Çelik Helezon LTD Üretim hattını güçlendirdi…

IMG_4609

Mersin Tırmıl Sanayi Sitesinde çelik helezon imalatı yapan Çelik Helezon LTD. imalat alt yapısına yaptığı yatırımlarla ürettim hattını güçlendirdi.

Hubuat,Tarım,gıda,kömür taşıma,taş kırma ve kum çekme gibi pek çok sektöre çelik helezon imalatı yapan Çelik Helezon LTD.2005 Yılı başlarında Mersin’de ticari faaliyetlerine başlıyor.Çelik helezon imalat sektöründe yaklaşık 45 yıllık bir deneyime sahip olan Mehmet Badem,yönetiminde 2005 yılında faaliyete geçen Çelik Helezon LTD. imalat bölümüne yaptığı ilave makine yatırımlarıyla birlikte,çelik helezon üretim kapasitesini günlük 700 metreye çıkarmayı başarıyor.Giyotin sac kesme makinesi,helezon makineleri ve çeşitli makine tezgahlarıyla birlikte,üretim kapasitesinde ciddi bir artış sağlayan firma,Helezon,komple tüp borulu helezon, hardoks helezon,krom helezon ve özel parça helezonları imalatını yapıyor.

IMG_4627

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRDI

Mersin Tırmıl Sanayi Sitesinde ki tesisinde TSE ve ISO kalite yönetim sistemleri standartlarına uygun bir şekilde çelik helezon imalatı yaptıklarını söyleyen Çelik Helezon San. ve Tic. Ltd. Şti. Sahibi Mehmet Badem, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Çelik helezon imalat sektöründe yaklaşık 45 yıllık bir birikimle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.2005 Yılında şirketleşmenin ilk adımlarını atmış olduk. Bu doğrultuda alt yapımızı daha güçlü bir konuma ulaştırdık. Geldiğimiz noktada 3 metre uzunluğunda ve 3 milimden,6 milime kadar olan tek parça şeklinde çelik helezon imalatını yapıyoruz. Bunun yanı sıra komple tüp borulu helezon,hardoks helezon,krom helezon ve özel parça helezonlar olmak üzere,ürün çeşitliliğimizi artırmış olduk.Hardoks helezonda, 400/500 kalitede 20 milime kadar imalat yapıyoruz.Krom helezonda ise,55 milimden 3yüz milime kadar helezon imalatlarını gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda artırmış olduğumuz ürün çeşitliliğiyle birlikte gelen tüm talepleri karşılaya bilir bir konuma ulaşmayı sağlamış olduk.”

e2a8f8ee42ad49747c460351d0e3c91dd

İHRCATA YOĞUNLAŞACAK

IMG_4651

Hubuat,Tarım,gıda,kömür taşıma,taş kırma ve kum çekme gibi pek çok sektöre çelik helezon imalatı yaptıklarını ifade eden Mehmet Badem,açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İmalat bölümümüze yaptığımız ilave makine yatırımlarıyla birlikte üretim kapasitemizde önemli bir artış sağlamış olduk.Günlük 700 metre çelik helezon imalatı kapasitesini yakalamış olduk.Buda doğal olarak bizi yurt dışı pazarlara yoğunlaşmayı beraberinde getirmiş oldu.Şu ana kadar dolaylı olarak pek çok ülkeye ürünlerimiz gitmiş oldu.Müşteri guruplarımız içerisinde dünyanın pek çok yerine ihracat yapan çok değerli müşterilerimiz bulunmaktadır.Buda bizim dolaylı ihracat yapmamızı sağlamış oldu.Ancak direkt olarak da ihracat yapmayı hedefliyoruz.Buna yönelik ihracat ayağımızda bir yoğunlaşma içerisine girmiş bulunmaktayız.Hedefimiz üretimimizin yüzde 50 sine yakınını yurtdışı pazarlara göndermektir.Çeşitli araştırmalarımız ve bu yönde ki çalışmalarımıza yoğunluk vermeye başladık.”

TÜRKİYE DE PAZAR PAYI ARTI

IMG_4630

Türkiye geneli çelik helezon sektöründe, pazar paylarının sürekli bir artış gösterdiğini vurgulayan Mehmet Badem, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Sektörde “ÇELİK HELEZON” olarak bilinirliğimiz sürekli artarak devam etti. Türkiye geneli önemli derecede bir pazar payına sahip olmaktayız. Gıda, bakliyat, plastik, çimento, madden, hububat, tarım, kömür taşıma ve taş kırma gibi pek çok sektörlere hitap etmekteyiz. Çelik helezon imalatlarımızla firmamızı hak ettiği konuma ulaştırmak için, işlerimizle orantılı olarak da yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Sektörde uzun yıllara dayanan öz geçmişimizle bölgemize ve ülkemize olan ekonomik katkılarımızı büyüterek sürdürmeyi amaçlıyoruz.”dedi.