Bilen Elektrik,istikrarlı gidiyor…

Sektörde 30’cu yılına giren Bilen Elektrik Sanayi ve Tic Ltd. Şti, şubeleşme ve yeni yatırımlarına ağırlık vererek istikrarlı bir büyüme grafiği gösteriyor.

1983 Yılında iki kardeş ortaklığında sektöre giriş yapan firma, Adana Karşıyaka Sanayi Sitesinde 10 metrekarelik bir atölyede Sami Cavlak ve Gültekin Cavlak, kardeşler tarafından bobinaj ve elektrik tesisat işleriyle sektöre giriş yapıyor.Uzun yılların bikrimi ve tecrübesiyle önemli mesafeler aldıklarını ifade eden Gültekin Cavlak,Küçücük bir atölyede abim ve aynı zamanda ustam olan Sami Cavlak,la birlikte iş hayatına başlamış olduk.,1995 Yılında Bilen Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti’ni kurarak,kendi işletmemi açtım.”dedi.

FAALİYET ALANLARI

Merkezi Adana Yeni Sanayi sitesinde bulunan Bilen Elektrik LTD, toplamda 500 metrekarelik üç katan oluşan işletmesinde faaliyet yürütüyor. Aynı zamanda Karşıyaka Sanayi Sitesi ve Doğu Sanayi Sitesinde şubelerinin bulunduğunu söyleyen Bilen Elektrik LTD, sahibi Gültekin Cavlak, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. “1983 Yılında başlamış olduğumuz ticari faaliyetlerimizi 1995 yılında şirketleşmeye giderek, sürdürmeye çalıştık. Bobinaj ve tesisat işlerinin yanı sıra,toptan ve parkende elektrik malzemeleri satışına da başladık.AG/OG enerji tesisatı,anahtar teslimi tesisat ve taahhüt işleri,elektrik malzemeleri ve yan ürünleri,elektrik motorları,redüktör ve şalt malzemeleri,invertör,regülatör,aspiratör,fan,ve bobinaj yardımcı malzemeleri olmak üzere, sektörde geniş bir ürün çeşidiyle faaliyet yürütüyoruz”.

30’CU YILINDA YENİ TESİS

Sektörde yaklaşık 30’cu yılına giren firma, yatırımlarına devam ediyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 6 bin 200 metrekarelik bir arsa yatırımı yaptıklarını ifade eden Gültekin Cavlak şöyle konuştu:“Artan iş hacmimiz ve gelen talepler doğrultusunda yatırım yapmaya kararı verdik. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 6 bin 200 metrekarelik fabrika sahasına yapacağımız yeni tesisle bir takım imalatlara gireceğiz. Bunu yanı sıra, pazarlama satış birimimizle ulusal ve ulusalar arası pazarlara açılmayı hedefleyeceğiz.2013 Yılı sonlarına doğru bu yatırımımızı tamamlamış olacağız. Doğal olarak geçen bu 30 yıl süre içerisinde sektörümüzde yaşanan sıkıntılara rağmen, yatırımlarımıza devam ederek, firmamızın gelişmesini ve istikrar içerisinde büyümesini sürdürmeye çalıştık”.

GENİŞ BAYİ AĞI

Sektörde tanınmış markaların ürünlerini toptan ve perakende olarak satışa sunduklarını dile getiren Gültekin Cavlak,bölge bayileri ve bayilikleriyle ilgili de şu bilgileri verdi. “Öztekfen Redüktör, Kael Endüstriyel Roleler,LS ŞALT ürünleri ve Ege Redüktör bölge bayiliklerini yürütmekteyiz.Ayrıca,Çetinkaya Pano,Çetinkaya Regülatör, Baysallar Regülatör,Hyundaı Şalt ürünleri,Bemis Kauçuk Elektrik Malzemeleri,Metop Pako Şalterleri,Fanexfan Aspiratörleri,CSM Kauçuk Elektrik Malzemeleri,Emas endüstriyel ürünleri,Onka klemens, Ortac Rekorları,Formel Armatörleri,ARS elektrik malzemeleri,Sayport ŞALT ürünleri,Emtel emaye bobin telli ve Tongün Pano firmalarının da bayiliğini yapmaktayız.Yine bunun yanı sıra sektördeki bir çok markanın da ürün satışlarını yapmaktayız.”diye konuştu.