POLEKS DRY ikinci çeyrekte, cirosunu ikiye katladı…

KAPAK MANŞET FOTOSU

“POLEKS DRY” markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi imalatı yapan Metçağ Makine Ltd., 2018 yılının ikinci çeyreğinde, 2017 yılı toplam cirosunun iki katına ulaşarak sektöründe büyük bir başarı ve büyüme grafiği yakaladı.

2015 yılından itibaren yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon imalatlarıyla sektöre giriş yapan Metçağ Makine LTD., “POLEKS DRY” markasıyla devreye aldığı yatay tahıl kurutma tesisleriyle, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli projelere imzasını atıyor. Burhan Tetik ve Çağlar Polat yönetiminde faaliyetlerini sürdüren Metçağ Makine LTD., kurulduğu ilk günden bu yana istikrarlı bir büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kazançlarını sürekli yatırıma dönüştüren ortaklar, Adana Yeşiloba Mahallesi’ndeki 2 bin metrekarelik alan üzerine kurulu bulunan yeni tesisinde üretim kapasitesini yüzde yüz arttırarak, sektörde iddiasını ortaya koyuyor.

YENİ TESİSLE ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRDI

IMG_7698

Adana Yeşiloba Mahallesi’ndeki yeni tesisle birlikte mevcut üretim kapasitesini iki katına çıkardıklarını söyleyen Metçağ LTD. Şirket Sahibi ve Proje Müdürü Çağlar Polat, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada, sektörde uzun yıllara dayanan bir özgeçmişlerinin bulunduğunu belirterek “2015 yılında kendi işletmemizi kurarak ticari faaliyetlerimize başladık. İşimizle orantılı olarak yatırımlarımızı sürdürdük. Yeni tesisimiz sevkiyat ve kapalı alan olmak üzere toplam 2 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Yeni tesisle birlikte üretim hatlarımıza yaptığımız ilave yatırımlarla üretim hatlarımızı güçlü bir konuma ulaştırdık. Bir milyon TL maliyetli makine ve ekipman yatırımlarımızla birlikte, mevcut üretim kapasitemizi yüzde yüz arttırarak yıllık 250 adet yatay tahıl kurutma tesis imalat kapasitesini yakaladık” dedi.

CİROSUNU İKİ KAT ARTTIRDI

DSC03317

2018 yılı başlarından bu yana, hızlı bir yükseliş trendine girdiklerini ifade eden Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “2018 yılı ilk ve ikinci çeyreğini tamamladık. Geldiğimiz süreçte 2017 yılı toplam ciromuzun iki katını yakalamış olduk. Şimdiden 2018 yılı ciromuzu 2017 yılına oranla dört kat artırarak yılı kapatmayı ön görüyoruz. Özellikle Rusya’da 50 yıllık bir geçmişi olan büyük bir firmayla iş anlaşması imzaladık. Rusya’dan gelen bu firma yetkilileriyle birlikte, Yolgeçen Köyü’nde bulunan Özeller Tarım’a ait, saatte 75 ton kurutma kapasitesine sahip olan bu tesisimizi inceledik. Tesise gıptayla baktılar. Yine POLEKS DRY markamızla 2018 yılında kurutma tesisleri ihalelerinin tamamını almış bulunmaktayız. Dolayısıyla yapacağımız yeni projelerle birlikte 2018 yılı ciromuzu dört kat artırmayı amaçlıyoruz.”

ÜRETİM PROGRAMINI GELİŞTİRDİ

IMG_6548

Üretim programlarını da geliştirdiklerinin bilgisini veren Çağlar Polat, “Geldiğimiz aşamada üretim programlarımızı geliştirerek bir üst aşamaya çıkardık. Yatay tahıl kurutma makinelerimizde, yeni modeller ve kurutma kapasitelerinde önemli bir aşama kaydettik. Saatte 60 ton kurutma kapasiteli olan ürünlerimizi saatte 100 tona çıkardık. Tek gövde makinelerimizle saatte 100 ton tahıl kurutma kapasitesini sağlamış olduk. Bu kapasite artışı müşterilerimize, tesis alanı, taşıma ekipmanları ve enerji tasarrufu gibi maliyetler yönünden yüzde 50 gibi bir kar sağlamış oluyor. Geliştirdiğimiz PGD-6613 ve PGD-8813 modelli yatay tahıl kurutma makinelerimizle, üreticinin elektrik, gaz, işçilik ve bunun yanı sıra, yatırım maliyetlerinde, alan ve ekipman gibi kısımlarda ciddi bir avantaj sağlamış oluyoruz. Yola çıktığımız ilk günden bu yana, her zaman söylediğimiz gibi, çiftçinin cebini değil, uygun maliyetlerle tahılını kurutmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

2018 İHRACAT YILI OLACAK

IMG_7512

İlk ihracata 2016 yılında başladıklarını ve 2017 yılında devam ettirdiklerini söyleyen Metçağ LTD. Proje Müdürü Çağlar Polat, 2018 yılı ilk başlarından bu yana ihracata hızlı bir başlangıç yaptıklarını söyleyerek, 2018 yılını ihracat yılı olarak hedeflediklerini belirtti. Polat, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Yaptığımız yurt dışı bağlantılarıyla birlikte yıl sonuna kadar ihracatımızda ciddi bir artış sağlamış olacağız. Toplam üretim oranımızın yüzde 70’ini ihracata yüzde 30’nu da yurt içi piyasalara gönderiyoruz. Sırbistan, Ukrayna, Uganda, Ruanda, Mekodonya, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Türkiye genelinde İç Anadolu Bölgesi’ndeki pazar oranımızı yüzde 80’den yüzde 95’e çıkarmış olduk. Ayrıca etkinliğimizin fazla bulunmadığı Güneydoğu Bölgesi’nde 2018 yılı içerisinde en büyük modellerimizden olan PGD-6613 yatay tahıl kurutma tesisimizi Mardin’de devreye alarak, üretici firmanın hizmetine sunmanın mutluluğundayız. Tüm bu faaliyetlerimizle ‘POLEKS DRY’ markamızı yurt içi ve yurt dışı pazarlarda güçlendirmeye devam edeceğiz.”