POLEKS DRY, Uluslar arası fuarlarla İhracata odaklandı…

IMG_4351

Adana Yetsan Sanayi Sitesinde tahıl kurutma makineleri imalatı yapan Metçağ Makine LTD.,POLEKS DRY markasıyla ulusal ve uluslar arası sektörel fuarlarla ihracata odaklandı.

Sektörde uzun yıllara dayanan birikimleriyle  2015 yılında Burhan Tetik ve Çağlar Polat ortaklığında ticari faaliyetlerine başlayan Metçağ Makine LTD.,POLEKS DRY markasıyla ulusal ve uluslar arası pazarlarda her geçen gün güçlenerek çalışmalarına devam ettiriyor. “POLEKS DRY” Markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon imalatlarını yapıyor. Günlük 2 bin ton kurutma kapasiteli tahıl kurutma makinesi imalatıyla sektörde liderliğe koşuyor. “POLEKSDRY” Markasını her geçen gün güçlendiren Metçağ Makine LTD,.Ulusal ve uluslar arası tarım fuarlarıyla ihracat payını  artırmayı başarıyor.

İHRACAT HEDEFİ YÜZDE 60

file-1 (2)

2016 yılı içerisinde ihracata başladıklarını ifade eden Metçağ Makine LTD.,Proje Müdürü Çağlar Polat,şu şekilde açıklamalarda bulundu: “2016 yılı içerisinde Kazakistan, Sırbistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Bulgaristan’a ihracat gerçekleştirmiş olduk.2017 ihracat hedefimizi üretimimizin yüzde 40’lık bir bölümünü planlamıştık.Ancak 2017 yılı ilk altı aylık bir dönemde bu hedefimizi şimdiden yakalamış olduk.Dolayısıyla yapacağımız çalışmalarla birlikte,ihracatımızda önemli bir artışı yakalayacağımızı şimdiden ön görüyoruz.Bu doğrultuda AR-GE birimimizle üretimde yoğunlaşarak ihracat hedefimizi yüzde 60’a çıkarmaktır.Yurtdışı bayiliklerimizle birlikte yapacağımız pazar araştırmalarımızla birlikte 2018 yılı içerisinde ihracat hedefimizi yüzde 60 olarak belirlemiş olduk”.

YURT GENELİ PAZAR PAYINI ARTIRIYOR

poleks dry ukrayna 1

“POLEKS DRY” markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi imalatını yaptıklarını söyleyen Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İmalatlarımızı Şirketimiz Metçağ Makine LTD.,bünyesinde oluşturduğumuz POLEKS DRY markamızla üretmekteyiz.Günlük 2000 ton tahıl kurutma tesisi yapabilir bir konuma ulaşmış olduk.Yakın dönem içerisinde Adana/Ceyhan ilçesinde faaliyet yürüten Sanka Tarım’a saate 90 ton ve günlük 2 bin ton mısır kurutma kapasiteli tesisimizi devreye almış olduk.Dolayısıyla Türkiye’nin en büyük kapasiteli mısır kurutma tesisine POLEKS DRY,imzasını atmış olduk.Dolayısıyla Türkiye pazarının tamamına hitap ediyoruz. “Çiftçinin cebini değil, tahılını kurutuyoruz” sloganıyla çıktığımız bu yolda önemli mesafeler aldığımızı düşünüyoruz. Sektörde Türkiye’de ki tüm çiftçilerimize hitap ediyoruz. Yurt geneli Pazar payımız hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Sektörde pazarın yüzde yüzüne hitap etmeyi amaçlıyoruz”.

POLEKS DRY ULUSLAR ARASI FUARLARDA

IMG_4270

2014.2015.2016 yılları içerisinde bölgesel tüm fuarlara katıldıklarını vurgulayan Çağlar Polat, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Sektörümüzle alakalı fuarların birçoğuna POLEKS DRY olarak katılmış olduk. Yine bölgesel fuarların yanı sıra 2017 yılı hedeflerimiz arasında olan yurt dışı fuarlarda katılmaya başlamış olduk. Nisan ayı içerisinde İDMA 2017 İstanbul fuarında üretimlerimizi sergilemiş olduk. Ardından Sırbistan Novi-Sad şehrinde 84.sü düzenlenen Tarım fuarına Sırbistan bayimizle katıldık. Yine 8 haziran Ukrayna Kiev’de olan tarım fuarına Ukrayna bayimizle birlikte katıldık. Ukrayna Kiev fuarında olumlu iş bağlantılarıyla Türkiye’ye dönmüş olduk.Özelikle Sırbistan Tarım fuarında önemli iş bağlantılarımız oldu.Sırbistan fuarında bize desteklerini sunan dostlarımıza,Sırbistan bayimize ve oradaki kurumlara teşekkürlerimizi bir borç biliriz.Önemli oranda katkıları olmuş oldu.Böylelikle ulusal ve uluslar arası  sektörel fuarlarla firmamızı ve POLEKS DRY markamızı güçlendirmeye özen göstereceğiz.