POLEKS DRY, üretim hatlarında makineleşerek gücüne güç katıyor…

KAPAK FOTO VE İÇERDE 1

Ulusal ve uluslararası pazarlara yatay tahıl kurutma tesisleriyle imzasını atan POLEKS DRY, üretim hatlarına yaptığı son teknoloji makine yatırımlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor.

Türkiye’de üretimini yaptığı yatay tahıl kurutma tesisleriyle sektörde dünya genelindeki tüm çiftçilere hitap eden Metçağ Makine Ltd. Şti., POLEKS DRY markasıyla önemli tesis projelerine imzasını atıyor. Yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon üretimleriyle dünya genelinde başarısını ortaya koyan işletme, üretim alanını genişleterek son teknolojik makine yatırımlarıyla birlikte, üretiminin yüzde 95’ini kendi bünyesinde gerçekleştirmeyi sağlayarak gücüne güç katmaya devam ediyor. Geldiği aşamada pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren POLEKS DRY, yurt dışı ofisleriyle birlikte, Türkiye ve dünya çiftçilerine hizmet vererek sektörde büyüme gösteriyor. Firma, 2021 yılı içerisinde kapalı alanını 10 bin metrekareye, mevcut ihracat payını ise iki katına çıkarmayı hedefliyor.

KAPAK FOTO VE İÇERDE 2

MAKİNE PARKURUNA

“FİBER LAZER KESİM TEZGAHI”

Üretim hatlarını güçlendirdikleri bilgisini KOBİGÜNDEM Dergisi’yle paylaşan Metçağ Makine LTD. Proje Müdürü Çağlar Polat, “2020 yılının ikinci çeyreğini bitirirken yönetim kurulu toplantımızda aldığımız karar ile hem fabrikamıza hem de şehrimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak hedeflerimizi gerçekleştirmek doğrultusunda adımlar attık. Bu çerçevede yaklaşık 2 milyon TL maliyetli fiber lazer kesim tezgahını devreye alarak gerek üretimimizde gerekse yeni personel istihdamında bir artış sağlamış olduk. Öncelikle bu yatırımımızda fabrikamıza çok değerli katkıları olan genel koordinatörümüz Burhan Tetik başta olmak üzere, Bursa ilinde faaliyet gösteren Baykal Makine A.Ş.’ye teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarım” dedi.

IMG_1681

ÜRETİMİNİN YÜZDE 95’İNİ KENDİ BÜNYESİNDE YAPIYOR

Üretim hollerinde güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra, makine parkuruna yapmış oldukları ilave yatırımlarla birlikte üretimin yüzde 95’ini kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Çağlar Polat, “Tüm dünyada yaşanan ve ülkemizde de devam eden pandemi sürecine rağmen, faaliyetlerimizi aralıksız sürdürmeye çalıştık. Geldiğimiz aşamada, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde önemli hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşamaktayız. Yaklaşık 5 milyon TL civarındaki yatırımlarımızla birlikte üretim alt yapımızı güçlendirerek üretimimizin yüzde 95’ini kendi bünyemizde yapabilir bir konuma ulaştırdık” diyerek işletmenin dışa bağımlılığının çok az bir rakam olan yüzde 5’e indirildiğini, dolayısıyla mevcut üretimin de hızlandırıldığını söyledi.

FABRİKA KAPALI ALANINI YÜZDE 50 ARTIRDI

IMG_1620

Yeni yatırımlarla orantılı olarak fabrika kapalı alanının yüzde 50 artırılmasıyla ikinci üretim holünü de oluşturduklarını vurgulayan Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Fabrika kapalı alanımızı yüzde 50 artırarak ikinci üretim holümüzü oluşturduk. İkinci üretim holü ile birlikte fabrika alanımızdaki sac metal, elektrik otomasyon, talaşlı imalat ve stok alanlarımızı birbirinden bağımsız bir hale getirerek profesyonelleşme yolunda en üst basamağa doğru güçlü ve kararlı bir şekilde ilerlemenin yanı sıra, entegre bir tesis yaratmış olduk. Ayrıca, mevcut personel kadromuza 5 kişi daha ilave yaparak üretimimizi sürdürmekteyiz. Üretim programımızda tahıl kurutma makineleri, soğutma makineleri, U tipi ve tüp helezon imalatları başta olmak üzere, Türkiye ve dünya çiftçilerine olan katkı ve hizmetlerimizi sürdürüyoruz.”

IMG_1713

İHRACATTA YÜZDE 50 ARTIŞ HEDEFİ

Ayrıca yeni döneme ilişkin hedeflerine de kısmen değinen Çağlar Polat, sözlerinin devamında, “Önümüzdeki süreç içerisinde elbette yeni yatırımlarla beraber mevcut pazar durumumuzu artırmayı hedefliyoruz. Biz tüm dünyadaki üretici çiftçilere POLEKS DRY markamızla hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tabi ki buna orantılı olarak, yeni yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Özellikle 2021 yılı hedeflerimiz arasında, fabrika kapalı alanımızı 10 bin metrekareye çıkarmak ve yine 32 ülkeye olan ihracatımızı en az yüzde 50 artırarak 60 ülkeye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Böylelikle Adana şehrimiz başta olmak üzere, bölgemize ve ülkemiz sanayisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.