Çelik Helezon LTD kapasitesini 3 katına çıkardı…

IMG_1734Yeni makine yatırımlarıyla birlikte günlük 700 metre helezon imalatı yapan Çelik Helezon LTD, üretim kapasitesini 3 kat artırmış oldu.

Mersin Tırmıl Sanayi Sitesi’nde faaliyet yürüten Çelik Helezon San. ve Tic. Ltd. Şti. sektöre bundan 30 yıl önce giriş yapıyor. Ağırlıklı olarak çelik helezon imalatı yapan firma, son dönemde helezon makinesi yatırımlarıyla birlikte üretimin 3 kat artırarak sektörde ki büyümesini sürdürüyor. Mehmet Badem yönetiminde faaliyet yürüten firma, Mersin Tırmıl Sanayi Sitesi’nde 500 metrekarelik kapalı alandan oluşan işletmesinde çalışmalarını yürütüyor. TSE ve ISO 9001:2002 kalite yönetim standartlarına uygun imalat yapan firma, GİYOTİN sac kesme makinesi ve helezon makinelerinden oluşan işletmesinde günlük 700 metre çelik helezon imalatını gerçekleştiriyor.

GÜNLÜK 700 METRE

IMG_1796Mersin Tırmıl Sanayi Sitesinde Çelik helezon,yem karma makinesi,komple helezon sistemleri üretimini yaptıklarını ifade eden Çelik Helezon San.Tic. Ltd. Şti., Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Badem, Kobigündem Dergisi’ne şunları söyledi: “Yaklaşık 35 yıldan bu yana çelik helezon sektöründe faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Sektördeki deneyimlerimiz ve artan iş hacmimize orantılı öz kaynaklarımızla makine parkurumuzu güçlendirdik. Yeni makine yatırımlarımızla birlikte günlük 700 metre çelik helezon imalatını yapabilir bir konuma ulaştık. Bu da bizi sektörde bir adım öne çıkararak geldiğimiz noktada firmamızın büyümesini sağlamıştır. İşletmemizde çelik helezon makineleri, Giyotin sac kesme ve muhtelif makine tezgahlarımızla birlikte günlük 700 metre çelik helezon imalatını yapmaktayız.”

KAPASİTE 3 KATINA ÇIKTI

IMG_1830Mevcut üretim kapasitelerinde ciddi bir oranda artış sağladıklarını da söyleyen Mehmet Badem, şu şekilde açıklamalarına devam etti: “Sektörde hem kendi birikimlerimiz ve hem de deneyimli bir kadroya sahip olmamız, bizi yatırım yapmaya yönlendirdi. Öz kaynaklarımızla makine parkurumuzu ve imalat hatlarımızı güçlü bir konuma ulaştırdık. Bu da mevcut kapasitemizi üç katına çıkarmamıza vesile olmuş oldu. Helezon ve diğer imalatlarımızda kalitemizi hep yüksek tutuyoruz. Satış ve satış sonrası servis hizmetlerimizin yanı sıra, müşterilerimize en kısa sürede ulaşmak, problemi yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak, şirketimizin temel ana kurallarındandır. Dolaysı ile müşteri memnuniyeti bizim için en öncelikli hedeflerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle tüm kalite standartlarında üretim yapmaktayız.”

TÜRKİYE GENELİNE HİTAP EDİYOR

IMG_1823Çelik helezon sektöründe Türkiye geneli, geniş bir pazar payına sahip olduklarını söyleyen Mehmet Badem,şu şekilde devam etti: “Türkiye geneli gıda, bakliyat, plastik, çimento, madden, ısı kazanları sektörüyle birlikte çok geniş bir kesime hitap ediyoruz. Ağırlıklı olarak çelik helezon imalatını yapmaktayız. 50 mm çaptan 450 mm çapa, 3 mm’den 6 mm kalınlığına kadar ve özel istekler doğrultusunda gelen tüm talepler doğrultusunda çelik helezon imalatını yapabilmekteyiz. Ayrıca tarım makineleri tekerli-tekersiz helevatör, U tipi helevatör, konveyör ve besi çiftlikleri için yem karma makineleri imalatını da yapmaktayız. Özelikle yem karma makinesi besi çiftlikleri için, yemlerin karıştırılmasında büyük bir kolaylık sağlamaktadır.”

İHRCAT YAPMAYI HEDEFLİYOR

Yurtiçi pazarda Türkiye geneline hitap ettiklerini ve yurtdışı pazar araştırmalarının ise ivedi bir şekilde devam ettiği bilgisini de veren Mehmet Badem, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Yeni yatırımlarımızla birlikte üretim kapasitemizde çok ciddi bir artış sağlamış olduk. Bununla birlikte yurtdışı pazar araştırmalarımıza ağırlık vermeye başladık. Yakın dönem içerisinde direkt olarak ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bulgaristan, Kazakistan, Özbekistan, İran ve diğer pek çok ülkeye ihracat gerçekleştirmek için, çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Yakın bir dönem içerisinde de bu hedefimizi gerçekleştirmeyi ön görüyoruz. Yine tüm bunların yanı sıra sektörde ki yatırımlarımızı iş hacmimize orantılı olarak sürdürmeyi planlıyoruz.Amacımız çelik helezon imalatı sektöründe firmamızı hak ettiği konuma ulaştırmaya gayret ve çalışmalarımızla sürdüreceğiz.”