Metçağ Makine LTD., Bolu’da Tarım Bakanlığı’nın plaketiyle ödüllendirildi…

KAPAK MANŞET

“POLEKS DRY” markasıyla yatay tahıl kurutma tesis üretimi yapan Metçağ Makine, tarım sektörüne olan katkılarından dolayı Bolu’da Tarım Bakanlığı tarafından verilen plaketle ödüllendirildi.

Adana’da gerçekleştirdiği yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon üretimiyle yurt içi ve yurt dışı pazarlarda sektörde başarılı tesis projelerine “POLEKS DRY” markasıyla imzasını atan Metçağ Makine Ltd. Şti., gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında tarım sektörüne yaptığı hizmetlerinden dolayı verilen plaketlerle ödüllendiriliyor.Yurt içi pazarın yanı sıra, Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 25 ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, faaliyetlerinde önemli aşamalar kaydediyor. POLEKS DRY markasıyla üretimini yaptığı tahıl kurutma tesisleriyle birlikte, ulusal ve uluslar arası bir prestij yakalayarak sektöründeki başarısını ortaya koyuyor.

TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN PLAKET

IMG_0434

Türkiye geneli kanatlı hayvancılık sektörünün yüzde 45’ine sahip olan Bolu iline ilk kez bir tahıl kurutma tesisinin kurulduğunu söyleyen Metçağ Makine LTD. Şirket Sahibi ve Proje Müdürü Çağlar Polat, Kobigündem Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.Bolu Ziraat Odası mısır kurutma tesisini bir aylık bir zaman içerisinde tamamladıklarını söyleyen Polat, “Bu tesisin POLEKS DRY olarak tarafımızdan yapılmış olmasının gururunu yaşıyoruz. Ağustos ayının son haftası Bolu Ziraat Odası tarafından, tesisin açılışı yapılarak bölgedeki üreticilerin ve çiftçilerin hizmetine sunulmuş oldu. Üst düzey bir açılış organizasyonu ile devreye alınan kurutma tesisi bölgedeki üreticilerin ilgi odağı oldu. Tarım ve Çevre Bakan yardımcımız başta olmak üzere, Bolu Valisi, Bolu Belediye Başkanı, üst düzey bürokratlar ve siyasi partilerin temsilcileri de dahil olmak üzere, geniş bir katılımla tesisin açılışı gerçekleştirildi. Bu doğrultuda POLEKS DRY olarak, tarafımıza verilen plaketle firmamız onurlandırılmış oldu” dedi.

BOLU ZİRRAT ODASI-BOLU

İLK ETABI SAATTE 25 TON KURUTMA KAPASİTELİ

Bolu Ziraat Odası kurutma tesisinin, ilk etabı saatte 25 ton tahıl kurutma kapasitesine sahip bir tesis olduğunu ifade eden Çağlar Polat, “Saatte 25 ton tahıl kurutma kapasitesine sahip olan tesisimizin, ileriki süreçte saate 100 tona çıkarılabilecek bir kapasiteye geçiş yapılmasının da alt yapısını oluşturarak tamamlamış olduk. Özellikle bu tesisin yapılmasında bizi tercih eden bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum. Başta Tarım ve Çevre Bakan yardımcımız olmak üzere, Bolu Valimize, Bolu Belediye Başkanımıza ve diğer tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız. Bolu Ziraat Odası tahıl kurutma tesisinin bölgedeki üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu.

DSC03317

ÜRETİM KAPASİTESİ YÜZDE YÜZ BÜYÜDÜ

Ayrıca diğer taraftan Metçağ Makine’nin üretim kapasitesi ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler de veren Çağlar Polat, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Adana merkezde bulunan tesisimizde yatay tahıl kurutma tesisleri ve ekipmanları üretimi yapmaktayız. 2018 yılı içerisinde yaptığımız yatırımlarla birlikte tesisimizi yüzde yüz büyüttük. Ayrıca 2019 yılı içerisinde üretim alt yapımıza ilave olarak 100 bin dolar maliyetli bir yatırımla, daha güçlü ve seri üretim yapabilir bir konuma ulaştırdık. Bu da mevcut üretimimizle birlikte, üretim kapasitemizi yüzde yüz artırmış olduğumuz anlamına geliyor. Sektörde Türkiye pazarının tamamına hitap etmekteyiz.”

ADANA’DAN DÜNYAYA AÇILDI

İÇERDE KULLANILACAK

Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere, yaklaşık 25 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Çağlar Polat, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tüm bu faaliyetlerimizle, başta bölgemiz olmak üzere, ülkemize ekonomik katma değerler yaratmaya devam ediyoruz. Mevcut ihracat yapmış olduğumuz ülkeler arasına yeni ülkeler katarak, ihracat payımızı artırmış olduk. Bunlar içerisinde  Romanya’ya başlattığımız ihracatla da Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdik. Bu çerçevede yurt dışında yarım asra dayanan öz geçmişe sahip olan pek çok kurumsal firmalara kurutma tesisleri yaparak, POLEKS DRY imzasını atmış olduk. Adana’dan dünyaya açılan POLEKS DRY tahıl kurutma tesislerimizle birlikte, başta ülkemiz tarımına ve dünya tarım sektörüne olan katkılarımızı en doğru şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”