APAYDIN Rezistans, sanayi kuruluşlarını enerji tasarruflu teknolojik ürünlerle buluşturuyor…

Rezistans ve endüstriyel ısıtma sistemleri üretiminde bölgede ilk firma olan Apaydın Rezistans, pek çok alanda sanayicilere yenilikler ve üstün teknoloji sunmaya devam ediyor.

Adana’da 55 yıldır ticari faaliyetlerini sürdüren Apaydın Rezistans Isı Elektrik San. Tic. Ltd. Şti., babadan çocuklarına geçen bir süreçten geliyor. Adana’da ilk etapta elektrik sektöründe faaliyete başlayan ve yıllar içerisinde yaptığı yatırımlarla her model ve ebatta rezistans üretimine yönelen işletme, 2002 yılında kurumsallaşma sürecini başlatarak kendi markasını oluşturdu. “Apaydın Rezistans” ve “Ars Teknology” markalarıyla üretim yapan firma, rezistans ve endüstriyel ısıtma sistemleri üretiminde bölgede ilk, Türkiye genelinde ise öncü firmalar arasına girmeyi başardı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fethi Apaydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Apaydın kardeşler yönetiminde faaliyetlerine devam eden firma, sektörde 55’inci yılını geride bırakarak yeni yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Adana Yeni Metal Sanayi Sitesi’ndeki tesisinde binlerce çeşit rezistans üretiminin yanı sıra, sektörde dünyaca tanımış markaların bölge bayiliği ve yetkili servis faaliyetlerini de sürdüren Apaydın Rezistans, bölgedeki sanayi kuruluşlarını yeni teknolojilerle buluşturmaya devam ediyor.

İSVİÇRE MERKEZLİ DÜNYACA TANINMIŞ “LEISTER” MARKASININ BÖLGE BAYİSİ

Merkezi İsviçre’de bulunan ve 137 ayrı ülkede faaliyet gösteren LEISTER markasının bölge bayiliğini ve yetkili servis faaliyetlerini bölgeye getiren Apaydın Rezistans Isı Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fethi Apaydın, Kobigündem Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Ali Fethi Apaydın, 5 yıl önce başlatmış oldukları sürecin, 2020 yılında resmi bir boyut kazandığını belirterek, “İsviçre merkezli ve 137 ayrı ülkede faaliyet gösteren LEISTER markasının Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölge bayiliği ve yetkili servis aşamalarını tamamladık. Özellikle pandemi öncesi İsviçre’de yaptığımız toplantılarda gerekli olan tüm prosedürleri firmamız bünyesinde oluşturarak bölgemize LEISTER markalı yeni teknoloji ürünlerini getirip sanayicilerimizin hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ BÖLGEYE GETİRDİ

LEISTER markalı yüzlerce son teknoloji ürünü Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi sanayici ve imalatçılarının hizmetine sunduklarını ifade eden Ali Fethi Apaydın, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “LEISTER markalı yüzlerce yeni teknolojik ürünleri bölgemize getirdik. Pek çok sektörde kullanılan LEISTER ürünlerimiz özet olarak; başta plastik sektörü olmak üzere, branda, otomotiv, inşaat, paketleme, enerji, ambalaj, gıda ve makine gibi birçok sektöre hitap ediyor. Ürün portföyü çok geniş olan markamızın ürün başlıklarında yer alan branda kaynak makineleri, plastik kaynak makineleri, ekstrüder kaynak makineleri, çevre-inşaat mühendisliği çözümleri, çatı izolasyon kaynak makineleri, teknik tekstil otomatik kaynak makineleri, zemin kaplama otomatik kaynak makineleri, proses ısıtıcılar, sıcak hava bloverleri ve test cihazları olmak üzere, yüzlerce çeşit yeni teknolojik ürünlerle faaliyet alanımızı genişleterek hizmet veriyoruz.”

REZİSTANS ÜRETİMİNDE BÖLGEDE İLK FİRMA

Rezistans üretiminde bölgede ilk firma olmanın vermiş olduğu sorumlulukla davrandıklarını ifade eden Ali Fethi Apaydın, son dönemde yaptıkları makine ve teknolojik yatırımlarla 55 yıllık tecrübeyi birleştirerek yüksek kalitede ürünler üretmenin öncelikli şirket politikaları olduğunun altını çizdi. Apaydın, hızla gelişen teknoloji ve yenilikleri takip ederek süreç içerisinde uluslararası standartlara uyum sağlamak adına CE Certificate, DGA belgelerini alarak ihraç ürünlerinin güvenilirliğini ve kalitesini belgelendirdiklerini belirtti. Apaydın, açıklamalarının devamında, “Her model ve ebatta binlerce çeşit rezistans üretiminin yanı sıra, çeşitli sektörlere endüstriyel cihaz ve makine üretimi gerçekleştirerek üretim portföyümüzü çok geniş alana yayıyoruz. Yine rezistansın tamamlayıcısı olarak nitelendirdiğimiz otomasyon alanında yaptığımız çalışmalarla birlikte entegre bir çalışma modeli oluşturduk. Son dönemde yaşadığımız pandemi sürecine rağmen yatırımlarımızı aksatmadan devam ettiriyoruz. 2023 yılına kadar belli aralıklarla planlamış olduğumuz yatırımlarımızı sürdürme kararlılığımız devam ediyor” diye konuştu.

Öte yandan, mevcut ihracatlarının devam ettiği bilgisini de veren Ali Fethi Apaydın, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bu küresel çağda dünya aslında korktuğumuz kadar büyük ve ulaşılmaz değil. Mevcut şartlar sağlandığı taktirde her sektörümüz dünya pazarında söz sahibi olacak güce sahip bence. Bu çerçevede mevcut ihracatlarımızı artırarak devam ettirmek öncelikli hedefimiz olmuştur. 2019 yılında Suudi Arabistan ve Azerbaycan’da temsilciliklerimizi oluşturduk. Yine Balkan ülkelerindeki çalışmalarımızla birlikte ihracat payımızı artırarak firmamızı ulusal ve uluslararası arenada daha güçlü şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.”