Feydaş Makine, DUBAİ ve POLONYA Fuarlarıyla büyüme gösteriyor…

20170523_104812

Feydaş Makine 2017 yılının ilk çeyreğinde DUBAİ ARABPLAST 2017 fuarında, ikinci çeyreğinde ise POLONYA KİELCE PLASTPOL 2017 fuarında sektörün öncüleriyle bir araya gelerek hızla büyümesini sürdürüyor.

Adana’da 1986 yılından bu yana plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla sektöre giriş yapan Feydaş Makine Mühendislik San.Tic. Ltd. Şti.,yıllar içerisinde aratan iş hacmine göre yatırımlarını sürdürüyor.Sektörde gelişen ve alt yapısını sürekli yenileyerek faaliyetlerini sürdüren firma,Adana Mehmet Başpınar Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde bulunan entegre bir tesiste plastik geri dönüşüm makineleri imalatını sürdürüyor.Gelişen teknolojiyle birlikte alt yapısını güçlü bir konuma ulaştıran firma AR-GE’ ye ağırlık vererek sektörde en üst  seviyelerde olan plastik geri dönüşüm makineleri imalatıyla başarılarını, uluslar arası pazarlara taşımanın gururunu yaşıyor.

20170524_091509

ÜRETİM ALANINI GENİŞLETTİ

Adana Mehmet Başpınar Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde, 6 bin metrekarelik bir alanda üretim yaptıklarını söyleyen Feydaş Makine Mühendislik LTD.,Genel Müdürü Gökhan Yoldaş,şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Sektörde aratan iş hacmimize orantılı olarak üretim hatalarımızı son sistem teknolojik bir alt yapıya dönüştürmüş olduk.Bunun yanı sıra,AR-GE birimimize ağırlık vererek yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük.Yine üretim alanımıza 2 bin beş yüz metrekarelik bir alan daha ilave etmiş olduk.Bu ilave alanın üretim kapasitemizde yüzde 20 gibi artış sağlayacağını öngörüyoruz. Geldiğimiz noktada 6 bin metrekaresi kapalı 2 bin beş yüz metrekaresi açık alan olmak üzere toplamda 8 bin beş yüz metrekarelik bir alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

20170523_151301

ULUSLAR ARASI FUARLARA AĞIRLIK VERİYOR

Yurt geneli sektörel fuarların pek çoğuna katıldıklarını ifade eden Gökhan Yoldaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Özelikle uluslar arası fuarlara büyük oranda ağırlık vermekteyiz.Geçen yıl Almanya Düsseldorf  K.2016 Fuarı’nda ürünlerimizi sergilemiş olduk.Üç yılda bir yapılan bu fuarda sektörün devleriyle bir araya gelmenin gururunu yaşamış olduk.2017 yılının ilk çeyreğinde Dubai Arabplast fuarı ve ikinci çeyreğinde ise,Polonya Plastpol fuarına katılmış olduk.Yine 2017 yılı içerisinde İran fuarına katılacağız.Ulusalar arası katılmış olduğumuz tüm fuarlarda önemli derecede bağlantılarımız oldu.Özelikle Dubai fuarı,küçük bir fuar olmasına rağmen Arap ülkelerinde ki sanayicilerin ziyaret ettiği çok önemli bir fuardı.Çin,Hindistan başta olmak üzer pek çok ülkeden katılımcı firmalar vardı.Bu bağlamda ciddi bağlantılarımız oldu.Yine Polonya fuarından önemli derecede bağlantılar yapmış olduk.Kosava,Litvanya,Ukrayna,Slovenya,Sırbistan ve Rusya gibi pek çok ülkelerden ziyaretçiler vardı.”

20170524_115803

İHRACAT HEDFİ YÜZDE 50

Uluslar arası fuarlarla birlikte ihracat hedefini yüzde 50’ye sabitleyeceklerini vurgulayan Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sektörde Türkiye pazarının yüzde yüzüne hitap ediyoruz. Hali hazırda Irak, Azerbaycan, Bahrein ve İsrail gibi ülkelere ihracatımız devam etmektedir. Katıldığımız yurtdışı fuarlarında ki bağlantılarımızla pek çok ülkeye ihracat yapmayı ön görüyoruz. Mevcut ihracatımızı yapacağımız bağlantılarla yüzde 50’de sabitlemiş olacağız. Bu doğrultuda bölgemize ve ülkemize katma değer yaratarak ekonomik katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYOR

20170525_133011

Plastik geri dönüşüm makineleri imalatında sektörde ki uzun yıllara dayanan birikimleriyle faaliyet yürüttüklerini belirten Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Plastik geri dönüşüm makine imalatlarımızla, geri dönüşüme katkı sağlamaktayız. İmalatını yapmış olduğumuz geri dönüşüm makinelerinde sürekli teknolojiyi ve yenilenmeyi esas alan bir anlayışla geri dönüşüm makineleri imalatını yapıyoruz. Bu doğrultuda Shredder (Parçalayıcı) makine imalatında bir üst kademeye geçerek, bin sekiz yüzlük SHREDDER (Parçalayıcı) makinemizle geri dönüşüm sektörüne ciddi katkılar sağlamış olduk. Çevreye ve doğaya olan duyarlığımızla faaliyet gösterten firmamız, geri dönüşüm sektöründe ki uzun yıllara dayanan tecrübesini ilkeli bir şekilde sürdürmeyi amaçlamaktadır.”dedi