Feydaş Makine’den Türkiye’nin en büyük SHREDDER’I…

IMG-20171113-WA0000

 FEYDAŞ, Türkiye’de imalatı yapılabilen Feydaş Mühendislerinin ürettiği, en büyük kapasiteli SHREDDER (Parçalayıcı) makinesini, sektörde ki geri dönüşümcülerin hizmetine sundu.

1986 Yılından bu yana plastik geri dönüşüm sektörüne makine imalatlarıyla hizmet veren Feydaş Makine Mühendislik San.Tic. Ltd. Şti.,plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla,geldiği aşamada sektörde hep ilkleri gerçekleştiriyor.Gökhan Yoldaş,Ali Yoldaş ve Can Yoldaş yönetiminde faaliyetlerini sürdüren Feydaş Makine, Ulusal ve uluslar arası fuarlarda üretimini yaptığı geri dönüşüm makineleriyle sektörde ki başarısını katlayarak çalışmalarını yürütüyor.Özelikle Almanya,Polonya Dubai ve İran fuarlarında ki deneyimleriyle birlikte,Türkiye’de imalatı yapılabilen en büyük kapasiteli SHREDDER (Parçalayıcı) makinesini plastik geri dönüşüm sektörüne kazandırmayı başarıyor.Adana Mehmet Başpınar Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde üretim alanını 8 bin beş yüz metrekareye çıkaran firma,yılın son üç ayı içerisinde de üretiminin yüzde 70’ini ihracat yaparak kapatıyor.

SHREDDER İMALATINDA BİR İLK

Plastik geri dönüşüm makineleri imalatında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Feydaş Makine LTD, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Üretimden sorumlu Müdür Can Yoldaş,Kobigündem Dergisine,şu açıklamalarda bulundu: “Plastik geri dönüşüm makineleri imalat sektöründe uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip olmaktayız.Babadan oğullara geçen bir süreçten geliyoruz.Bu süreç içerisinde sektörde pek çok plastik geri dönüşüm tesisleri projesine “ FEYDAŞ” imzasını atmış olduk.Uzun yıllara dayanan bu tecrübelerimizle birlikte, plastik geri dönüşüm sektöründe sürekli kapasitemizi artırmanın yanı sıra,Türkiye’de imalatı yapıla bilen ve tamamen Türk Mühendisleri yerli malı olan en büyük kapasiteli SHREDDER (Parçalayıcı) makinesinin imalatını gerçekleştirmiş olduk”.

SAATE 5 VE 7 TON ARALIĞINDA PARÇALIYOR

IMG-20171113-WA0002

Plastik geri dönüşüm makine imalatlarıyla geri dönüşüme katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Üretim Müdürü Can Yoldaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “ Feydaş Makine, hedefleri arasında Plastik geri dönüşüm makineleri sektöründe dışa bağımlılığı minimum seviyeye düşmesini sağlamak ve Türkiye’nin teknolojide gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, sürekli kendimizi geliştirmeyi hep amaçladık. Bu doğrultuda imalatını yapmış olduğumuz SHREDDER makinesinde bir üst aşamaya çıkmak, 5 ve 7 ton aralığında ürün parçalamasını hedefleyerek bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Geldiğimiz noktada 5 ve 7 ton aralığında ürün parçalamasını yapa bilen ve en büyük kapasiteli SHREDDER Makinemizi geri dönüşümcülerin hizmetine sunmuş olduk. “FEYDAŞ” olarak sürekli yenilenmeyi esas aldık. Ar-GE çalışmalarımızın yanı sıra, inivasyona büyük önem veren firmamız, sektörde yenilikler yapmaya devam edecektir.”

İHRACAT SON ÜÇ AYDA YÜZDE 70

20171019_153700

Yılın son çeyreğinde yurt dışı pazarda üretiminin yüzde 70’ini ihracat yaptıklarının bilgisini de veren Can Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Yılın son üç aylık döneminde ihracat payımız yüzde 70’e çıkarmayı başardık. Mevcut ihracat yapmış olduğumuz ülkeler arasına yeni dönemde, Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyin, Ukrayna ve Azerbaycan’ı ilave yaptık. İhracat payımızı bu seviyelerde tutmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yurtdışı fuarlarda “FEYDAŞ” olarak yer almaktayız.2016 Yılında üç yılda bir yapılan Almanya Duesseldorf K.2016 Fuarı’nda ürünlerimizi sergilemiş olduk. Yine 2017 yılı içerisinde İRAN PLAST, DUBAİ ARAB PLAST ve POLONYA PLASTPOL fuarlarında ürünlerimizi sergilemiş olduk. Yurt içi sektörel  fuarlara da katılım gösteren firmamızı, ulusal ve uluslar arası pazarlarda güçlendirilmesini amaçlıyoruz.”

SEKTÖR DESTEKLENMELİ

Ayrıca geri dönüşüm sektörüne ilişkin de fikirlerini de beyan eden Can Yoldaş, şöyle dedi: Türkiye de plastik geri dönüşüm sektörü çok ciddi katma değer yaratmaktadır. Ülke ekonomisine önemli yansımalarıyla birlikte istihdama da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu doğrultuda plastik geri dönüşüm makineleri imalatı yapan sanayi grubuna, devlet desteklerinin olması büyük bir önem arz etmektedir. Çevreye ve doğaya duyarlı olan geri dönüşüm sektörü ülkemizde her geçen gün büyüme göstermektedir. Bu husus da devletimizin geri dönüşüm makineleri imalatı yapan sanayi kuruluşlarına yönelik, gerekli destek çalışmalarını başlatmasını içtenlikle bekliyoruz. Özelikle yurtdışı fuarlar da devlet destekleri sadece yer olarak, metrekareyle sınırlı kalmaktadır. imalatçı firmaların katılması yönünde yeterli derecede desteklerin verilmesi, olumlu sonuçları beraberinde getireceğine inanıyoruz.”dedi.