KİLİKYA Şalgam,ihracata yükleniyor…

Köln’de düzenlenen ve gıda sektöründe dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Anuga Fuarı’na katılan KİLİKYA Şalgam, uluslararası pazarda markasını güçlendiriyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) aracılığı ile stant kiralayan ticaret ve sanayi odaları tarafından organize edilen Anuga Fuarı’na katıldıklarını ifade eden KİLİKYA Şalgam İçecek San.ve Tic.A.Ş. Yönetim Krulu Başkanı Selahiddin Nas şöyle konuştu: “Yerel ürünlerin yurtdışı pazarda varlığını hissettirmek için bu gibi organizasyonlara katılması ve devamlılığını sağlamak lazım.Yurtdışı fuarlarına ağırlık veriyoruz. Şalgamı milli içeceğimiz yapmak için olağan üstü çabalarımız var. Markamızı güçlendireceğiz. Köln’deki gıda fuarında ürünlerimizi tanıtdık. Olumlu görüşmelerimiz oldu. Yeni bağlantılarımız oldu. Yine Japonya’daki Tokyo gıda fuarına katıldık. Burada da ürünlerimizi sergiledik. Önümüzdeki yıl Fransa Sial gıda fuarına şimdiden yerimizi ayırttık. Hedefimiz yurtdışındaki fuarlarla birlikte markamızı güçlendirerek, ihracat payımızı yüzde 50’ye çıkarmak.”

BAYİ SAYISI 100’Ü GEÇTİ

Gıda sektöründeki faaliyetlerini 1957’den bu yana sürdüren firma, ikinci kuşakla birlikte büyümesini sürdürdü. KİLİKYA Şalgam üretimi ile adından söz ettiren firma, CERES Organik Üretim Sertifikası, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Gıda Üretim İzin Belgesi, TS EN ISO 9001-2008 Kalite Sistem Sertifikası, TÜRKAK Akredite Sertifikası, İSO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sertifikası, TSE ve TSEK belgeleri ile üretim yaptıklarının bilgisini veren Selahiddin Nas, “KİLİKYA Şalgam, konusunda uzman bir ekiple faaliyetlerini yürütüyor. Geniş ürün yelpazesine sahip olan firmamız, şalgam suyu, organik şalgam suyu, limonata, nar ekşisi ve limon sosu üretimi yapıyor. Firmamız geleneksel lezzetleri ile dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, devamlı yenileme, modernizasyon ve Ar-Ge yatırımları ile sürekli büyüyor. KİLİKYA ŞALGAM markamızı uluslar ve uluslar arası pazarda güçlendiriyoruz. Türkiye genelinde 100’e yakın bayimizle tüketiciye ulaşıyoruz. Uluslararası zincir marketlerin birçoğunda ürünlerimiz satışa sunuluyor” dedi.