GEMSA Boya, üretim kapasitesini yıllık 15 bin tona çıkardı…

IMG_4228

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde boya imalatı yapan GEMSA Boya, yeni yatırımlarıyla birlikte üretim kapasitesini yıllık 15 bin tona çıkarmayı başardı.

Adana Sanayi Sitesi’nde 1997 yılında boya imalathanesi olarak ticari faaliyetlerine başlayan ve 2004 yılında Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne geçen GEMSA Boya,burada 5 bin metrekarelik alandan oluşan yeni bir tesiste faaliyetlerini sürdürüyor. Yıllar içerisinde ürün çeşitliliğinin ve müşteri portföyünün gelişmesiyle birlikte entegre bir tesis için yeni yatırıma yönelme kararıalan firma; yine 2015 yılı içerisinde Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 milyon TL maliyetli 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan dev tesisini devreye aldı. Tam otomasyon ve son teknoloji ekipmanla üretim yapan GEMSA Boya, üretim kapasitesini yıllık 15 bin tona çıkarmayı başardı.

duvar çalışması

YILIK ÜRETİM KAPASİTESİ 15 BİN TON

Son sistem ve tam otomasyon alt yapısıyla iç cephe son kat boyaları, dış cephe son kat boyaları, su bazlı astar macunları,solvent bazlı son kat boya ve astarları ile ahşap koruyucu ve vernikler imalatı yapan GEMSA Boya Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Dizman, Kobigündem Dergisi’ne şu şekilde açıklamalarda bulundu: “1988’den itibaren boya sektöründe faaliyet yürütüyoruz.1997 yılında boya imalatına başlamış olduk.Yıllar içerisinde gelişen iş hacmimize göre yeni yatırımlar gerçekleştirerek, en son Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 milyon TL maliyetli yeni tesisimizde üretim yapıyoruz.Üretim hatlarımızı son sistem tam otomasyon makinelerle güçlü bir konuma ulaştırdık.Geldiğimiz noktada yıllık 15 bin ton boya imalatı kapasitesini yakalamış olduk.”

“GEMSA BOYA” MARKASIYLA ÜRETİYOR

IMG_4232

Standart renk kartelasına uygun bir şekilde, bin bir çeşit renk çeşitleriyle üretim yaptıklarını ifade eden Ferit Dizman, açıklamalarında; “İmalatlarımızın tamamını ‘GEMSA BOYA’ markamızla piyasaya sunuyoruz. Bin bir çeşit renk seçeneğimiz mevcut. Yine bünyemizde 2 milyon TL maliyetli, kapsamlı cihazlardan oluşan laboratuvarımızda tüm ürün guruplarımızı gerekli testlerden geçirerek, kalite kontrolünü de sağlamış oluyoruz. Bölgede boya sanayi imalatında Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD)üyesi olan tek firma konumundayız. ISO 9001 Kalite Belgeleri ve TSE standartlarına uygun entegre bir tesiste üretim yapmaktayız. Dolayısıyla boya imalat sektöründe uzun yıllara dayanan bir tecrübeyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Buda bizi bölgemizde bir adım öne çıkararak, sektörde ilerlememizi hızlandırmış oldu” dedi.

YÜZDE 60 İHRACAT YAPIYOR

konsept1

Ulusal ve uluslar arası pazarlarda GEMSA BOYA olarak her geçen gün pazar payını artırarak sektörde önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Ferit Dizman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye geneli bünyemizde oluşturduğumuz bayilikler kanalıyla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Yurt içi pazarda başta inşaat sektörü olmak üzere imalat sanayi, ağır sanayi, askeri birlikler, karayolları ve diğer pek çok sektörlere hitap etmekteyiz. Yurtdışı pazarlarda ise, Türkmenistan, Irak, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Kıbrıs gibi ülkelerde ağırlıkta bulunmaktayız. Ayrıca kısmi olarak Avrupa ülkelerine de göndermiş olduğumuz ürünlerimizle birlikte, üretimimizi yüzde 60 ihracat ile gerçekleştiriyoruz.”

SEKTÖRDE NANO TEKNOLOJİ ÖNEMLİ BİR FAKTÖR

konsept2

Boya sektörüyle alakalıyeni teknolojiler hakkında da birtakım bilgiler veren Ferit Dizman, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Boya sektörü teknolojik gelişmelerle birlikte hızla gelişerek ve yenilenerek devam ediyor.Nano teknoloji alanında,yüzlerce patent sadece boya endüstrisi için alınmış durumda.Bu yeni nano teknolojinin hava ve çevre kirliliği açısından yönetmeliğe uygun gelişmesi ve benimsenmesi önemli bir faktör olarak görünüyor.Nano teknolojik boyaların; kendi kendini temizleme,antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliği, yüksek koruma,maksimum dayanıklılık  ve koku giderme gibi özelikleri bulunmakta.Bu standartlarda üretim yapan Türk boya sektörü,Avrupa’nın en büyük 5’inci boya üreticisi olma konumunu yakalamıştır.Önümüzdeki dönemlerde ise hedefimiz Avrupa’nın ilk 3’ünde yerimizi almaktır.Bizlerde bu bilinçle hareket ederek,Türk boya imalat sektöründe planlamış olduğumuz hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızda yoğunlaşarak yatırımlarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz.”