Değerli okuyucular,

IMG_9880Yeni sayımızda, siz değerli KOBİ’lerimizle birlikte olmaya devam ediyoruz. Başladığımız bu yolda 33’üncü sayımızla sizlerin yayını olarak, yoğun bir şekilde, büyük özverilerde bulunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalarla birlikte iş dünyasının yanı sıra basın sektörünün de dikkatini çekmeyi başarabilir bir konuma ulaştık. Bu doğrultuda Kobigündem Dergisi ve şahsım olarak bölgede en çok okunan günlük gazetelere haber konusu olduk. İstikrarlı ve başarılı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla  birlikte sizlerin yayını olarak basın sektörüne, yeni bir marka katmanın heyecanını ve mutluğunu yaşıyorum.

Birbirinden değerli üretici firmalarımızın haber ve reklam çalışmalarıyla birlikte hazırladığımız yeni sayımızı, sizlere ulaştırmanın sevincini yaşadığımızı belirtmek isterim. Özelikle alanında başarılı bölge ve ülke ekonomisine her alanda katkı sunan firmalarımızla yaptığımız görüşmelerde ekonomiye olan katkılarını yerinde gözlemledik. Yaşadığımız şu süreç de müthiş bir özveriyle yürüttükleri faaliyetlerini, üretimlerini, yatırımlarını ve istihdama olan katkılarını bizlerle paylaşmış oldular. Biz de Kobigündem Dergisi olarak, tüm bu gelişmeleri siz değerli okuyucularımıza ve kamuoyuna aktarmanın keyfini yaşadık.

Özelikle EMS Plastik San., IŞIN Boru markasıyla sektörde önemli aşamalar kaydediyor. Adana Merkez ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesisleri bulunan IŞIN BORU, Adana’da üretiyor, dünyaya satıyor. Yurt içi piyasada 600 civarında oluşturduğu satış noktasının yanı sıra yaklaşık 30 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Yatırımların tamamını öz kaynaklarıyla gerçekleştiren firma, sektördeki yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Yine Kompozit panel üretimiyle piyasaya giriş yapan Alpil Alüminyum San, bünyesinde oluşturduğu SmartBOND veTrendBOND markalarıyla kompozit panel üretimiyle sektörde ilerleme kaydediyor. İnşaat ve reklam sektöründe kullanılan alüminyum kompozit panel üretimiyle birlikte yurtdışı pazarlara açılmayı hedefliyor.

Ayrıca dergimizin bu sayısında yine dikkat çeken firmalarımızdan bir diğeri ise Metçağ Makine San. POLEKS DRY markasıyla üretimini yapmış olduğu tahıl kurutma makinesiyle önemli projeler gerçekleştiriyor. Sektörde uzun yıllara dayanan deneyimiyle kendi işletmesini kuran Çağlar Polat, sektörde önemli projelere imzasını atıyor.

Özetlemek gerekirse, bölgemizdeki üretici firmalarımızın kaliteli üretimlerinin yanı sıra kendi markalarını oluşturma, markalarını güçlendirme gibi pek çok konuda önemli girişimlerde bulunduklarına tanıklık ediyoruz. Alanında ve sektöründe marka olma bilinciyle hareket eden işletmelerimize işlerinde başarılar dileriz.

Son olarak, ülkemizin yeniden yapılanma sürecini belirleyecek olan genel seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesidir. Yeniden yapılanma süreciyle birlikte ekonomik hamlelerin yapılması en büyük temrenimizdir. Yine üretim maliyetlerine çok ciddi bir şekilde yansıyan döviz kurlarındaki belirsizliklerin giderilerek KOBİ’lerimize desteklerin artırılmasıdır. Hiç kuşkusuz ekonomik anlamda yapılan her hamle toplumun tüm katmanlarına yansıdığı gibi, sosyal yönden de gelişmemize vesile olmaktadır. Bu umutlarla bir sonraki sayımızda buluşmak üzere, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Hayati Çetinkaya

Kobigündem Dergisi

İmtiyaz Sahibi