BARJET MAKİNA, halı yıkama makinesinde kapasite arttırdı…

IMG_6700

Su ve temizlik makineleri imalatı yapan BARJET MAKİNA, imalatını yapmış olduğu tam otomatik halı yıkama makinesini bir üst aşamaya çıkararak, saatte iki yüz metrekare halı yıkama kapasitesine ulaştırdı.

Adana Metal Sanayi Sitesi’ndeki işletmesinde su ve temizlik makineleri imalatı yapan BARJET MAKİNA, 2006 yılından bu yana sektörde faaliyet yürütüyor. Su ve temizlik makineleri imalatı, yedek parça imalatı ve teknik servis hizmetleriyle birlikte sektörde adından söz ettirmeyi başaran BARJET MAKİNA, Adana Metal Sanayi Sitesi’nde bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan tesiste üretim yapıyor. Firma, üretim hatlarına yaptığı yenilik ve yatırımlarla, CNC makine ve ekipmanlarıyla birlikte seri üretime geçiş yaptı. Yıkama makineleri, kompresör, paralı yıkama ve köpük makineleri, halı yıkama makinesi, halı sıkma makinesi, halı çırpma ve hav alma paketleme makinesi olmak üzere çeşitli seçeneklerde üretim gerçekleştiriyor. Genel Müdür Seyfettin Baran yönetiminde sektörde faaliyet gösteren BARJET MAKİNA, yurt içi pazarın yanı sıra, ihracattaki hedefini de büyütüyor.

ÜRETİM ALTYAPISI GÜÇLENDİ

IMG_6714

Adana’da 2006 yılından bu yana sektörde faaliyet yürüttüklerini ifade eden BARJET MAKİNA Genel Müdürü Seyfettin Baran, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Seyfettin Baran, “BARJET MAKİNA olarak imalatını yapmış olduğumuz su ve temizlik makineleri üretiminde ciddi aşamalar kaydettik. Özellikle üretim hatlarımıza yapmış olduğumuz yatırımlarla birlikte, yeni makine ve tezgahlar ilave ettik. CNC sac kesme, bükme makinesi, torna ve freze gibi makine altyapımızla üretim yapmaktayız. Geldiğimiz noktada üretim hatlarımız iki ana hattan oluşmaktadır. Birinci üretim hattımızda yıkama makineleri, kompresör, paralı yıkama ve köpük makineleri imalatını yapmaktayız. İkinci üretim hattımızda ise halı yıkama makineleri, halı sıkma makinesi, halı çırpma ve hav alma  paketleme makinesi olmak üzere üretim yapmaktayız. Yine tesisimizin ön kısmında oluşturduğumuz mağazamızda üretimini yapmış olduğumuz ürünlerimizi sergileyerek satışını da kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz” dedi.

IMG_6676

SAATTE İKİ YÜZ METREKARE YIKAMA KAPASİTESİ

Özellikle imalatını yapmış oldukları halı yıkama makinesini geliştirerek bir üst aşamaya çıkardıklarının bilgisini veren Seyfettin Baran, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla birlikte halı yıkama makinesi imalatlarımızda yeni bir aşamaya geçiş yapmış olduk. Saatte iki yüz metrekare halı yıkama kapasitesine ulaştık. Yine halı yıkama tesislerinden gelen talepler doğrultusunda saatte 300 ile 500 metrekare arası çeşitli ebatlarda halı yıkama makineleri imalatını da yapmaktayız. Halı yıkama tesislerinden yoğun talepler almaya başladık. Özellikle artan nüfus yoğunluğu ve kentsel dönüşümün, sektöre ciddi olumlu yansımaları oldu. Eskisi gibi evlerde veya mahalle aralarında artık halı yıkanamıyor. Bu sebeple halı yıkama tesisleri daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu da sektöre olan yoğunluğu arttırmış oldu. Bu yönde imalatını yapmış olduğumuz halı yıkama makinelerimizi geliştirerek bir üst versiyona çıkarmış olduk. Saatte iki yüz metrekare halı yıkama kapasitesine sahip olan imalatlarımızla sektöre ciddi katkılar sunuyoruz.”

İSTANBUL FUARINDA ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

IMG-20180306-WA0002

İstanbul Halı Yıkamacıları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu 2018 İstanbul Fuarı’nda ürünlerini sergilediklerini belirten BARJET MAKİNA Genel Müdürü Seyfettin Baran, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “İmalatını yapmış olduğumuz su ve temizlik makineleriyle geniş bir kesime hitap ediyoruz. BARJET markamızla yıkama makinesi, köpük makinesi, halı sıkma makineleri, halı yıkama makineleri, paralı yıkama ve köpük makineleri ürünlerimizle sektörde faaliyet yürütüyoruz. Ana hatlarıyla petrol istasyonları başta olmak üzere tavuk çiftlikleri, hastaneler, tersaneler ve kamusal işletmelerin yanı sıra; lojistik firmaları, iş makineleri yetkili servisleri, tamir bakım yapan işletmeler olarak sektörde, geniş bir kesimle çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2018 İstanbul Fuarı’nda, imalatını yapmış olduğumuz halı yıkamayla ilgili imalatlarımızın tamamını sergiledik. Yoğun ilgi gören fuar sürecinde önemli bağlantılar gerçekleştirdik. Bu bağlantılarımızla birlikte yurt içi pazarda önemli aşamalar kaydettik. Ayrıca ihracata yönelik devam eden çalışmalarımızla birlikte ‘BARJET’ markamızı ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlendirmeye gayret göstereceğiz.”