EMS ONATÇA Ltd. ihracatını yüzde 70’e çıkardı…

Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Onatça

Adana merkezde ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesisleri bulunan EMS ONATÇA, IŞIN BORU markasıyla ihracat payını yüzde 70’e çıkardı.

PPRC boru ve ek parçaları, PVC atık su borusu ve ek parçaları ve KORUGE boru üretimini yapan EMS ONATÇA Plastik Boru San., bünyesinde yarattığı IŞIN BORU markasıyla yaklaşık 30 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2015 yılı ilk yarısında bir önceki yılın cirosunu şimdiden yakalayan firma, başarıdan başarıya koşuyor. Adana merkez ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 2 tesisi bulunan firma, sektörde yatırımlarını sürekli hale getirirken, IŞIN BORU markasıyla bölgede lider konumunu güçlendiriyor.

YATIRIMLAR ÖZ KAYNAKLARLA

IMG_0063

1990 yılından bu yana sektörde faaliyet yürüttüklerini söyleyen EMS ONATÇA Plastik San. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Onatça, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada “Ergün Onatça, Muzaffer Onatça ve Selahattin Onatça kardeşler olarak EMS Onatça Plastik Sanayi bünyesinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana kendi öz kaynaklarımızla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Adana merkezdeki tesisimiz 10 bin metrekarelik kapalı bir alandan oluşuyor. Bu tesisimizde satış pazarlamanın yanı sıra, ürün sefkiyatı ve depo olarak müşterilerimize lojistik hizmetini vermekteyiz. Adana Hacı Sabancı OSB’deki üretim tesisimizde ise yeni yapmış olduğumuz ek yatırımlarla birlikte kapalı alanımızı 42 bin metrekareye çıkardık. Tüm yatırımlarımızı kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Üretim tesisimizde yine ileri teknoloji makine yatırımlarımızla birlikte günlük 100 bin metre boru, bir milyon adetin üzerinde de ek parça üretimi yapabilir bir kapasiteye ulaştık” dedi.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Genel Müdür Muzaffer Onatça

Ayrıca IŞIN BORU markasıyla yurt içi ve yurt dışı pazarlarda kendi bünyelerinde oluşturdukları bayilik ağlarıyla satış gerçekleştirdiklerini söyleyen EMS Plastik San.Genel Müdürü Muzaffer Onatça, ise şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Türkiye genelinde bünyemizde 600’ün üzerinde oluşturduğumuz satış noktalarımız bulunmaktadır. Yurt dışı pazarlarda ise yaklaşık 30 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Daha çok ihracat ağırlıklı çalışıyoruz. IŞIN BORU markamızla Türkiye’de üretiyor ve dünyaya satıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız ihracat ağırlıklı çalışmalarımızla ihracat payımızı yüzde 70’e çıkarmış olduk. Yine önümüzde ki dönemlerde yapacağımız AR-GE çalışmalarımızla birlikte ve yeni yatırımlarımızla IŞIN BORU markamızı sektörde daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlıyoruz.”dedi.

PAZARLARDA GÜÇLENİYOR

IMG_9994

PPRC boru ve ek parçaları imalatıyla faaliyete başladıklarını söyleyen Ergün Ontaça, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Sektörde yaklaşık 30 yıla yaklaşan bir deneyimimiz bulunuyor. Bu doğrultuda hem yeni tesis hem de üretim hatlarımızda ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. PPRC boru ve ek parçalarını tüm gurupları ve boru ek parçalarında kullanılan metal yarı mamulleri de kendi bünyemizde üretiyoruz. Yine yakın dönem içerisinde üretim hatalarımıza yaptığımız yeni yatırımlarla PE Koruge boru ve ek parçaları ve PVC Atık su boruları ve ek parçaları üretimini de yine kendi bünyemizde gerçekleştirmekteyiz. Bu doğrultuda yeni yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca şirketimiz bünyesinde personel eğitimleri başta olmak üzere sosyal etkinliklerimizle, pek çok konuda motivasyon çalışmalarımızı da özenle yürütüyoruz. Bu çerçevede üretimini yapmış olduğumuz mamullerimizi IŞIN BORU markamızla yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda daha güçlü bir konuma ulaştırılması için çalışmalarımızda yoğunlaşacağız.”