Sistem Makine Kalıp LTD. pazar payını artırmayı hedefliyor…

IMG_5175Adana’da kalıp sektöründe faaliyet yürüten Sistem Makine Kalıp LTD., yeni yılda yeni hedeflerle başlangıç yaparak yurtiçi pazarda ve yurtdışı pazarlarda payını artırmayı hedefliyor.

1990 yılından bu yana CNC tezgahları satışı ve çizim programları satış ve teknik destek eğitimi ile sektöre giriş yapan Sistem Makine Kalıp LTD., 1998 yılında kalıp imalatına geçiş yaptı. Uğur Şanal yönetiminde Adana Yeni Sanayi Sitesi’nde 300 metrekarelik kapalı alandan oluşan işletmesinde üretim yapan firma, kalıp sektöründe plastik kalıp, plastik pet şişirme, polietilen şişirme ve pprc enjeksiyon kalıpları imalatını başarıyla sürdürüyor. İleri teknoloji CNC tezgahları ve CNC tornalarla kalıp imalat yapan firma yurtiçi ve yurtdışı pazar payını artırmayı hedefliyor.

ALTYAPI TAMAMLANDI

IMG_5172Sektörde 25 yıllık bir tecrübe ile çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Sistem Makine Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Uğur Şanal şöyle konuştu: “Sektörde uzun yıların deneyimi ile faaliyet yürütüyoruz. Geldiğimiz noktada alt yapımızı tamamladık. İlave makine yatırımlarımızla imalat hattımızı büyüttük. Üç adet CNC dikey işleme makinesi, CNC Torna 1000 x 60 yüzey taşlama tezgahı, üniversal torna tezgahı ve üniversal freze tezgahı olmak üzere, makine parkurumuzu güçlendirdik. İşletmemizde daha çok pet şişirme ve polietilen şişirme kalıp imalatını yapmaktayız. Ayrıca plastik sektöründe faaliyet yürüten firmalara da pprc enjeksiyon kalıpları yapıyoruz. Özelikle gıda sektöründe bütün pet şişirme makinelerine uygun olan tüm kalıp imalatlarını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca  kozmetik ve deterjan gurubuna da şişirme kalıpları yapıyoruz. Özet olarak belirtirsek, gıda ambalaj sektörü, su sektörü, kozmetik ve deterjan sektörü ve plastik boru imalatçıları olmak üzere, geniş bir kesime hitap ediyoruz. Ayrıca gıda sektöründe gazlı içecekler ve şalgam üretimi yapan firmaların şişirme kalıp ve tasarımlarını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz” dedi.

MÜŞTERİ TALEPLERİ ÖN SIRADA

IMG_4966Preform pet şişirme kalıpları, polietilen şişirme kalıpları ve PVC-PPRC plastik ek parça kalıpları imalatı öncesi, müşteri talepleri doğrultusunda üretime geçtiklerini özelikle vurgulayan Uğur Şanal, açıklamalarına şöyle devam etti: “Öncelikle müşteriden gelen talepler doğrultusunda faaliyet yürütüyoruz. Ürünün istenilen tasarım ve ebatlarda belirtildikten sonra üç boyotlu çizim aşamasına geçiyoruz. T-FLEX VE POWER MİL lisanslı programlarımızla konusunda uzman ekibimizle ürünün bütün teknik ve proses aşmalarını tamamladıktan sonra müşterinin onayına sunuyoruz. Tüm bu aşamaları bünyemizde gerçekleştirerek imalata geçiş yapıyoruz. İleri teknoloji bilgisayar sistemli CNC makine tezgahlarımızla imalatımızı tamamlıyoruz. Uzun yılların vermiş olduğu birikim ve deneyimlerimizle kalıp sektöründe müşterilerimize en kaliteli hizmeti vermeye gayret göstereceğiz. Sektörümüzde ki gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip ederek, müşteri taleplerini ön sırada tutarak,müşteri memnuniyetini ve sürekliliğini korumaya çalışacağız.”

BÜYÜK FİRMALARLA ÇALIŞIYORUZ

IMG_4924Türkiye genelinde müşteri gurupları içerisinde sektöründe pek çok başarılı firmalarla çalıştıklarını ifade eden Uğur Şanal, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Kalıp sektöründe yaklaşık 25 yıla yakın bir tecrübemiz bulunmaktadır. Yurtiçi pazarda Türkiye geneline hitap ediyoruz. Müşteri guruplarımız içerisinde sektöründe birçok başarılı firmalarla çalışmaktayız. İlerleyen dönemlerde yapacağımız çalışmalarla birlikte pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Yurtdışı pazarlarda ise Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmayı planlıyoruz. 2015 yılı içerisinde özelikle ihracata yönelik bir takım girişimler içerisinde olacağımızı hedefimize almış bulunmaktayız. 2015 Yılı içerisinde bu hedeflerimize ulaşmak için yoğun bir çaba içerisinde olarak yoğunlaşmaya çalışacağız. Yeni yıla yeni hedeflerle girdiğimizi söyleye bilirim. Tüm bu hedeflerle pazar payımızı artırmayı ön görüyoruz. İmalat ayağımızda özelikle preform pet şişirme kalıplarına ağırlık vereceğiz. Bu doğrultuda teknik alt yapımızı daha güçlü bir konuma ulaştırdık. İmalat öncesi ve sonrası tüm aşmaları kendi bünyemizde yapıyoruz. Mevcut makine parkurumuzun yanı sıra devreye aldığımız ileri teknoloji CNC makine tezgahları ve lisanslı cad ve cam programlarımızla üretim hattımızı güçlendirdik. İlerleyen dönemlerde ise işimizle orantılı olarak yatırımlarımıza devam ettirerek, sektörde büyümemizi sürdürerek yolumuza devam edeceğiz.”