Metçağ Makine’nin yatırımları sektöründe dikkat çekiyor…

Metçağ Makine (3)

POLEKS DRY markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi imalatı yapan Metçağ Makine Ltd.,yatırımlarıyla faaliyetlerini hızlandırdı.

Burhan Tetik ve Çağlar Polat yönetiminde 2015 yılında kurulanMetçağ Makine LTD, imalatını yaptığı tahıl kurutma makinesiyle sektördeki başarılı proje uygulamalarının yanı sıra yatırımlarıyla da ön plana çıkmayı başarıyor. Adana Oto Sanayi Sitesi’ndeki işletmesinde yatay tahıl kurutma makinesi,U tipi helezonlar ve tüp helezon imalatıyla sektördeki büyümesini sürdürüyor.İşletme sahibi Genel Koordinatör Burhan Tetik ve işletme sahibi Proje Müdürü Çağlar Polatidaresinde faaliyetlerini sürdüren firma,iş hacmine orantılı olarak,makine parkurunu güçlendirme yatırımlarıyla birlikte,önümüzdeki dönemlerde de yeni yatırımlar yapacağının sinyalini veriyor.Metçağ, sektördeki büyümesini, bünyesinde oluşturduğu POLEKS DRYmarkasıyla sürdürüyor.

İYİ BİR MESAFE ALDIK

poleksdry logo yeni
IMG_3415

Yatay tip tahıl kurutma makinesi imalatıyla hububat sektörüne hitap ettiklerini ve “Çiftçinin cebini değil, tahılını kurutuyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını özelikle belirten Proje Müdürü Çağlar Polat,Kobigündem Dergisi’ne konuşurken şunları söyledi: “Uzun yıllara dayanan iş tecrübemizle birlikte 2015 yılında kendi şirketimizi kurduk.Henüz yolun başında olmamıza rağmen sektörde çok iyi bir mesafe aldığımızı düşünüyoruz.Mevcut makine parkurumuza CNC 3 METRE ABKANT makinesini ilave yaptık.Yaklaşık 100 bin TL maliyetli,dört eksenli bilgisayar sistemli CNC sac şekillendirme ve bükme işlemini yapan bu makinemizle üretim kalitemizi daha bir üst noktaya taşıdık. Dolayısıyla işletmemizde üretim alt yapımızı da daha güçlü bir konuma ulaştırmış olduk.Bu doğrultuda yapacağımız yeni yatırımlar ve AR-GE çalışmalarımızla birlikte POLEKS DRY markamızı sektörde güçlü bir konuma ulaşmasını hedefliyoruz.”

POLEKS DRY MARKASIYLA ÜRETİYOR

Metçağ Makine (9)

10 ton ve 60 ton kapasiteli yatay tip tahıl kurutma makine imalat kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yatay tip tahıl kurutma makinesi üretiminde dünyanın en büyük kapasiteli makinesi üretimini gerçekleştirmiş olduk. Kazakistan’da devreye almış olduğumuz bu projeyle birlikte ilk ihracatımızda gerçekleştirdik. POLEKS DRY markamızla üretim yapmaktayız. Yıllık 50 makine üretim kapasitesine sahip bulunmaktayız. Sektörde kaliteden ödün vermeden gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı pazarlarda markamızı güçlü bir konuma ulaştırmak için faaliyetlerimizde yoğunlaşıyoruz.Bu doğrultuda markamızın tanıtımına yönelik sektörel fuarlarda yer alarak markamızın tanıtımını da önemle sürdürüyoruz. Yine üretim ve proje bazlı uygulamalarımızın yanı sıra, kesintisiz teknik servis hizmetini de bünyemizde gerçekleştiriyoruz.

İHARCATA AĞIRLIK VERECEK

Metçağ Makine (5)

Türkiye’de 2016 Nisan ayı itibarıyla 6 addet yeni tesis uygulamalarının yapılmasına başladıklarını ifade eden Çağlar Polat,açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “İç Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde başladığımız bu proje uygulamalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.Türkiye geneli tüm çiftçilerimize hitap etmekteyiz.Türkiye genelinde üretim yapan çok değerli çiftçilerimizle birlikte olmak bizlere güç veriyor.Gelen talepler doğrultusunda proje uygulamalarımızı başlatıyoruz.Yurtdışı pazarlarda ise Kazakistan,Sırbistan,Azerbaycan,Ukrayna ve Bulgaristan olmak üzere ihracat yapmaktayız.Bu ülkelerde oluşturduğumuz bayilikler kanalıyla oradaki çiftçilerimizle buluşuyoruz.İlk ihracatımızı Kazakistan’a gerçekleştirerek startınıverdik.Hedefimiz üretimimizin yüzde 50’sini yurtdışına göndermek.Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla ihracata ağırlık vermeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde hem ihracat ayağında hem de yapacağımız yeni yatırımlarla birlikte ihracat payımızın artacağını ön görüyoruz.”