Limkon Gıda A.Ş.’den 32 ülkeye ihracat…

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, meyve suyu konsantresi ve domates salçası üreten Limkon Gıda, 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Limak Haolding kuruluşu olan Limkon Gıda San. A.Ş., 2007 yılında Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisini bölge üreticisinin hizmetine sunuyor. 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde oluşan 14 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet yürütüyor. Son sistem teknolojiyle donatılmış modern tesisinde meyve suyu konsantresi, meyve püresi, taze sıkılmış portakal suyu ve domates salçası üretimi yapıyor. Üretiminin büyük bir bölümünü yurtdışı pazarlarda tüketiciye sunan Limkon Gıda, aynı zamanda yurtiçi pazarda meyve suyu sektöründe, ulusal ve uluslar arası pazarlarda isim yapmış markalara meyve suyu konsantresi hazırlıyor. Bünyesinde yaklaşık 92 kişiyi istihdam eden firma,sezon başlangıçlarında ise istihdam sayısını 130 kişiye kadar çıkarabiliyor.

YILIK 100 BİN TON KAPASİTELİ

Türkiye’nin en büyük narenciye suyu konsantresi üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Limkon Gıda San A.Ş.Fabrika Müdürü Şükrü Yılmaz, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin önde gelen kuruluşları içerisinde yer alan Limak Holding, gıda gurubuna bağlıyız. Kendi alanımızda Türkiye’nin en modern ve son teknolojiyle donatılmış üretim kapasitesine sahip olmaktayız. Yılık 100 bin ton meyve işleme kapasitesine sahibiz. Çukurova Bölgesinde ki meyve sebze üreticilerine hizmet vermekteyiz. Bölgede ki çiftçilerin arpa, buğday ve mısır gibi mamullerin yetiştiriciliğin yanı sıra, sanayi domatesi ve meyve sebze yetiştiriciliği içinde bölgedeki çiftçilerimizi teşvik etmekteyiz. Bünyemizdeki ziraat ekibimizle bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca bölgede kendi bünyemizde meyve ve sebze ekimi yaparak bahçelerimizi de oluşturduk. Yetiştirdiğimiz salçalık domates türlerini Japonlarla birlikte çalışarak yapıyoruz. Sanayi tipi domates yetiştiriciliği konusunda bölgemizde ki çiftçilerimize örnek teşkil ederek dikkatlerini bu yöne çekmiş olduk.”

ÜRETİMİN YÜZDE 65’İ YURTDIŞINA

Özet olarak, meyve suyu konsantresi, meyve püresi ve domates salçası üretimi yaptıklarını söyleyen Şükrü Yılmaz, “Meyve suyu konsantresi üretiminin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Domates salçası üretiminin ise yüzde doksanını yurtdışına gönderiyoruz. Özelikle domates salçasını Japonya ve Arap ülkelerine gönderiyoruz.Meyve suyu konsantresini de Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, tüm Avrupa ülkeleri, Arap ülkeleri, Kore, İngiltere ve Rusya olmak üzere, yaklaşık 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ise tüm meyve suyu fabrikalarının ham madde ihtiyacını karşılıyoruz. Coca Cola, Pınar, Dimes, Aytaç, Tat, Pepsi, Tamek, Yörsan, Sek, Daren, Doğanay ve Kilikya gibi bir çok markanın ham madde ihtiyacını gideriyoruz” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Türkiye’nin tarım politikalarına uygun olarak oluşturacakları plantasyonlarla meyve suyu sanayiye yönelik yatırımlarına devam edeceklerinin bilgisini veren Şükrü Yılmaz şunları söyledi: “Gıda gurubumuzun, meyve ve sebze üreticilerinin daha çok olduğu Denizli ilinde 200 dönüm bir arazi üzerine ikinci bir tesis kurma hedefleri var. Önümüzdeki dönemde kurulacak olan ikinci tesis yılık 150 bin ton meyve sebze işleme kapasiteli olacak. Gıda gurubumuz, aynı zamanda meyve suyu sanayiye yönelik meyve ziraatını geliştirmeye yönelik çalışmalarda yoğunlaşarak kaliteli ürünler üreten ve  insan sağlığına önem gösteren bir çizgide müşteri tercih ve istekleri doğrultusunda faaliyet yürütmektedir. Firmamız, ISO 9001 ISO 22000 HELAL GIDA, BRC ve IFS gıda güvenliği yönetim sistemlerine uygun bir şekilde son teknoloji ekipmanla yaptığı üretimde meyve suyu sanayide büyümesini sürdürecektir.”