ULUCAN Plastik çöp poşeti üretimine başladı…

IMG_0352

Plastik geri dönüşüm sektöründe plastik hammaddesi ve poşet üretimi yapan ULUCAN Plastik, yeni yatırımlarıyla birlikte çöp poşeti üretimine başladı.

Adana’da 1995 yılında şirketleşme sürecini başlatan ULUCAN Plastik San. Tic. Ltd. Şti.,  Cafer Uluışık ve Turan Uluışık yönetiminde faaliyetlerini sürdürüyor. 1991 yılından bu yana plastik geri dönüşüm sektörüne giriş yapan kardeşler, 1995 yılında kurumsallaşmanın ilk adımlarını atarak, plastik geri dönüşüm hammaddesi ve poşet imalatıyla ticari faaliyetlerini yürütüyor.

Firma, sektörde artan iş hacimlerine orantılı olarak üretim hatlarına yaptığı yatırımlarla üretim kapasitesini artırdı. Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde bulunan ve 3 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan yeni tesisle birlikte toplam kapalı alanını 4 bin 5 yüz metrekareye çıkaran Ulucan Plastik, ayrıca 2019 yılı başlarında devreye aldığı yeni makine parkuruyla çöp poşeti üretimi için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

çöp 5

ÇÖP POŞETİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Uzun yıllardan bu yana plastik geri dönüşüm hammaddesi ve poşet üretimiyle sektöre giriş yaptıklarını söyleyen ULUCAN Plastik LTD. işletme ortağı Turan Uluışık, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “1991 yılından bu yana plastik geri dönüşüm sektöründe çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız yatırımlarla birlikte plastik geri dönüşüm hammaddesi imalatının yanı sıra, baskısız poşet üretimine de başlamış olduk. Yine 2019 yılı başlarından bu yana üretim hatlarımıza yaptığımız ilave yeni makine parkuruyla çöp poşeti üretimine başladık. Toplu yaşamın olduğu pek çok alanda kullanılan çöp poşeti üretimimizle birçok sektöre hitap etmekteyiz. Hastaneler başta olmak üzere eğitim kurumları, spor salonları, restoranlar, apartmanlar, toplu yaşamın olduğu her alanda kullanılan çöp poşeti üretimimizle de hizmet vermeye başladık” dedi.

TÜRKİYE PAZARININ YÜZDE 80’İNE HİTAP EDİYOR

çöp 4

Bünyelerinde oluşturdukları Türkiye geneli bayilik sistemiyle çalıştıklarını ifade eden Turan Uluışık, açıklamalarında, “Üretimini yapmış olduğumuz ürünlerimizin tamamını bünyemizde oluşturduğumuz satış noktalarımızla müşterilerimize ulaştırmaktayız. Türkiye geneli oluşturduğumuz bayilik sistemiyle Türkiye pazarının yüzde 80’ine hitap ediyoruz. Tesisimiz de geri dönüşüm makineleri ve poşet üretim makineleri ve çöp poşeti makinelerinden oluşuyor. Yüksek yoğunluklu ve alçak yoğunluklu poşet üretimlerimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İHRACAT HEDEFLİYOR

çöp 2
çöp 1

Plastik geri dönüşüm sektöründe poşet uygulamalarıyla ilgili yaşanan daralmayı ihracatla aşmayı planladıklarını belirten Turan Uluışık, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Özelikle son dönemlerde poşetle ilgili alınan kararlar neticesinde sektörümüzde ciddi oranda bir daralma yaşandı. Bu da mevcut üretimimizle birlikte yeni arayışlar içerisine girmemizi sağladı. Bu doğrultuda özellikle çöp poşeti üretimimizle ihracat yapmayı hedefliyoruz. Gerekli araştırmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Önümüzdeki süreçte sektörümüzdeki bu daralmayı ihracatla aşmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra, hışır poşet imalatımızla pek çok sektöre de hitap etmekteyiz. Polietilen (YYPE) ve alçak yoğunluklu polietilen hammadde (YYPE) mamül baskısız, istenilen her boyut ve renkte poşet imalatını yapmaktayız. Yine firmamızın öncelikli hedefi kalite ve müşteri memnuniyeti olup, müşteri ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamak ve kaliteden ödün vermeden sektördeki faaliyetlerimizi en doğru şekilde sürdürmeye çalışmak.”