Değerli okuyucular,

hayati

Bu sayımızda yine bölgemizde üretim yapan ve sektörlerinde oldukça başarılı çalışmalar yürüten firmalarımızın katılımıyla hazırladığımız 34.sayımızı sizlerle buluşturuyoruz.

Hiç kuşkusuz bölgemizde her geçen gün gelişen, büyüyen ve yeni istihdam alanları yaratan KOBİ’lerimizin yayını olarak, sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Başından bu yana KOBİ’lerin gündemini oluşturmaya yönelik hazırladığımız Kobigündem Dergisiyle kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Bu sayımızda sektörlerinde başarılı çalışmalar yürüten pek çok firmanın yanı sıra, alanlarında başarılı iki yeni firmanın da dergimizde yer alması bize güç verdi. Her geçen gün artan müşteri portfeyimizle birlikte, sizlerin yayını olarak kendimizi geliştirerek faaliyetlerimizi sürdürmeye çaba harcayacağız. KOBİ’leri buluşturmuş olduğumuz dergimizde siz değerli işletmelerin yeni yatırımlarını, üretimlerini ve istihdama olan katkılarını gururla anlatmaya devam edeceğiz.

Dergimizin bu sayısında yer alan özelikle sektörde uzun yıllara dayanan çalışmalarıyla, yeni yatırımlarıyla birlikte, dikkat çeken firmalarımızdan bir tanesi Esen Kardeşler Makine San.1974 yılından bu yana Adana’da faaliyet yürütüyor. Mehmet Esendemir,yönetiminde 9 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere,15 bin metrekarelik bir alanda faaliyet yürütüyor.Sektörde yatırımlarıyla ön plana çıkan firma,yüze yakın muhtelif tezgah ve 15’e yakın CNC tezgahlarından oluşan makine parkuru ve kalite kontrol laboratuarı ile imalat gerçekleştiriyor. Yine yakın dönem içerisinde deveye aldığı 30 ve 50 modül dişli açma (azdırma) tezgahlarıyla bölgede bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. Firma,yakın dönem içerisinde 4 milyon yeni makine yatırımlarımı gerçekleştiriyor. 3500 mm ve 6500 mm çaplarında dişli açma kapasitesine sahip olan bu tezgahlarla Türkiye geneli ve bölgemizde gelişen ağır sanayi sektörüne hitap ediyor.

medyavizyon

Yine plastik geri dönüşüm sektöründe hammadde üretimi yapan Akbulut Geri dönüşüm LTD,Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm tesisine sahip. Adana’da 1960 yılında faaliyetlerine başlayan Akbulut Geridönüşüm, ilk etapta 80 metrekarelik bir alandan oluşan çalışma alanıyla sektöre giriş yapıyor.1980 yılından itibaren ise 5 kardeşin yönetiminde kurumsal süreci başlatarak öz kaynaklarıyla sektörde yatırımlara yöneliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Akbulut yönetiminde yatırımlarını aralıksız sürdüren Akbulut Geridönüşüm LTD. ŞTİ., bugün geldiği noktada son sistem ileri teknoloji üretim hatlarıyla birlikte 10 bin metrekaresi kapalı ve 5 bin metrekaresi açık alan olmak üzere, toplamda 15 bin metrekarelik tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor.Yılık 2500 ton hammadde üretimiyle Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm tesisine sahip olan bu işletme,ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

Böylesine geniş kapsamlı bölgemizde üretim yapan sanayicilerimizin olması bizleri umutlandırıyor. Bu doğrultuda Kobigündem Dergisi olarak, bölgemizde ki gelişmeleri siz değerli okuyucu ve takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Bir sonraki sayımızda buluşmak umuduyla işlerinizde kolaylıklar dileriz.

Hayati Çetinkaya

Kobigündem Dergisi

İmtiyaz sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

hayati.cetinkaya@kobigundem.com