Sera Metal Hazar Hidrofor Sanayi LTD. dünya tarım sektörüne hitap etmeyi amaçlıyor…

2006 yılından bu yana sera üretimiyle Türkiye tarım sektörüne hitap eden Sera Metal LTD., seracılık faaliyetleriyle dünya çapına yayılmayı hedefliyor.

Adana Metal Sanayi Sitesi’ndeki 2 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan işletmesinde uzun yıllardan bu yana Türkiye tarım sektörüne seracılık imalatlarıyla hizmet sunan Sera Metal, sektörde gösterdiği büyümeyle dikkat çekiyor. Firma, geldiği aşamada ileri teknolojik alt yapı üretim hatları ve 15 beyaz yakalı ve 65 mavi yakalı teknik kadrosuyla birlikte sera imalat sektöründe dünya çapına yayılmayı hedefliyor. Sera imalat sektöründe bir dönümden beş yüz dönüme kadar olan projeleriyle Türkiye tarım sektörü üreticileri başta olmak üzere, Türkî Cumhuriyetleri’ne de ihracat gerçekleştiren Sera Metal, yine 2010 yılında Krom Metal Mühendislik Ltd. Şti.’yi kurarak faaliyet alanını genişletmeyi başarıyor. Makine Mühendisi Engin Hazar, her iki işletmesiyle birlikte bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratarak önemli projelere imza atarken; Sera Metal, Modepo, Hazar Hidrofor ve Manto Dekor markalarıyla tarım sektörü başta olmak üzere, modüler su deposu üretimiyle de pek çok sektöre hitap etmeyi başarıyor.

SERA İMALATINDA ÖNCÜ MARKA

Seracılık sektöründe uzun yıllara dayanan bir tecrübeyle faaliyet yürüttüklerini söyleyen Sera Metal LTD. Genel Müdürü Engin Hazar, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, konusunda uzman ve güçlü bir ekibe sahip olduklarını belirterek, “Başta mühendislik kadromuz olmak üzere, teknik bir kadroyla hizmet vermekteyiz. Bünyemizde 15 beyaz yakalı ve 65 mavi yakalı kadromuzla toplam 80 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Projelerimizin tüm aşamalarını kendi bünyemizde tamamlayarak anahtar teslim projelerimizle üreticilerimize hizmet vermekteyiz. Bir dönümden, beş yüz dönüme kadar olan sera projelerimizle Türkiye tarım sektörüne önemli projeler gerçekleştirmekteyiz. Projelerimiz içerisinde modern seralar, tünel seralar, bahçe serası, muz serası, marul serası, çilek serası, ejder meyvesi serası ve domates serası başta olmak üzere, çok farklı seçenekte projelerimizle de sektörde faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.

DÜNYA ÇAPINA YAYILMAYI AMAÇLIYOR

Seracılık sektöründe dünya çapına yayılmayı hedeflediklerini ve bu konuda gerekli tüm çalışmaları özenle devam ettirdiklerini ifade eden Engin Hazar, “Özellikle ülkemizde üreticilerimize verilen devlet destekleri ve teşvikleri sektörde pazarın artış göstermesini sağladı. Tüm dünyada yaşanan pandemi süreciyle birlikte gıda tüketiminde çok ciddi artışların olması, sektörü hareketli bir aşamaya getirdi. Bu çerçevede sera üretimimizde yüzde 50 ihracat yapmayı amaçlıyoruz. Hali hazırda Türkî Cumhuriyetleri’ne yapmış olduğumuz ihracatlarımızın yanı sıra, dünya çapına yayılmayı öngörüyoruz. Bu doğrultuda pek çok ülkeyle görüşmelerimizi özenle sürdürmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede önemli talepler gelmeye başladı. Bu faaliyetlerimizle önümüzdeki süreçte ihracat payımızı artırarak Türkiye’de ve dünyada, sektörün en iyilerinden biri olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

2010 YILINDA İKİNCİ ŞİRKETİ KURDU

2010 yılı içerisinde ikinci şirket olan Krommetal Mühendislik Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.’yi kurarak üretim programlarında bir üst aşamaya geçtiklerinin bilgisini veren Engin Hazar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Krom Metal LTD. olarak modüler su deposu ve konteyner üretimi yapmaktayız. Bunun yanı sıra, hidrofor sistemleri satışı ve birçok farklı mühendislik uygulamasıyla birlikte sektörde hizmet veriyoruz. Özellikle hidrofor konusunda Türkiye genelinde isim yapmış üç önemli markanın bölge distribütörü ve bayiliğini yürütmekteyiz. Ayrıca bu markaların teknik servis hizmetlerini de yine kendi bünyemizde kesintisiz şekilde sürdürüyoruz. Pek çok sektörde kullanılan ve su ihtiyacı olan her alana üretimini yapmış olduğumuz modüler su deposu üretiminde, bir tondan bin tona kadar üretim yapmaktayız. Farklı tonajlardaki modüler su deposu üretimimizle Türkiye geneli ve yurt dışı projelerimizle önemli bir ivme yakaladık. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, Türkî Cumhuriyetleri’ne ve Uzak Doğu ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz.”

BÖLGENİN EN İYİSİ OLMA YOLUNDA

Faaliyet göstermiş olduğu alanlarda bölgenin en iyisi olmayı hedeflediklerini ve gelecek kuşaklarla sürdürülebilir bir başarıyı amaçladıklarını da vurgulayan Engin Hazar, sözlerini şöyle tamamladı: “Her iki şirketimizin de kendi alanında sürdürülebilir bir başarıyla devam etmesinden yanayım. Gelecek kuşaklarımızla nesiller boyu devam etmesini arzuluyorum. Çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz. Ayrıca yine geçen yıl kurucularından biri olduğum Anadolu Ticaret Elçileri Kooperatifi olarak önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Yönetim Kurulu ve Muhasip Üyesi olarak sektörlerimize ve iş dünyasına önemli katkılar yaratacağımızı düşünmekteyim. Tüm çalışmalarımızla birlikte hem bölgemize hem de ülkemize ekonomik olarak katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”dedi