Çukurova PLASDER, Çocukları tiyatroda buluşturdu…

IMG_5231Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği, (Çukurova PLASDER)Yönetim Kurulu kimsesiz çocukları tiyatroyla buluşturarak sevinçlerine ortak olmaya çalıştı.

Yaklaşık beş ay önce Adana’da kurulan Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği,(Çukurova PLASDER) Yönetim Kurulu, bölgede ki ticari sosyalleşme çalışmalarının yanı sıra, toplumsal sosyal aktivitelerde de duyarlığını ortaya koymaya başladı. Akil Yıldırım, tarafından Adana’da kurulan Tiyatro Mavra Çukurova sahnesinde kimsesiz çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. İki Kurnaz Kardeş ve Arkadaşım can can oyunları ile kimsesiz çocuklar, keyifli dakikalar geçirdiler. Çukurova PLASDER ve Tiyatro Mavra’nın organize ettiği etkinlikte, Başkan Selahattin Onatça, İbrahim Kamışcı, Muhammet Yıldırım, Mehmet Tahir Yalçın ve İmam Gazali Hıradağı kimsesiz çocukların, keyifli anlarına tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadılar.

IMG_5212HERKES ÇOCUĞUNU TİYATROYA GÖTÜRMELİ

Çukurova PLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Onatça, Tiyatronun önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek ve sosyal projelerin önemine dikkat çekerek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “. Gelecek nesilleri hayata hazırlamak açısından sosyal aktivitelerin ve sanatsal faaliyetlerin çok önemli bir etkisi bulunmaktadır. Tiyatroda bunlardan biridir. Toplumlarda kültürel gelişmeyi sağladığı gibi aynı zamanda bir yaşam bilimi, şeklinde yorumlanan toplumsal bir sanat dalıdır. Sağlıklı düşünen ve bilinçli toplumların yaratılmasında da önemli bir yeri bulunmaktadır. O nedenle herkes çocuğunu mutlaka tiyatroya götürmelidir,diyoruz. Bizde bu çocuklarımızın geleceğe IMG_5258yönelik sağlıklı düşünen birer birey olmalarına katkı sunmaya çalışarak tiyatroyla buluşturmuş olduk. Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuva’larından gelen bu çocuklarımızla güzel bir gün geçirmiş olduk. İki Kurnaz Kardeş ve Arkadaşım can, can müzikli sergilenen oyunlarla hep birlikte mutlu olduk”.

SOSYAL AKTİVTELER DEVAM EDECEK

Çukurova PLASDER, olarak sosyal aktivitelerinin devam edeceği bilgisini de veren Selahattin Onatça, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bir sivil toplum kuruluşu olarak, ticari sosyalleşmelerin yanı sıra toplumsal duyarlılıklarımızın da devam etmesi yönünde IMG_5264sürekli projeler geliştireceğiz. Bu anlamda ilerleyen süreç içerisinde bölgesel aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Huzur Evi ziyareti başta olmak üzere pek çok girişimlerimiz olacak. Yine yakın dönem içerisinde Adana Büyük Şehir Belediyesi ile yapacağımız görüşmeler sonucunda 40 civarında hayvan kulübesini yaptırarak, Büyük Şehir Belediyemizin Hayvan Barınağı, hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan hayvan barınağımızda 10 adet hayvan kulübesini yine, dernek bünyemizde yaptırarak sağlamış olacağız”.dedi