Çukurova Bombe Sanayi üç yılda yüzde 400 büyüdü…

ALİ KEMAL YAMAN RESİM

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2015 yılından bu yana pres baskı kordonlu bombe, basınçlı ve basınçsız kap imalatı yapan Çukurova Bombe Sanayi, üç yılda yüzde 400 büyüme gerçekleştirdi.

2015 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde imalat sektörüne giriş yapan Çukurova Bombe ve Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti., on bin metrekarelik alan üzerindeki tesisinde üretim yapıyor. İmalat sektöründe 15 yıllık tecrübeye sahip olan girişimciler tarafından faaliyete geçen firma, üç yıl gibi bir zaman içerisinde yüzde 400 büyüme gerçekleştirdi.

SİLİNDİR RESMİ 2

Yatırımlarıyla sektöründe ön plana çıkan firma, bölgede ilk, Türkiye geneli ise üst sıralara girmeyi başardı. Üretim programında, pres baskı kordonlu bombe, basınçlı ve basınçsız kap imalatının yanı sıra, CE belgeli hava tankları, gazlı yangın söndürme silindirleri, fason pres baskı üretimleri ve plazma kesimi gibi geniş yelpazede üretim gerçekleştiriyor.

AYLIK 600 TON SAC İŞLEME KAPASİTESİ

FABRİKA DIŞI GÖRÜNÜMÜ
BOMBE RESMİ 2

Sektöründe 15 yıllık bir tecrübeye sahip olan girişimci makine mühendisleri tarafından uzun araştırmalar neticesinde faaliyete geçen Çukurova Bombe Sanayi, aylık 600 ton sac işleme kapasitesini yakalayarak, sektöründe ilerleme kaydediyor. Bombelerde, kalıplı pres baskı teknolojisi, hava tankı ve tüplerde toz altı kaynağı ve otomasyon teknolojisiyle üretim yaptıklarını söyleyen Çukurova Bombe Sanayi Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Kemal Yaman, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Tesisimiz on bin metrekarelik bir alan üzerinde oluşmaktadır. Üretimini yapmış olduğumuz CE belgeli basınçlı hava tanklarında minimum P265 GH kazan sacı kullanılmaktadır. Projeye göre bu sac kalınlığını daha üst standartlarda da uygulayabiliyoruz. Üç yıllık bir süreç içerisinde geldiğimiz noktada, yaptığımız yeni yatırımlarla birlikte, aylık 600 ton sac işleme kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız. Özellikle hava tankları imalatında bölgede CE belgeli tek firma konumundayız” dedi.

GENİŞ ÜRETİM PROGRAMI

GENEL İMALAT GÖRÜNÜM 2

Çap 114 mm’den, çap 1150 mm’ye kadar kordonlu bombe imalatında seri üretim yaptıklarını ifade eden Ali Kemal Yaman, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Üretim programımızda pres baskı kordonlu bombeler, basınçlı hava tankları, gazlı yangın söndürme silindirleri, gazlı yangın söndürme sistemleri, modüler su depoları ve hidrofor sistemleri, plazma kesim ve pres baskı gibi geniş bir üretim programıyla faaliyet yürütüyoruz. Ayrıca müşteri bazlı gelen talepler, tarafımızdan projelendirilerek imalatlarını gerçekleştirmekteyiz. Yine fason bazlı üretim hizmetlerini de kendi bünyemizde sağlamaktayız. Tüm bu faaliyetlerimizle tesisimizde seri üretim yapabilir bir konuma ulaştık. Üç yıllık bir süre içerisinde firmamızı yatırımlarımızla birlikte yüzde 400 büyütmüş olduk.”

YURT İÇİ VE YURT DIŞINA HİTAP EDİYOR

slayt_3
FABRİKA İÇİ GÖRÜNÜM 1

Türkiye geneli 50 civarında bayilik sistemi oluşturduklarını ve İstanbul Anadolu yakasında bölge satış ofisi açtıklarını ifade eden Ali Kemal Yaman, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 50 civarında bayilik sistemimizi oluşturduk. Yine İstanbul Anadolu Yakasında bölge satış ofisimizi devreye alarak, Türkiye geneline hitap ediyoruz. Türkiye pazarında daha üst sıralara tırmanmayı amaçlıyoruz” dedi. Yaman, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Hedefimiz, yurt dışı satışlarımızı da AR-GE ve inovasyon çalışmalarımızla maksimum düzeye ulaştırmak. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla firmamızı güçlü bir konuma çıkarmayı hedefliyoruz. 2017-2018 yılları içerisinde 2 milyon TL kalıp yatırımı yaptık. Böylece geldiğimiz süreçte toplam makine ve ekipman yatırımımız 5 milyon TL’yi buldu. Yine önümüzdeki dönemde yapacağımız yeni yatırımlarla imalat sektöründe ürün kalitemizi, Türkiye’de yapılamayan CONTINOUS sistem, sıcak baskı pres imalatıyla bir üst aşamaya çıkmayı amaçlıyoruz. Sektörde kazandığımız deneyim ve tecrübelerimizle yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”