Altek Yapı Market’in açılışı görkemli oldu…

Adana-Ceyhan karayolu üzerinde 10 bin 500 metrekarelik kapalı alandan oluşan Altek Yapı Market, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı görkemli törenle açıldı.

Altek Yapı Market, 10 bin 500 metrekarelik alandan oluşan yapı markette binlerce ürün yelpazesiyle tam kapasite hizmet veriyor. 1987 yılında Adana’da Tekdemir ailesi tarafından kurulan Altek Yapı Market, bugün geldiği noktada, Türkiye’de ilk ve tek olan farklı bir konsepte en büyük endüstriyel yapı marketinin startını vererek görkemli bir açılış gerçekleştirdi. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

120 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Törende konuşan Altek Yapı Market Genel Müdürü Ömer Tekdemir, Adana-Ceyhan karayolu üzerinde Türkiye’nin en büyük endüstriyel yapı marketini kurduklarını belirtti. Tekdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “100 bin kalemlik ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük endüstriyel yapı marketini kurduk. Toplam 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik.120 kişilik bir kadromuzla en iyi hizmeti vermenin gururunu yaşıyoruz. Altek Endüstriyel Yapı Market olarak enerji, maden, inşaat ve mühendislik sektörlerinin yanı sıra, faaliyet alanımızı genişleterek sektörde  geniş bir yelpazeye hitap ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde şubeleşme çalışmalarına ağırlık vererek bölge ve ülke ekonomisine katkı sunmaya gayret göstericeğiz. Adana-Ceyhan karayolu üzerinde ki merkez yapı marketimizin haricinde Adana ve Ankara şubelerini de devreye aldık.”

ADANA’NIN KONUMU GÜÇLENMELİ

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Adana’nın hizmet sektöründe tarihten bu yana ticaretten süre gelen bölgesel merkez olma konumunun daha da güçlenmesini istediklerini ifade ederek, “Bu doğrultuda hükümetimizin, bakanımızın talimat ve programları çerçevesinde çalışıyoruz. İnşallah özel sektörle, meslek kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarımızla, yatırımcılarımızla beraber bu hedefe emin adımlarla yürüyeceğiz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisin bu hedefe ulaşmada katkıları olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de açılışı yapılan endüstriyel yapı marketin sahiplerine ve Adanalılara hayırlı olmasını diledi. Çelik, başlangıçta küçük bir işletme olarak başlayıp, helal kazançla, alın teriyle, emekle oluşturulan ve pek çok insana iş sağlayan böylesi bir tesisin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

TOPRAĞA ATILAN TOHUM GİBİ

Bakan Çelik şöyle devam etti: “Bulunduğu şehre, bulunduğu bölgeye önemli girdiler üreten işletmelerin ekonomik gelişmesinin Türkiye’nin demokrasi tarihiyle bir bir örtüşüyor. Bu işletmelerin önünün açılması, bu işletmelerin küçük birer işletmeden büyük birer işverene dönüşmesi ve bulundukları illerde, bölgelerinde, hatta uluslararası düzeyde önemli oyuncular haline gelmesi, Türkiye’nin demokratikleşme performansıyla da bire bir örtüşüyor. Özgüven müteşebbis için bire bir gerekli bir kavramdır. Geçmişin küçük oyuncuları bugün büyük işler yapan, bölgelerinde büyük oyuncular haline gelen, büyük yapılara dönüşmeye başladı. İşin esası budur. Bir ülkede demokrasi yoksa oradaki müteşebbislerin, o ülke için katma değer üreten oyuncular olması mümkün değildir. Biz bunu şuna benzetiyoruz; demokrasi adeta o ülkenin müteşebbisinin, vatandaşının önünün açılması için toprağa atılan tohum gibidir.”