POLEKS DRY, 2020 yılında 173 tahıl kurutma tesisine imzasını attı…

POLEKS DRY markasıyla yatay tahıl kurutma tesisi üretimi yapan METÇAĞ Makine, dünya genelinde 173 tesisi 2020 yılında tamamlayarak dünya çiftçilerinin hizmetine sundu.

Dünya genelinde faaliyet yürüten çiftçilere, yatay tahıl kurutma tesisi projeleriyle imzasını atan POLEKS DRY, 2020 yılı içerisinde 173 tahıl kurutma tesisini tamamlayarak sektördeki başarısını sürdürüyor. Yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon üretimleriyle dünya genelinde başarısını ortaya koyan işletme, tarım sektörüne önemli katkılar sağlamanın haklı gurunu yaşıyor. Bu çerçevede dünya geneli 173 tahıl kurutma tesisine POLEKS DRY markasıyla imzasını atan Metçağ Makine Ltd., 32 ayrı ülkede başarılı projelerle dünya çiftçilerine hizmet veriyor.

Geldiği aşamada ulusal ve uluslararası pazarlarda önemli bir ivme yakalayan POLEKS DRY markalı tahıl kurutma tesisleri, dünyanın her köşesindeki çiftçilerin tahılını kurutarak ülkemiz ve dünya çiftçilerine önemli katkılar sunmanın sevincini yaşatıyor.

2020’DE DÜNYA GENELİ 173 TESİSİ DEVREYE ALDI

2020 yılı içerisinde dünya geneli 173 tahıl kurutma tesisi projesine POLEKS DRY imzasını attıklarını söyleyen Metçağ Makine Ltd. Proje Müdürü Çağlar Polat, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, POLEKS DRY markasıyla ürettikleri tahıl kurutma makinelerinin, 2020 yılında 32 ülkede büyük ilgi ve taleple karşılaştığını belirterek, “Metçağ Makine yönetim kadrosu olarak, bu taleplerin hepsine yüzde yüz bir performansla cevap verdik. Bu çerçevede dünya genelinde 2020 yılında 173 tahıl kurutma tesisini tamamlayarak devreye aldık. Bu tesislerimizle 32 ayrı ülkede olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Özellikle bu tesislerin üretim aşaması ve devreye alınma süreçlerinde bize yardımcı olan ve desteklerini bizden esirgemeyen Metçağ Makine personelleri ve personellerimize destek olan ailelerine teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bunun yanı sıra bize tüm dünyada 173 tahıl kurutma tesisine imza atma imkanı sunan kadirşinas dost ve müşterilerimize sonsuz bir şekilde canı gönülden minnettar olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

2021’DE 40 ÜLKEDE 240 TESİSE İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR

2021 yılında 40 ülkede 240 tesise POLEKS DRY imzasını atacaklarını söyleyen Çağlar Polat, 2021 yılı hedeflerini şimdiden planlamaya başladıklarını belirtti. Hedeflerinin, 40 ülkede 240 tahıl kurutma tesisine POLEKS DRY imzasını atmak olacağını ifade eden Polat, bu çerçevede 2020 yılını geride bırakırken, yeni dönem için dünya genelinde çalışmalarını özenle sürdürmeye gayret gösterdiklerini ve Adana’da üretip dünyaya hizmet vermenin ve ülkemize ekonomik katma değerler yaratmanın en büyük arzuları olduğunu vurguladı.

2020’DE YENİ YATIRIMLARLA ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRDI

Üretim alt yapısına yaptığı yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artırdıklarını da ifade eden Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “2020 yılı içerisinde üretim alt yapımıza yaptığımız yatırımlarla üretim kapasitemizi artırdığımızdan bahsetmiştik. 2020 yılı yatırımlarımızı özetlemek gerekirse; yüzde 35 dışa bağımlı olan üretimimizi yüzde 5 seviyesine indirdik. Yeni nesil ekip ve ekipman yatırımlarımızı tamamladık. Bunun yanı sıra üretim alanımıza kurumsal vizyonumuz ışığında dokunuşlarda bulunduk. Bu sayede kapalı alanımızı 2019 yılına oranla yüzde 50 genişletmiş olduk. Bu yatırımları tamamlarken bize destek olan inşaat firmasına, çelik konstrüksiyon firmasına ve makine ekipman tedariğinde bizden desteğini esirgemeyen ülkemizin kıymetli takım-tezgah üreticilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Tüm bu gelişmelere dergisinde yer veren ve basınla ilgili iş ve işlemlerimizin her daim takipçisi olan KOBİGÜNDEM Dergisi İmtiyaz Sahibi Hayati Çetinkaya ve ailesine şükranlarımızı sunarız.”

“2021 YILININ, İNSANIN İNSANDAN TEDİRGİN OLMADIĞI BİR YIL OLMASINI DİLİYORUZ”

Tüm dünyada yaşanan COVID-19’la ilgili düşüncelerini de bizlerle paylaşan Çağlar Polat, sözlerini şu şekilde tamamladı: “2020 başlarken dünya genelinde üstesinden gelmeye çalıştığımız COVID-19’la karşı karşıya kaldık. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu hastalıktan dolayı sevdiklerimizi, dost ve arkadaşlarımızı kaybettik. Öncelikle bu hastalığa yakalanan ve tedavi süreçleri devam eden tüm insanlığa şifa ve sağlık dileriz. Yine bu süreçte kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bu vesileyle 2021 yılında bu hastalığı yüzde yüz aşarak, ülkemiz başta olmak üzere sağlıklı, mutlu, huzurlu ve insanın insandan tedirgin olmadığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.”