ÇALIŞKANLAR’dan Adana’ya 3 milyon dolarlık yatırım…

ÇALIŞKANLAR KAPAK FOTO SÜLEYMAN ÇALIŞKAN

İstanbul’da kozmetik ve deterjan sektörüne kimyasal hammadde temin etmek ve teknik hizmet vermek amacıyla  faaliyete başlayan ÇALIŞKANLAR A.Ş., Adana’ya üç milyon dolarlık yatırım yaptı.

2006 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kurulan ÇALIŞKANLAR Kimyevi Maddeler Pazarlama San. ve Tic A.Ş., kimyasal hammadde ticaretini sürdürürken aynı zamanda kurumsallaşmanın da ilk adımlarını atar. Kimya Mühendisi Süleyman Çalışkan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığında faaliyet yürüten firma, pazarın yönlendirmesi ve sektörde gelişen iş hacmine orantılı olarak da yatırımlarını aralıksız sürdürür. İstanbul’da 2012 yılında dezenfektan ve antiseptik üretimini ve 2014 yılında endüstriyel kağıt ürünlerini üreten tesisini devreye alır. Firma 2011 yılında kurduğu Adana deposunu genişleterek aynı yıl içerisinde Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (HSOSB) Doğu Sanayi Sitesi’nde 3 ayrı üretim tesisini devreye sokar. ÇALIŞKANLAR,  2015 yılı başlarında ise Adana’daki tesislerinde Aerosol gazlı dolum üretim hattını devreye alarak, toplamda Adana’ya 3 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirir. Yine 2015 başlarında Antalya bölge deposunu devreye alan firma, sektörde büyüme kararlığını sürdürmektedir.

YATIRIMLARIN TAMAMI ÖZ KAYNAKLARLA

ÇALIŞKANLAR (8)

Yatırımların tamamını öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan ÇALIŞKANLAR Kimyevi Maddeler Pazarlama San.ve Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çalışkan, Kobi gündem Dergisi’ne şunları söyledi: “Kimya Mühendisi olarak, sektörde yaklaşık 25 yıllık bir tecrübeye sahibim. 2006 yılında kendi şirketimizi kurarak sektörde ki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kimyasal hammadde satışı ve teknik destek hizmeti olarak sektörde başlatmış olduğumuz faaliyetlerimizi genişleterek sürdürmeye özen gösterdik. Sektörde metal kimyasalları, deri ve tekstil yardımcı kimyasalları ve havuz kimyasallarıyla birlikte geniş bir yelpazede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda işimizle orantılı olarak yatırımlarımızı da aralıksız sürdürmeye özen gösterdik. Yatırımlarımızın tamamını öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada İstanbul ve Adana tesislerimiz dahil olmak üzere toplamda10 bin metre karelik kapalı bir alana sahip olduk. Yine yakın dönem içerisinde devreye aldığımız Antalya bölge deposuyla birlikte faaliyet alanımızı genişletmiş olduk.”

GRUP ŞİRKETLERİ OLUŞTURCAK

ÇALIŞKANLAR (5)

2014 yılı içerisinde ikinci şirketlerini devreye aldıklarını ifade eden Süleyman Çalışkan, ilerleyen dönemlerde bünyelerinde grup şirketleri oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek açıklamalarını şu şekilde devam etti: “Bünyemizde ÇALIŞKANLAR grubu olarak grup şirketleri oluşturmayı hedeflerimiz arasına aldık. 2014 yılı içerisinde Süleyman Çalışkan Sanayi ve Pazarlama şirketimizi devreye alarak grup şirketleri oluşturmanın da ilk adımlarını atmış olduk. Sektörde kimyasal hammadde satışı ve teknik destek olarak başlamış olduğumuz ticari hayatımızı, tamamen pazarın bizi yönlendirmesiyle orantılı yürütmeye özen gösteriyoruz. Kimyasal hammadde satışı ve teknik destek faaliyetlerimizi Süleyman Çalışkan Sanayi ve Pazarlama olarak devam ettiriyoruz. ÇALIŞKANLAR Kimyevi Maddeler San.ve Tic.A.Ş. olarak da sektörde dezenfektanlar, tekstil ve metal sanayine , kağıt endüstrisine yönelik üretim yapmakta ve kozmetik ve temizlik ürünlerinde de private hizmetler sunmaktadır.”

PAZAR PAYI SÜREKLİ ARTIYOR

ÇALIŞKANLAR (7)

Sektörde üretim ayağında bünyesinde oluşturduğu markalarla geniş bir yelpazede üretim yaptıklarının bilgisini de veren Süleyman Çalışkan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sektörde sürekli artış gösteren bir pazar payına sahip olmaktayız. Pazarın bizi yönlendirmesiyle sektörde üretim ayağında da önemli mesafeler almış olmaktayız. Ana hatlarıyla belirtirsek endüstriyel kağıt grubunda aynen john waynen, dezenfektan ve antiseptik ürünler grubunda schem foks ve schem pasha, kozmetik ürünleri, evsel ve endüstriyel temizlik ürünleri, tekstil boya ve terbiye kimyasalları, havuz kimyasalları ve metal yüzey işleme kimyasalları olmak üzere geniş ürün gruplarımızla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Yine bünyemizde oluşturduğumuz BETA, CLEAN TIME, uyo, vivid, allarasi, evercase, bitola ve taytebuse pravit markalarımızla ekonomik ve profesyonel temizlik ürünleri üretiyoruz. Ayrıca schem pasha ve schem foks markalarımızda dezenfektan ve antiseptik ürünlerde kullanıyoruz. Yine Adana’da ki tesislerimizde devreye aldığımız Çukurova bölgesinde bir ilk olan Aerosol gazlı dolum ünitesiyle de yaprak parlatıcı başta olmak üzere, spreylenebilir oda ve oto kokuları ve temizlik ürünlerini üretmeye başladık. Bütün bu hizmetlerimizle pazarda sürekli artan bir iş hacmine sahip bulunmaktayız. Yurtiçi ve Yurtdışında oluşturduğumuz bayilikler ağımızla ürün satışlarımızı yapmaktayız. Kendi araç filomuzla dağıtım ağımızı güçlendirmekteyiz. Ancak ilerleyen süreç de direkt olarak bünyemizde oluşturacağımız satış ve satış sonrası teknik destek hizmetleriyle birlikte müşteri memnuniyetini öncelikli hedeflerimiz arasına almış bulunmaktayız.”

AR-GE VE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

ÇALIŞKANLAR (2)

İstanbul ve Adana tesisleriyle birlikte aylık 5 bin ton üretim yapma kapasitesine sahip bulunduklarını bildiren Süleyman Çalışkan, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “İlerleyen süreçte, mevcut kapasitemizin tamamını devreye almış olcağız. Şu an aylık 3 bin ton civarında bir üretim yapmaktayız. Üretimimizin tamamının biyosidal ruhsatnamesi ve Sağlık Bakanlığı onaylı belgeler ve diğer kalite sistem belgeleriyle birlikte üretim yapmaktayız. İSO 9001:2008, İSO 14001:2007, OH5+5 18001:2004, İSO 13485, CE, TSE, üretim izin belgeleri, kapasite raporu, ÇED raporları ve biyosidal ürün ruhsatlarıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yine bünyemizde İstanbul ve Adana tesislerimizde tam teşekküllü oluşturduğumuz laboratuarlarımız la müşterilerimize ücretsiz hizmet desteğini de vermekteyiz. Bunların yanı sıra, AR-GE birimizi sürekli geliştirmeyi esas alan bir anlayışla sektördeki yatırımlarımıza devam ederek, istihdama ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.