Mega Çukurova Kargo’nun 50. yıl gururu…

Merkezi Adana’da bulunan Mega Çukurova Kargo, sektörde 50 yıllık tecrübe ile Türkiye’nin 7 coğrafik bölgesinde müşterilerine çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

Adana Karataş Yolu üzerinde kargo ve lojistik merkezi bulunan Mega Çukurova Kargo, sektörde 50 yıla dayanan öz geçmişiyle Türk sanayicilerine çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. Bundan 50 yıl önce Adana’da Kemal Çelik tarafından kargo ve lojistik sektöründe faaliyete başlayan işletme, sektörde 50 yıllık tecrübesiyle büyümeye devam ediyor. Süreç içerisinde Türkiye yapılanmasına ağırlık veren işletme, Türkiye geneli bünyesinde oluşturduğu şubeleşme ve acente sayılarıyla birlikte binlerce kişiye istihdam sağlamayı başarıyor. Pek çok sivil toplum kuruluşlarında da ön plana çıkan Kemal Çelik’in yönetim kurulu başkanlığında Türkiye’nin 7 coğrafik bölgesine kesintisiz hizmet veren Mega Çukurova Kargo, sektördeki yeni yatırımlarıyla gücüne güç katıyor.

AT ARABASIYLA BAŞLADI, 50 NC İLE DEVAM ETTİ

Adana’da 1971 yılında at arabasıyla başlayıp, 50 NC ile nakliyeciliğe devam ettiklerini söyleyen Mega Çukurova Kargo Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne şu şekilde açıklamalarda bulundu: “1971 yılında at abrasıyla şehir içi nakliyecilikle sektöre giriş yaptık. Sonrasında 50 NC ile devam ettirdiğimiz faaliyetlerimizi yıllar içerisinde geliştirerek bugünlere taşımayı başardık. Severek yaptığımız işi sürekli yatırıma dönüştürdük. Geldiğimiz süreçte 1981 yılında şirketleşmeye giderek kurumsallaşmamızın da ilk adımlarını atmış olduk. Bu çerçevede gerek araç filomuza gerekse altyapı çalışmalarımıza ağırlık vererek sektörde faaliyetlerimizi bir üst aşamaya çıkardık. Böylece bölgesel olan hizmetlerimizi, tüm yurt geneline yaymaya başlamış olduk.”

SEKTÖRDE 50. YILINI TAMAMLADI

Kargo ve lojistik sektöründe 50. yılını doldurduklarını vurgulayan Kemal Çelik, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sektörde 50. yılımızı tamamladık, Türkiye’nin tüm bölgelerinde alt yapımızı oluşturduk. Tüm bölgelerde müşterilerimize hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Kargo ve lojistik sektöründeki uzun yıllara dayanan bu tecrübelerimizle müşterilerimize çözüm ortağı olmaktayız. Türkiye geneli büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere, KOBİ’ler ve diğer pek çok sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerle olan bu iş birlikteliğimizi özenle sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle sektörde 50. yılı tamamlamanın sevincini yaşamaktayız. Gelinen bu aşamada Türkiye’nin her bölgesinde bulunan çalışanlarımızı ve idari kadromuzu yürekten kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bugünlere gelmemizde çok önemli katkıları olan değerli müşterilerimize de yürekten teşekkür etmek isterim.”

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ÖN PLANDA

Bölgesel ve toplumsal sorumluluk bilinci ile iş adamı kimliğinin yanı sıra, pek çok sivil toplum kuruluşlarında da görev yaptığını belirten Kemal Çelik, “Toplumsal ve bölgesel sorumluluğa da önem veren bir yapıya sahibiz. Bu çerçevede pek çok sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde bulundum. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan İlçe Belediyesi meclis üyeliği görevlerini özenle sürdürmekteyim. Bu açıdan bölgemiz başta olmak üzere, ülkemize ve insanlarımıza olan bu hizmetlerimizi de kesintisiz sürdürmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

SEKTÖRDE GENİŞ BİR YELPAZEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Mega Çukurova Kargo Genel Müdürü Dursun Çelik ise kargo ve lojistik sektöründe gelinen aşamada, geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet verdiklerini belirterek, “200’ün üzerindeki araç filomuz, 40 civarındaki acente ve şube sayımız ve teknolojik altyapımızla birlikte sektörde en kaliteli hizmeti vermeye özen gösteriyoruz. Türkiye geneli kargo, lojistik, depolama ve taşıma hizmetlerimizle birlikte, ADR’li araçlarımızla kimyasal ürün taşıma hizmetlerini de bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede sektörde geniş bir yelpazede faaliyet gösteren işletmemiz 50. yılını geride bıraktı. Sektördeki bu tecrübelerimizle birlikte Türkiye geneli müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam eden işletmemiz bölgede ve Türkiye geneli sektörde lider olma konumuna ulaştı. Bu bilinçle sektördeki faaliyetlerimizi geniş bir yelpazede yürütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.