Teknik Metal, yatırımlarında hız kesmiyor…

İstanbul Kıraç bölgesinde bir süredir yatırımı devam eden paslanmaz çelik kapalı stok alanını faaliyete alan Teknik Metal, yatırımlarına hızla devam ediyor.

1961 yılında Adana’da 50 metrekarelik bir alanda ticari faaliyetlerine başlayan Teknik Metal, geldiği aşamada sektörün öncülerinden biri haline geldi. 2010 yılında Adana’da kurulan Paslanmaz Çelik Servis Merkezi’yle bölgede bir ilki gerçekleştiren Teknik Metal A.Ş., 52 bin metrekarelik alandan oluşan Paslanmaz Çelik Servis Merkezi’nde; 4 rulo açma ve boy kesme, 4 dilme ve 1 taşlama hattı ile sektöre katma değer yaratmaya devam ediyor. Yatırımlarını sürekli devam ettiren Teknik Metal A.Ş., yine bünyesinde devreye aldığı boy kesme hattı ile Çukurova bölgesinde bir ilke daha imzasını atıyor. Gelinen aşamada, yurt içinde yayılmış 8 stok sahası, 1 Paslanmaz Çelik Servis Merkezi, 1 Karbon Çelik Servis Merkezi, 1 Paslanmaz Çelik Soğuk Çekim Tel ve Çubuk Fabrikası, Adana Merkez ve İstanbul Satış Şubeleri ile sanayicinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

İSTANBUL’DA PASLANMAZ ÇELİK KAPALI STOK ALANI FAALİYETE GİRDİ

İstanbul Kıraç bölgesinde bir süreden bu yana yatırımları devam eden paslanmaz çelik kapalı stok alanını faaliyete aldıklarının bilgisini veren Teknik Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Şire, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Şire, “Yeni yatırımlarımız içerisinde yer alan paslanmaz çelik kapalı stok alanımızı faaliyete almış bulunmaktayız. İstanbul Kıraç bölgesinde bulunan paslanmaz çelik stok alanımız, 6 bin 300 metrekarelik kapalı bir alandan oluşmaktadır. Bu yatırımımızla paslanmaz çelik levha, rulo, boru ve profil stokunu İstanbul’a da taşımış olduk. Yine paslanmaz çelik grubunun yanı sıra, boru profil ve yassı gurubunu da Marmara bölgesine, tek çatı altında, hazır stoktan tedarik etme imkanına ulaştırmış olduk. Böylelikle faaliyet alanımızda gücümüzü bir üst seviyeye taşıyarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

ÇUKUROVA BÖLGESİ’NDE HEP İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

1961 yılından bu yana sektörde faaliyet gösterdiklerini ve Çukurova bölgesinde hep ilkleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan Şire, açıklamalarında, “İlk etapta 50 metrekarelik bir işletmede ticari faaliyetlerimize başladık. Süreç içerisinde işimizle orantılı olarak hep yatırım yapmayı amaçladık. Bu çerçevede 2010 yılında Adana’da bir ilki gerçekleştirerek 52 bin metrekarelik bir alana yayılan Paslanmaz Çelik Servis Merkezi’ni kurarak bölge sanayicisinin hizmetine açmış olduk. Paslanmaz Çelik Servis Merkezi’nde; 4 rulo açma ve boy kesme, 4 dilme ve 1 taşlama hattı ile sektöre katma değer yarattık. Akabinde devreye aldığımız boy kesme hattı ile de Çukurova bölgesinde yine bir ilke daha imza atarak yeni makine hattımızda, 4 mm ile 16 mm kalınlık aralığında ve maksimum 2,5 metre enindeki paslanmaz çelik rulolarda 12 metreye kadar boy kesme imkanını sağlamış olduk. Böylece dünyada üretimi olan tüm rulolarda katma değer yaratma imkânına kavuştuk” ifadelerini kullandı.

TÜRK SANAYİSİNE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYOR

Yurt geneline yayılmış olan faaliyetleriyle Türk sanayisine katkı sunduklarını söyleyen Şire, devreye aldıkları yeni yatırımlarla yurt içinde 8 stok sahası, 1 Paslanmaz Çelik Servis Merkezi, 1 Karbon Çelik Servis Merkezi, 1 Paslanmaz Çelik Soğuk Çekim Tel ve Çubuk Fabrikası, Adana Merkez ve İstanbul Satış Şubeleri ile sanayicinin çözüm ortağı konumunda olduklarını belirtti. Şire, bunların yanı sıra Mersin Serbest Bölge’de bulunan Paslanmaz Çelik Soğuk Çekim Tel ve Çubuk Fabrikası’nda müşteri taleplerine uygun hammaddeden kesirli ebatlar dâhil her ebatta paslanmaz çelik çubuk ve tel üretimi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Ayrıca sektörde düzenlenen yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldıklarını da ifade eden Şire, “Gerek global gerek yerel tüm dinamikleri çok yakından takip ediyoruz. Tedarikçi ve global müşterilerimiz ile bire bir iletişim içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana her daim yeni yatırımlarla Türk sanayisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Paslanmaz çelik ile ilgili dünyadaki tüm gelişim ve değişimleri çok yakından takip edip gelecekte oluşabilecek talepleri öngörerek yatırımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

20 BİN TON MALZEME STOKU

Teknik Metal olarak nesiller boyu süregelen tecrübesi ve asgari 20 bin ton malzeme stoku ile sektöründe ithalatçı bir firma olarak faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye’nin her bölgesine tedarik sağladıklarını söyleyen Erdoğan Şire, “Paslanmaz çelik; rulo, levha, çubuk, lama, köşebent, tel, dört köşe, altı köşe, boru ve profil ürünlerini stoklarımızda sürekli şekilde bulundurarak sanayicilerimizin ihtiyaçlarına anında cevap veriyoruz. Paslanmaz çelik uzun ve yassı grubunda sürekli olarak zengin kalite ve ürün çeşitliliğiyle uluslararası standartlarda, birinci sınıf sertifikalı malzemeler bulundurmanın yanı sıra; rekabetçi fiyatlama ve üstün hizmet kalitesi ile de sanayicinin çözüm ortağı olma konumundayız” dedi.

Ayrıca sektöründe katma değer yaratan çözümleri ile çok geniş ürün yelpazesi sunduklarını aktaran Şire, firmanın kaliteden ödün vermeyen anlayışını, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile taçlandırdığını belirtti. Şire, “Yine galvanizli ve karbon çelikler, alüminyum, bakır, pirinç, bronz gibi metalleri ve sanayi plastiklerini de tedarik ederek müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Bu özelliğimiz ile metal sektörünün hipermarketi konumundayız. Yurt dışında Rusya, Sırbistan, Mısır, Tunus, BAE, Ukrayna, Polonya, Ürdün, Gürcistan, Azerbaycan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Slovenya, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi birçok ülkeye ihracatımız bulunuyor. Mersin ve İstanbul limanlarından tüm dünyaya malzeme tedarik ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.