Damlama Sulamada,33 yıllık tecrübe,BULANCAK Makine…

KKTC’de 1978’de kurulan Bulancak Tarımsal Mekanizasyon Sulama Tarım Ürünleri, tarımsal mekanizasyon ve sulama konularında 2004’ten itibaren Mersin’de başladığı Türkiye faaliyetlerinde deneyimini konuşutruyor.

 Merkezini 2005’te Adana’ya taşıyan Bulancak Tarımsal Mekanizasyon Sulama Tarım Ürünleri, Ceyhan karayoluna yakın Demirciler sitesindeki tesisinde çalışmalarını yürütüyor. Konusunda deneyimli 20 kişilik bir kadroyla çalışmalarını yürüten firmanın, Demirciler Sitesi’ndeki mevcut tesisin yanı sıra Adana-Karataş yolu üzerinde de satış noktası bulunuyor.Toplam bin 300 metrekarelik kapalı bir alanda çalışmalarını sürdüren firma projeleriyle, Türk çiftçisine hizmet veriyor. Sulama sistemleri projelendirilmesi, sulamayla ilgili tüm altyapı malzemesi ile yedek parçanın stoku, dalgıç pompaların bakım ve onarımı, ayrıca tüm mekanizasyon sistemlerinin yedek parça bakım ve onarımıyla ilgili geniş bir alanda çalışmalarını sürdürüyor.

 500 DEKARLIK MISIR ARAZİSİNİ SULUYOR

Bulancak Ltd.Şti’nin kısa bir zaman içerisinde Adana ve çevresinde sektörde, önemli bir yol aldığını söyleyen Ziraat Mühendisi ve işletmenin Teknik Müdürlüğünü yürüten Salih Bulancak, “Adana ve çevresinde birçok sulama projesine imza attık.Yine Çukurova bölgesinde yeni sulama teknolojisi olan,kanaldan beslenmeli ve doğrusal hareketlilik özeliği taşıyan makinayı Bauer firmasından ithalatını yaparak Adana’da kurulumunu gerçekleştirerek devreye aldık.Bu yeni teknolojik makinayla 500 dekarlık mısır arazisinin rahatlıkla sulamasını sağlamış oluyoruz.Ayrıca makinanın kurulum aşamasında Bauer’in teknik ekibi ve Bulancak mühendisleri olarak,Irak’lı on bir mühendise bu yeni sistemin kurulumu ve kullanımıyla ilgili üç haftalık eğitimden geçirilerek sertifika almalarını sağlamış olduk.Yaratmış olduğumuz mühendislik eserleriyle tüm firmalara örnek teşkil ettik. Sulamada projelendirmenin, ölçülebilirliğin ve enerji tasarrufunun öncüsü olduk. Tamamlamış olduğumuz projelerin takibini yaparak, müşterilerimizi satış sonrasında da destekleyip gerekli olan tüm eğitimleri de teknik ekibimizle birlikte en iyi şekilde veriyoruz” dedi.

PROJELER ÜRETİYORUZ

 Tarımsal mekanizasyon ve sulama konularında projeler üreten, uygulayan ve malzeme temini yapan firma alanında danışmanlık hizmetleri de veriyor.Teknik personelin tümü lisans ve lisans üstü, teknik eğitim almış kişilerden oluşmaktadır. Damlama ve sulama sistemlerinde İsrail ekolünü temel alarak uyguladıklarını vurgulayan Salih Bulancak, “Sadece bununlada yetinmedik.Projelendirme ve uygulama konularında özelikle enerji verimliğinde dahada ileri noktalara ulaştık” diye konuştu.Damlama ve sulama sistemleri konusunda İsrail’in Netafim ve Odis firmalarının temsilciliğini ve yetkili bayiliğini de üstlenmiş olduklarını açıklayan Salih Bulancak, “Firmamızın projelerinin tamamlanmasında yerli firmalardan Pilsa plastik boru sanayi,Vanasan dalgıc pompa ve Doğuş vana gibi kaliteden ödün vermeyen firmalarla çalışıyoruz” dedi

 DEV FİRMALARIN TEMSİLCİLİĞİ

Bulancak LTD, damlama ve sulamanın dışında çok büyük alanların minimum işçilik ve yatırım maliyetiyle sulanmasında kullanılan piyot, lineer ve tamburlu tip hareketli sulama sistemleri konusunda 1986 yılından bu yana Avusturya’nın Bauer firmasının Türkiye temsilciğini de yürütüyor. Bauer’in 80 yılık bir Avrupa firması olduğunu söyleyen Salih Bulancak, “1986 yılından beri Bauer’in Türkiye temsilciliğiyle 20 yıllık bir tecrübeyi Türk çiftçisinin hizmetine sunmaktayız. Ayrıca Bauer firması hayvansal mekanizasyon,gübre işleme teknikleri ve biogaz konusunda 80 yılık bir Avrupa firmasıdır” diye konuştu. Birim alandan optimum verimi ve minimum işçilik maliyetleriyle kaldırmanın yegane yolunun uygun mekanizasyon teknikleri ve makinaların kullanımdan geçtiğini vurgulayan Salih Bulancak, “Bu alanda avrupanın bahçe mekanizasyonu konusunda lider olan Rinieri firmasının Türkiye temsilciliğini, Kuhn firmasının da Adana bölge yetkili satıcı,KKTC distribütörlüğünü yürütmekteyiz” dedi.

 GÜÇLÜ REFERANSLAR

Türkiye geneli faaliyet gösteren Bulancak LTD’nin yurtiçinde bir çok ilde projelerinin olduğunu bildiren Salih Bulancak, “Karaman’da Duru Bulgur, Çorlu Belediyesi, Kayseri İl Özel İdaresi, Adana’da İncesulu Tarım İşletmesi, Bossa, A. Zeki Savatlı ve Ortakları Ziraat İşletmesi, Tekirdağ’da Mey Alkollü İçkiler A.Ş., İstanbul’da Cıngıllı Organik Tarım İşletmeleri gibi bir çok firmayla çalışıyoruz. KKTC’ye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde ihracata ağırlık vererek İran, Irak ve Türk cumhuriyetlerine de ihracat yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi ve ekonomik olarak tam bağımsız bir ülke olabilmesinin yolunun AR-GE’den geçtiğine dikkat çeken Salih Bulancak, “Sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bir toplum olabilmek ve bu anlamda farklılaşabilmek için Ar-Ge’ye dayalı ekonomi politikaları uygulanmalı. Bu nedenle Ar-Ge yönetim stratejimizin bir parçası değil, bizzat stratejimiz olmalı” diye konuştu.