Sektörün devi A-D Çelik Silo 15 milyon dolarlık yatırım yaptı…

A-D Çelik Silo, ek tesis ve CNC makine tezgahları ile çelik silo imalatında yüzde 400 kapasite artırımına giderek, sektörde lider olmaya koşuyor.

Adana’da faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluşlarından A-D Çelik Silo İmalat Makine Sanayi, Satış ve Pazarlama Müdürü Dilara Deniz, ek tesis ve CNC makine tezgahları ile 15 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılda 10 milyon dolar ciro yapan A-D Çelik Silo,yeni yatırımlarla birlikte toplam kapalı alanını 30 bin metrekareye çıkardı. Sürekli büyüme grafiği gösteren firma, sektörde lider olma yolunda kurumsallaşmaya gidiyor.

ANAHTAR TESLİMİ ÇELİK SİLO

A-D Çelik Silo,Satış ve Pazarlama Müdürü Dilara Deniz, “Tesislerimizde 500 tondan 10 bin tona kadar  muhtelif çaplarda çelik silo imalatı yapıyoruz. Yenilenen makine parkurumuzla çelik silo ve diğer tüm aksamların üretiminin tamamı bilgisayar ortamında programlandırıp, hiçbir hataya ihmal vermeden CNC lazer teknolojisi ile üretim yapmaktayız. Firmamız yeni yatırımlarla birlikte çelik silo imalatının yanı sıra inşaat sektörüne de giriş yaptı. Sözleşmesini imzalamış olduğumuz projeyle inşaat sektörüne de adım atmış olduk” diye konuştu. Deniz, Hububat (buğday, arpa, mısır, ayçiçeği), bakliyat (nohut, mercimek, çeltik, soya), hayvan yemi (küspe), depolama sitemi,mısır kurutma tesisleri gibi geniş bir alanda ihtiyaç bulunan sektöre anahtar teslimi çelik silo imalatı yaptıklarını söyledi.

BİLGİSAYARLI ÜRETİM        

Dilara Deniz, “Yurt içi ve yurt dışı anahtar teslimi bir çok projeyi gerçekleştirdik.Özelikle yurtdışında liman ve demir yolu projelerini başarıyla tamamlayarak anahtar teslimi yaptık.Türkiye’de ilk defa 10 bin ton kapasiteli çelik silo imalatını biz yaptık.AY NİŞASTA’YA üç ayrı çelik silo yaparak, toplamda 30 bin tonluk bir tesis kurduk. Bunların yanı sıra devam eden projelerimizde bulunuyor. Yılık çelik silo, satış tonajımız 400 bin ton civarındadır. Ek tesis ve giyotin, abkant, presler, punch, lazer ve rollform CNC makine tezgahlarında son sistem otomasyon ve bilgisayarlı sistemimizle  birlikte entegre bir tesis konumuna geldik. Çelik silo üretiminde tüm aşamaları kendi bünyemizde gerçekleştirmekteyiz. 12 yıllık bir tecrübeyle çelik silo ve taşıma sistemlerini tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirmekteyiz. Alt betonarme yapısından, elektronik aksamına kadar tüm aşamalarını, konusunda uzman bir kadroyla tamamlayarak anahtar teslimi yapıyoruz” dedi.

PAZAR PAYI SÜREKLİ BÜYÜYOR

Yurtiçi ve yurtdışı pazarda çelik silo satışlarında sürekli bir büyüme kaydettiklerini vurgulayan Deniz şunları söyledi: “Mısır, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Irak ve Suriye ülkelerine çelik silo ihracatı gerçekleştiriyoruz. Yılık 7 milyon dolar olan ihracat payımızı, 17 milyon dolara çıkarmayı hedefimize almış bulunmaktayız. Ayrıca Arabistan, Türkmenistan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan ülkelerine de ihracata dönük çalışmalarımız devam etmektedir. Yurtiçi pazarda ise,yaygın servis ağımızla ve Ayhan Deniz adıyla bütünleşen A-D Çelik Silo markamızla satışlarımız sürekli büyüme gösteriyor. Yurtiçi pazarda çok büyük firmalarla çalışıyoruz. Başta Türkiye’nin en büyük un fabrikası (İlhan Cavcav’ın) Ankara Un, Özova Tarım, Ay Nişasta, Acarsan, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Toprak Mahsülleri Ofisi olmak üzere bir çok müşterilerimiz bulunuyor.”

SEKTÖRDE LİDER

Firmanın, içinde bulunduğu sektörde liderlik konumunu, 12 yıl öncesinde de olduğu gibi ‘yerli’ olmanın avantajını da kullanarak ürün kalitesi ve yaygın servis ağıyla lider konumunu sürekli koruduğunu dile getiren Dilara Deniz, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Geldiğimiz noktada yaklaşık 150 kişiye iş istihdamı sağlamış bulunmaktayız. 2011 yılı firmamız açısından bir yatırım yılı oldu. İçinde bulunduğumuz sektörümüzü seviyoruz. Teknolojinin çok hızlı ilerlediği bir zaman diliminde bulunmaktayız. Buna paralel olarak AR-GE birimimizle teknolojiyi yakından takip ederek, gerek üretim aşmasında ve gerekse yenilikler yaratmanın gayretindeyiz. Marka bilinci ile hareket ederek, şirket prensiplerinden ödün vermeden, sektörde lider firma konumumuzu korumaktır” şeklinde konuştu.

TEŞVİKLERLE SEKTÖR CANLANIYOR

Son dönemlerdeki çelik silo sektöründe yaşanan gelişmelere ve devlet teşviklerini de değinen Dilara Deniz, “Çelik siloyla depolama sistemlerine devletin vermiş olduğu hibe ve teşvik desteklerinin sektörü hem canlı hem de hareketli bir sürece getirdi Bir çok un fabrikaları başta olmak üzere,yem fabrikaları ve özelikle hububat işinin tüccarlığını yapan kişiler, işletmeler bu teşvikle, çelik silo taleplerine daha kolay ulaşmanın avantajını yakalamış oldular. Bu da içinde bulunduğumuz sektöre ciddi anlamda bir ivme kazandırdı” dedi.