizen Untitled-1Muzaffer Onatça, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “IŞIN BORU markamızla dünyanın pek çok yerinde varız. Yaklaşık 30 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Afrika’nın tamamı, Türki Cumhuriyetleri’nin tamamı, Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. Türkiye geneli ise 700’ün üzerindeki satış noktalarımızla yurt içine satış yapıyoruz. Bu doğrultuda gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı sektörel fuarları yakından takip ederek katılım sağlıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla IŞIN BORU markamızı ulusal ve uluslararası pazarlarda hak ettiği konuma ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi