EMS ONATÇA LTD.,Ek üretim hatlarını devreye aldı…

PPRC boru ve ek parçaları üretimini yapan EMS ONATÇA Plastik Boru San. Tic. Ltd. Şti, ek yatırımlarını tamamlayarak KORUGE boru, PVC atık su borusu ve ek parçaları üretim hatlarını devreye alarak üretime başladı.

1990’lı yıllarda Ergün Onatça, Muzaffer Onatça ve Selahattin Onatça, kardeşler ortaklığında faaliyete başlayan EMS Onatça Plastik Sanayi LTD,2005 yılında 10 bin metrekarelik birinci tesisini devreye alıyor. Bünyesinde yaratığı “ IŞIN Boru ve Onatça Boru” markalarıyla ulusal ve uluslar arası pazarlarda, satış grafiğinde hızlı bir büyüme göstererek sektörde güçleniyor. Firma, buna paralel olarak teknik alt yapısını geliştirmenin yanı sıra, yatırımlarını da aralıksız sürdürüyor.2009 Yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan ikinci tesisini devreye alıyor. PPRC boru ve ek parçaları üretimini yapan firma, tamamladığı ek yatırımlarla birlikte KORUGE boru, PVC atık su borusu ve ek parçaları üretim hatlarını devreye alarak sektörde büyümesini sürdürüyor.

YENİ ÜRETİM HATLARINI DEVREYE ALDI

PPRC boru ve ek parçalarının tüm guruplarının üretiminin yansı sıra, boru ek parçalarında kullanılan metal yarı mamulleri de kendi bünyelerinde ürettiklerini ifade eden EMS ONATÇA Plastik San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Muzaffer Onatça, şu şekilde açıklamalarda bulundu: “ Mevcut üretim hatlarımıza, 2013 Yılı içerisinde İki milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Son teknolojik ve seri makine yatırımlarımızı tamamlayarak, KORİGE boru, PVC atık su borusu ve ek parçaları üretim hatlarını devreye alarak üretime başladık. 2013 yıllını toplamda iki milyon dolarlık bir yatırımla kapattık. Yeni üretim hatlarımızla birlikte ürün çeşitliliğini de artırmış olduk. Buna paralel olarak istihdam sayımızı da artırarak, yaklaşık 120 kişilik bir kadroyla faaliyet yürütüyoruz. Bu yatırımlarımızın ardından kaliteli ürün üreten, uluslar arası belgelere sahip ve her türlü kalite-kontrol tespitini yapan, bölgedeki iki firmadan biri olmayı hedefliyoruz. Kalite-kontrol belgelerimiz, TSE ISO EN 15874-2,TSE ISO EN 15874-3,Sağlık Bakanlığı İçme Suyu Onayı, ISO 9001,ISO 14001 ve Suudi Arabistan standardı olan SASO belgelerinden oluşmaktadır”.

ENTEGRE BİR TESİS KONUMUNDA

Yapılan ek yatırımlarla üretim tesisini tam entegre bir konuma getirdiklerini söyleyen EMS ONATÇA, Genel Müdürü Muzaffer Onatça, “ Üretim tesisimiz,30 bin metrekarelik kapalı bir alandan oluşmaktadır. Üretim hatlarımıza son teknolojik makineler ilave yaparak entegre bir tesis konuma getirdik. PVC ve PPRC plastik enjeksiyon, ekstürizyon, pirinç metali işleme, pres döküm, kalıp hane, nikel kaplama, laboratuar, kalite kontrol, paketleme ve depolama birimleri olmak üzere, geniş bir alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Yine 2014 Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir milyon dolarlık bir yatırımla, üretim hatlarımıza, en son teknolojiye uygun dört adet ileri teknoloji enjeksiyon makinesi ve iki adet tam otomatik ekstürizyon makinesi ilave yaptık. Adana merkez ve Adana Hacı Sabancı Organize sanayi Bölgesinde ki tesisimizle birlikte toplamda 40 bin metrekarelik bir kapalı alanda faaliyet yürütüyoruz. Adana merkez de ki tesisimiz idari bina ve depolama sistemi dahil 10 bin metrekarelik kapalı bir alandan oluşuyor. Merkez de olan bu tesisimizde daha çok satış ve pazarlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda müşterilerimizin bizlere daha kolay ulaşmasını da sağlamış oluyoruz”.

7 FARKLI RENKTE ÜRETİM YAPIYOR

PPRC boru ve ek parçalarının 110 milimetresi dahil, tüm guruplarını ürettiklerini, PVC atık su boru ve ek parçalarında 200 milimetreye kadar tüm çeşitlerini ürete bilir bir kapasiteye sahip olduklarını özelikle vurgulayan Onatça, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ek yatırımlarla geliştirdiğimiz üretim hatlarımızda, yedi farklı renkte üretim yaparak ürün yelpazesinde farklı renklerde üretim yapmaya başladık. Ürün yelpazesini belirlerken en önemli kriterin, müşteri talepleri doğrultusunda ve pazar ihtiyaçlarını uygun bir şekilde dikkate alarak belirlemeye çalışıyoruz. Sektörde yatırımlarımızı bu paralelde gerçekleştirerek, gerek teknolojik ve gerekse alt yapı konusunda önemli bir aşama kaydettiğimizi düşünüyoruz. Yine piyasa şartları ve sektörün ihtiyaçlarına uygun, yeni ürünler üretmeyi her koşulda başarıyla sürdürdük. Bunların neticesinde hem folyolu hemde cam elyaf takviyeli kompozit boru üretimini hızlandırdık.  Doğalgaz sisteminde kullanılan ve son derece dayanıklı bu ürünlerimizle sektörde çok iyi noktalara ulaştık”.

PAZARDA MARKALARIYLA GÜÇLENİYOR

Ulusal ve uluslar arası pazarlarda EMS ONATÇA, bünyesinde yaratığı IŞIN Boru ve Onatça Boru, markalarıyla sektörde başarı sağladıklarını söyleyen Onatça, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “ Üretimimizin yüzde 70’ini yurtdışına gönderiyoruz. Toplamda 23 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni yatırımlarımız çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleriyle, ülke sayımızı yaklaşık 40’a çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye genelinde ise bünyemizde oluşturduğumuz 500’ün üzerinde ki satış noktamızla ürün satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. EMS ONATÇA, olarak sektörde yakaladığımız bu başarıyı, yeni yatırımlarımızla sürdürerek yeni istihdam alanları yaratarak devam ettirmeye çalışacağız”.dedi.